Magnolia


Tiden rusar just nu och jag hinner inte med allt jag vill hinna med. Som till exempel att fota och blogga. Jag har ett nytt objektiv som jag knappt hunnit testa än så i helgen hoppas jag att det blir tid för fotograferande. Igår kväll var det dags för middag igen tillsammans med åtta glada och fina tjejer. Det hade redan gått sex veckor sen sist och vi hade verkligen en supertrevlig kväll. Vi fick god grillad mat och vin i mängder och babblade på som aldrig förr. Idag har jag varit lite småtrött men det är det helt klart värt. Jag laddar krafterna för en ny händelserik helg. Bland annat ska vi på ett-årskalas till Gustav under morgondagen och på kvällen bjuder hans föräldrar på grillning. Jag har tänkt hinna med ett och annat i trädgården ocks, vi får se hur det blir med den saken.

Igår hade vi en snickare på besök som ska hjälpa oss att bygga ett staket och en grind så att vi kan stänga in oss på innergården - jag längtar! Just nu får jag springa som en galning efter lilleman som inte vill stanna där vi är utan hellre vill till grannen (kusinerna) eller ut på vägen. En sandlåda ska förhoppningsvis också komma på plats nästa vecka och då kommer nog innergården bli bra mycket mer attraktiv. Jag funderar även på att ta hjälp av snickaren för att bygga vårt utekök - jag vet precis hur jag vill ha det men inte riktigt hur jag når målet och ska vi börja snickra själva är jag rädd för att det inte blir något utekök i år heller...

Apporopå trädgård. Mina magnolior blommar nästan. Jag fick två små träd förra året när jag fyllde år och jag blir så lycklig av att se att de tänker blomma redan i år. Så som jag har längtat genom åren efter ett eget magnoliaträd!

Ha en fantastisk helg!

Svärmors stol och om att glo in i andras trädgårdar...De flesta möbler hemma hos oss som är gamla har vi en anknytning till, faktiskt från lite olika håll i släkten. I hallen står en vacker gammal trä-snurrstol. Den kommer från min svärmor och den var katederstol på hennes allra första jobb som lärare på en liten skola på landet. Nu står den hos oss i hallen och agerar sittplats för alla som vill sitta när de tar av eller på sig skorna och det är vi glada för att den gör. Den är ju jättefin!

Har jag egentligen visat hur det blev sedan hallskåpet blev målat? Jag undrar det... Jag tycker att det blev jätteljust och fint, eller ska man kanske säga ljust och fräscht? ;) Jag får väl fota och visa lite mer från hallen någon dag.

Jag har precis kommit hem från en promenad ute på stan - jag var tvungen att köpa blöjor och så var jag så sugen på att kolla in två hus som jag kört förbi flera gånger den senaste tiden. Det är gamla hus med inglasade verandor och det ena har till och med ett tornrum byggt ovanpå. Något som jag har blivit riktigt sugen på den sista tiden. Så läckert! Det är lättare att glutta in i andras trädgårdar när man är ute med barnvagnen än om man kör bilen så nu har jag glott så mycket jag kunde med och i huvudet håller utbyggnadsplaner på att ta form allt mer. Det är roligt att drömma och fantisera om framtidsplaner!

Kram / Kristina

Bokhyllorna i färdigt skick

Ännu en dag står för dörren och det är strålande fint väder. Jag ska ta på mig bikini och ut och plocka sten från gräsmattan. Det kommer nog bli en hel del fika i solen och grillning ikväll. Vi passar verkligen på att njuta av varje stund av ledighet och sol. I veckan väntas det regn. I och för sig är det något som vi ser fram emot för vår gräsmatta som gror och blir allt mer grön för varje dag behöver lite regn nu.

Idag visar jag bilder från arbetshörnan där våra bokhyllor har fått nya dörrar. Förra gången visade jag bara när det var på gång och var mest en röra och Sofia efterlyste det färdiga resultatet och här är det. Jag är så nöjd!

Nu bär det av ut i fina vädret!

Kram.