GOTT NYTT ÅR!2010 års sista dag och det är väl dags för en summering av året. Vårt år har varit bra på alla sätt och vis. Vi har bott in oss ordentligt i huset och börjar bli mer och mer på det klara med att vi ska bo kvar. Drömmar om renovering hägrar och idéerna för det börjar så smått ta form. På våren åkte vi på en efterlängtad semester till Thailand och hade det riktigt skönt och avslappnande ihop hela familjen. Våren var seg i starten men vacker men inte så varm. Sommaren blev desto bättre. Vi blev klara med att lägga ett nytt golv i det som vi kallar för vårt uterum på innergården. Där tillbringade vi många dagar, kvällar och nätter tillsammans med familj och vänner. Lilleman fyllde ett år och tog även sina första steg. Jag köpte ett nytt objektiv och började tycka att det var ändå roligare att fota. Jag sa hej då till min gamla blogg och startade i slutet på sommaren istället Ingen vanlig dag. Här trivs jag bättre. Jag är fortfarande mammaledig men nya planer håller på att ta form - det gäller att vara lite kreativ då jag i samband med flytten från skåne även lämnade mitt jobb. Hösten var lång och väldigt vacker - jag har börjat se min omvärld på ett nytt sätt sedan jag började titta genom en kameralins. Vintern kom tidigt - aldrig förr har en höst gått så fort - och julkänslan infann sig tidigt så här pysslades och julförbereddes ända till dopparedagen.

Kul att ni är några stycken nu som tittar in till mig och hoppas ni fortsätter med det under 2011. Jag planerar för en massa nya projekt och ser verkligen fram emot alla nya utmaningar och äventyr som väntar!

Men först väntar en härlig dag och kväll tillsammans med vänner för att fira in det nya året!

En ny lampa

Jag börjar vänja mig vid att den nya lampan är stor. Fin är den också och jag gillar att stilarna mixas här hemma. I det här gamla huset och med alla gamla möbler är det lätt att det blir way to lantligt annars. Jag har en känsla av att den här lampan kommer att flytta runt lite i huset - den kan passa lite varstans. Precis som mycket av de andra sakerna gör här hemma.Annars är det mest förberedelser för morgondagen. Dukningen håller på att ta form och jag ska snart ge mig iväg för att handla mat och dricka. I år är vi tre par hemma hos oss och alla bidrar med varsin rätt. Ska bli spännande att se vad de andra hittar på. Förra året var vi ganska många, också hemma hos oss, och då fixade alla killarna matförberedelserna och matlagning. Det var mycket gott alltihop och skönt att ta det lugnt med barnen hela dagen men inte lika kul att ta tag i köket och all disk dagen efter... Vårt bidrag i år blir en riktig retrorätt - fondue. Jag blev sugen på det för ett tag sedan och tänkte att nu har det varit ute så länge att det är dags att börja "fondue:a" igen. Eller hur? Med massvis av smarriga tillbehör och gott vin är det ett väldigt trevligt sätt att umgås på och middagen får då ta sin lilla tid. Dessutom är det skönt med mat som man kan förbereda tidigt - då har man tid att umgås istället. Vi ska börja vår dag tillsammans i pulkabacken med korvgrillning och varm choklad. Efter det kommer det att vara väldigt skönt att komma in och värma sig både framför brasan och fonduegrytan.

Något helt annat... Vår gran ser hemsk ut. Hade jag fått bestämma hade jag kastat ut den men sambon vill gärna ha den kvar över nyår. Även om den är grå och trist i barren. Fattar inte vad vi gjorde för fel i år men något måste det varit. På söndag åker den ut. Nu ska jag fortsätta med festförberedelser, lilleman har precis somnat så då gäller det att passa på! :)

Kram / Kristina

Det är kallt...

...när man är liten och måste ha så mycket kläder på sig att man knappt kan röra sig. Lilleman klagade i och för sig inte alltför mycket idag när vi var ute i pulkabacken men mest stod han still och tittade på när kusinerna lekte och stojade i pulkabacken. Ibland gjorde han några tappra försök att ta sig upp han också men det slutade oftast med näsan i snön, gråt och tröst av storkusin som är favorit nummer ett. Sitta rätt upp och ner i pulkan och bli dragen på platt mark gick också bra. Om det var storkusin som drog pulkan.

Men bäst var det ändå att komma in i värmen och få bananpannkakor! Tänk att maten aldrig smakar så bra som när man precis har varit ute!Jag har skrivit inköpslista för nyårfesten och filurar lite på bordsdukningen. Massor av barnmatsburkar, som har samlats på hög på sista tiden, har kommit in och står på köksbordet just nu. Vi får se vad det kan bli av det.

Kram / Kristina