En ny lampa

Jag börjar vänja mig vid att den nya lampan är stor. Fin är den också och jag gillar att stilarna mixas här hemma. I det här gamla huset och med alla gamla möbler är det lätt att det blir way to lantligt annars. Jag har en känsla av att den här lampan kommer att flytta runt lite i huset - den kan passa lite varstans. Precis som mycket av de andra sakerna gör här hemma.Annars är det mest förberedelser för morgondagen. Dukningen håller på att ta form och jag ska snart ge mig iväg för att handla mat och dricka. I år är vi tre par hemma hos oss och alla bidrar med varsin rätt. Ska bli spännande att se vad de andra hittar på. Förra året var vi ganska många, också hemma hos oss, och då fixade alla killarna matförberedelserna och matlagning. Det var mycket gott alltihop och skönt att ta det lugnt med barnen hela dagen men inte lika kul att ta tag i köket och all disk dagen efter... Vårt bidrag i år blir en riktig retrorätt - fondue. Jag blev sugen på det för ett tag sedan och tänkte att nu har det varit ute så länge att det är dags att börja "fondue:a" igen. Eller hur? Med massvis av smarriga tillbehör och gott vin är det ett väldigt trevligt sätt att umgås på och middagen får då ta sin lilla tid. Dessutom är det skönt med mat som man kan förbereda tidigt - då har man tid att umgås istället. Vi ska börja vår dag tillsammans i pulkabacken med korvgrillning och varm choklad. Efter det kommer det att vara väldigt skönt att komma in och värma sig både framför brasan och fonduegrytan.

Något helt annat... Vår gran ser hemsk ut. Hade jag fått bestämma hade jag kastat ut den men sambon vill gärna ha den kvar över nyår. Även om den är grå och trist i barren. Fattar inte vad vi gjorde för fel i år men något måste det varit. På söndag åker den ut. Nu ska jag fortsätta med festförberedelser, lilleman har precis somnat så då gäller det att passa på! :)

Kram / Kristina
#1 - - Mia:

Låter som ni kommer att få en riktig trevlig nyårsafton. Snygg kombination med gamla och nya möbler. Lampan var riktigt ball.

Gott Nytt År

/Mia

#2 - - Anna:

Hej, Jag har nyss hittat till din blogg. Måste säga att den är helt underbar, vilka fina foton du tar! Och vilket hem! Jag blev riktigt intresserad av din lampa. Finns den att köpa i någon butik eller är den gammal? Hoppas du vill svara på min fråga. Nu ska jag fortsätta läsa =)