Handstickade vantarJag skrev ju häromdagen att jag hade varit ute och fotat något fint som min mamma gjort och här är dessa bilder. Det är några av alla fina vantar som min mamma stickar - alla i ekologiskt ullgarn. Hon är jätteduktig och älskar att sticka och göra fina saker med hjälp av garn och tyg. Bra för mig - det är bara att önska vad man vill ha och oftast uppfylls önskningarna.

Mamma säljer sina vantar (vi i familjen hinner inte använda fler än vad vi redan gör) så är det någon som är intresserad - till sig själv eller kanske julklapp till någon vän - kan ni maila mig på: ingenvanligdag[at]hotmail.com så berättar jag mer.

Ha en fin kväll!

Kram / KristinaTillägg: Priset är 200 kronor för de mönstrade och 150 kronor för de enfärgade. Frakt tillkommer. Och jag kan skicka fler bilder om ni vill se, det finns ju dessutom fler vantar än de jag visat här. Maila mig gärna!

/Kristina

Lappkakebaket

Idag är vi hos mormor och här har det bakats lappkakor på stekhällen. Mormors specialitet tillsammans med tunnbröd och ett måste på jul. Det har varit en del av hela barndomen - min mamma hade eget bageri när jag var liten så jag var ofta med i bageriet och tittade till degar och åt nygräddat bröd. Absoluta höjdpunkten var på jul när vi gjorde egna pepparkakshus från scratch, stora och fina. Då hade vi hjälp av kavelmaskinen vilket underlättade det hela. Nu är det ingen som orkar kavla så mycket så det blir nog färdigköpta delar istället.

Lilleman åt den första varma kakan och godkände den med namnam-ljud och glada tillrop. Nu längtar jag efter julskinkan också som gör det hela till den absolut bästa julsmörgåsen av dem alla.Vi har även hunnit vara ute och njuta av det fina vädret - kallt och soligt och väldigt härligt promenadväder. Imorgon vankas det bak av saffransbullar för vår del, tidigt på morgonen så att vi kan tända ljus och få nygräddade bullar till morgonkaffet. Och så är det första december och då drar det igång en hel del julkalendrar på olika bloggar så det gäller att vara på hugget och se om man kan ha turen på sin sida.

Kramar / Kristina

vecka 47 - HALLEN (!?)Min rubrik ljuger. Närmare vår hall än så här kommer ni inte idag. Jag lovar att ni inte vill se den just nu - inte så värst inspirerande. Tillsammans med kläder och skor trängs kartonger med julpynt, julgransslingor som ska ut och tallkvistar och andra kvistar som jag har plockat in. Dessutom ska vi i veckan flytta till ett externt kontor och då hamnar allt som ska flyttas i hallen tillsvidare. Däremot får ni se min fina krans som mamma gjort till mig av rester av fårskinn som hon köper och gör tomtar av (och en bonusbild på en snöklädd Rudolf...). Hjärtat har jag klippt ut av tyg som hon stickat och tovat. Den är verkligen jättefin på vår dörr och känns välkomnande i juletider. Jag tror att jag ska försöka få henne till att göra en till som jag ska hänga på kakelugnen.

Och appropå hallen... ett som är väldigt säkert är att den dagen när/om vi renoverar här då ska vi bygga ut så att vi får en rejäl groventré med tvättstuga och stora garderobssystem i anslutning. Jag tror att det hade underlättat den här hallproblematiken med överfulla hatthyllor och annan bråte avsevärt. Jag ser fram emot dagens tisdagstemaFabriken - ska bli intressant att se hur alla har det i sina hallar och förhoppningsvis kan jag snappa upp en och annan smart lösning.

Nu sticker jag och lilleman in till mormor i stan - julbakning står på schemat i dagarna två.

Ha en fin tisdag!

Kramar / Kristina