vecka 16 - TIDSTYPISKA DETALJER

Detta är ju egentligen verkligen ett tema för mig och vårt hus - här finns massvis av tidstypiska detaljer. Nästan överallt. Men idag visar jag bara en utav dem, nämligen handtag och lås på några av dörrarna. Här finns många gamla dörrar och alla är blytunga spegeldörrar med vackra handtag och lås. Vissa dörrar är målade och kladdade  på ett antal gånger och borde bli lite omhändertagna men det tänker jag att det tar vi tag i en annan dag. (Vill knappt ens tänka tanken på att allt skrapande det kommer att innerbära...)

För fler tidstypiska detaljer tycker jag att ni ska kolla in Fabriken där det är dagens tema.

Och så vill jag göra ett förtydligande om de nystrukna lakanen jag skrev om igår. Det tillhör inte vanligheterna och är nog tyvärr både första och sista gången jag får uppleva det här. Tyvärr. Om inte mannen börjar stryka vill säga... Men det var verkligen helt fantatsiskt att krypa ner i mjuka lena lakan - något händer sannerligen när de stryks - så jag övervägde nästan om att det kanske ändå var värt det. Strukna lakan hade vi för att boet skulle fotas och jag ville helst inte stoltsera med skrynkliga lakan. Om det nu skulle synts på bild.

Nu... ut i fina vädret!

Kram / Kristina  
#1 - - LiseLotte:

Fina bilder!Köp en mangel. Jag manglade alltid när jag bodde själv i min lilla etta. Mangel fanns i tvättstugan. En liten nätt variant som jag förstod mig på. Nu bor vi hus och vi har tänkt köpa en mangel i 10 år och det har fortfarande inte blivit av. SUCK!

#2 - - isa:

Hej gumman!!!! Har saknat dig!!!!!!! Nu är vi hemam igen och försöker komam till rätta med allt som vi har missat under semestern. Kickar in för att säga hej och ge dig en varm påsk kram.

#3 - - Hanna - Whiterainbow:

Åh vilka fina lås:)Jag vet inte riktigt ännu vad jag ska visa upp!Kram

#4 - - enannanhelena:

Ge mig ett handtag! Precis så känner jag när du visar upp dessa vackra dörrprydnader. Man kan riktigt känna tyngden i handen bara genom att se på dina fina bilder. Du har öga för detaljer!Ang. skrynklornas vara eller icke vara, på lakan, så kan jag rekommendera linnelakan, om man tycker om "naturliga rynkor". :)

Ha en fortsatt fin tisdag.

/helenaFörresten, spännande med ditt måndagsbesök... När/var visas resultatet? Eller skrev du kanske det?

Hm. :)

#5 - - Petronella:

Känner igen de där igenmålade dörrarna, samma hos oss fast aningen senare årgång skulle jag tro;) Ha en fin dag //Petronella

#6 - - Anna/Rackarungar:

Men vet du! det är sant. Det händer något när man stryker lakan. I alla fall de som är satin. de måste man stryka för att få den mjuka känslan. Det var då jag slutade att köpa satin och gick tillbaka till bomullsträsket. Eftersom jag aldrig stryker. Men heja dig. För visst är de en ljuvlig känsla.Ska ditt hem vara med i tidning? Spännande!!

Kram Anna