En hörna av vårt kök

Förra sommaren, i samband med att vår son föddes, bestämde vi oss för att flytta "hem" igen efter några år i Göteborg och Helsingborg. Under våren hade vi renoverat vårt lantställe på hemmaplan som skulle fungera som vårt helg- och sommarhus och därför var det naturligt att det var dit vi flyttade när vi sålt vår lägenhet i stan. Och här är vi kvar. Vi vet inte hur länge till, just nu tar vi det lugnt och känner efter. Ska vi bo i stan? Trivs vi på landet? Om vi bor kvar, hur ska det renoveras då? Ena dagen vill man det ena och andra dagen det andra.

På vinden och i de gamla skåpen har jag fyndat massvis med gamla vackra saker och möbler, såsom den blommiga kannan på fotot. I den står det ideligen färska blommor som jag plockar i trädgården. Mårbackan passar bra in här och har växt jättemycket.

Det är lite knivigt att inreda ett så här gammalt hus (drygt 100 år) med så många gamla grejer utan att det blir alltför gammeldags. Jag gör så gott jag kan och blandar in -  försiktigt - mina nyare modernare prylar här och var. Med en vit bas, trärena ytor och mjuka pasteller kommer man långt. 

Här får ni en första glimt av en hörna i vårt kök.

 

Tisdagstema - glas

Glas där det inte alls ska vara. I naturen.

Jag skulle fota vår fina gråsilvriga vedhög (som snart måste kärras in) tidigare idag och stötte då på en hög med glasskärvor bara ett stenkast ifrån. Passande med tanke på dagens tema. Det såg ut som de legat där ett bra tag. Usch. Men vilken tur att det var jag som hittade dem och inte något litet barn.

Fler bidrag till tisdagstemat finns här.

Fototriss - kollektivt


Fler bidrag hittas här.