Lappkakebaket

Idag är vi hos mormor och här har det bakats lappkakor på stekhällen. Mormors specialitet tillsammans med tunnbröd och ett måste på jul. Det har varit en del av hela barndomen - min mamma hade eget bageri när jag var liten så jag var ofta med i bageriet och tittade till degar och åt nygräddat bröd. Absoluta höjdpunkten var på jul när vi gjorde egna pepparkakshus från scratch, stora och fina. Då hade vi hjälp av kavelmaskinen vilket underlättade det hela. Nu är det ingen som orkar kavla så mycket så det blir nog färdigköpta delar istället.

Lilleman åt den första varma kakan och godkände den med namnam-ljud och glada tillrop. Nu längtar jag efter julskinkan också som gör det hela till den absolut bästa julsmörgåsen av dem alla.Vi har även hunnit vara ute och njuta av det fina vädret - kallt och soligt och väldigt härligt promenadväder. Imorgon vankas det bak av saffransbullar för vår del, tidigt på morgonen så att vi kan tända ljus och få nygräddade bullar till morgonkaffet. Och så är det första december och då drar det igång en hel del julkalendrar på olika bloggar så det gäller att vara på hugget och se om man kan ha turen på sin sida.

Kramar / Kristina
#1 - - Emelie Ånhed:

Hej :)

Vad fin blogg du har!, så duktig på att ta fina bilder. Har du övat på redigering sen "mässan" i GBG:) ? Vinter kram...

#2 - - Ingen vanlig dag - Kristina:

Emelie,Tack söta du! Javisst fick man lite bra tips på mässan. Hoppas det går bra för dig.Vinterkram tillbaks :)

#3 - - Sara:

Jag fullkomligt älskar lappkakor! Brukar gå till Lapplandsområdet på Jul på Liseberg varje år bara för att äta en nygräddad med smör. Mmm... Nu får jag gå dit snart igen, tror jag. =) Har förresten bilder därifrån på bloggen nu. Tack för kommentaren! Det var lite läskigt att fota ett bröllop, men väldigt kul också och inspirerande så klart.Kram S