Banners

Bokstavstrenden verkar verkligen vara här för att stanna och det är vi väl många som är glatt ense om. Nya vinklar kommer ständigt och banners från Banter Banners är en av dem. Jag tycker att de var jättefina och hade gärna haft något liknande i lillemans rum där jag tror att det skulle passa bra. 

Någon som sett något liknande i Sverige eller i någon webshop? Eget kollage med bilder från Banter Banners.

Det är här det ska såsDet är alltså här vi till nästa sommar ska ha gräsmatta. Det har varit gräs här från början men efter att vi tog ner ett tjugotal (!!) stora granar som stod längs med gärdsgården och dränerade runt huset var det inte så mycket kvar av gräsmattan att rädda.

I sommar har vi odlat potatis på hela plätten - det ska ge näring till jorden samtidigt som vi har fått potatis i matkällaren. Sten har plockats och det har harvats och jordfrästs. Nu ska det bli riktigt, riktigt platt och fint innan fröna åker i. 

Och som ni kan se på bilderna har vi fått kossor i hagen bredvid oss. Känns nästan lite overkligt att ha kossor så precis utanför köksfönstret men nu bor vi på landet och inte längre i stan och då finns naturen nära. Lilleman är i alla fall väldigt nöjd. Han pekar och säger "Off off" ;)   

Höstinspiration

Jag har precis kommit in efter att ha varit ute i trädgården ett par timmar. Lilleman och jag har knatat runt tillsammans och pysslat med olika saker. Kanske inte fått så hemskt mycket gjort mer än lite städning men vi har drömt och filosoferat om hur vi ska ha det till nästa år. Tänk all denna planering och jobb vi lägger ner för några månader på våren och sommaren!

Vi har ett nybyggt trädäck som sträcker sig en bit in på innergården från att vara inbyggd under tak i lagårdsdelen/logen. Ett helt fantastiskt ställe som vi kallar för vårt uterum och som vi har njutit många kvällar i både värme och regn i sommar med mat och levande ljus. Men nu när vi städar bort både möbler och krukor med blommor är jag rädd för att det kommer att gapa ganska tomt där. Det behöver köpas och planteras någon form av vintergrönska där tror jag. Hur gör ni andra med trädäcken på vintern för att det ska se mysigt ut?

Bilderna nedan visar vad man kan göra av vackra höstlöv. Med tanke på att det var tre minus i morse när vi klev upp dröjer det väl inte särskilt länge förrän vi har härliga färger i skogen. Jag har aldrig pyntat med höstlöv inne men jag tycker att det såg fint ut så som de har lagt löv och bär som prydnad på ett fat på fot. Kanske lämpar det sig bäst att pynta så här i ett uterum eller liknande eller vid entrén så att det ser fint och välkomnande ut.

Bilderna kommer från fotograf Rachel Whiting som för övrigt har många fina interiörsbilder att inspireras av.   


Eget kollage med bilder från Rachel Whiting.