Inspiration

Den här lägenheten och bilderna har visats på massvis av bloggar så det är säkerligen inte så nytt för de flesta av er. Inredningen är så klockren, så jädrans snyggt rent ut sagt! Mitt i prick för min del och jag låter mig insireras och drömmer mig bort till ett nyrenoverat hus med ett kök i liknande stil. Kakel ända upp i taket och marmorskivan tilltalar mig, likaså fönster vid arbetsbänken, enkla vita köksluckor utan handtag och en rejäl rostfri ugn och spis. När jag ser stolarna blir jag sugen på att ta in våra pinnstolar som jag redan har målat vita men som står i uthuset, dessutom gillar jag att en är blå och att man låtit golvet få vara trots att planken går åt olika håll.Sen är det ju det där sovrummet också - som egentligen är ganska enkelt och kanske inte så speciellt - men som ändå andas lyx och smak. Det är så smart att "trixa bort" en tråkig vägg med hjälp av en tjock och härlig gardin så att man faktiskt tror att det är ett gigantisk fönster där bakom. Bara det i sig gör att rummet blir luftigt och även avskalat tack vare att väggen blir enhetlig. Dessutom så är bäddningen enkel och lite sådär dyrsnygg (fastän det bara är HM:s bäddtextilier, och där ser man hur mycket det gör med välstrukna lakan och överkast...) och inga mönster som stör utan istället ljusa färger som förstorar.  

Me like, som det så fint heter :)

Nu ska jag bara jobba en halvtimme till innan det är dags för att hämta namsdagsbarnet på förskolan. Bästa stunden på hela dagen!

Kram.
[foton: Sköna hem]

BarnprodukterDet vi smörjer på kroppen är minst lika viktigt som det vi stoppar i oss och framförallt till barn, tycker jag. Jag har länge vetat om dessa produkter men det var först för ett tag sedan som jag köpte och testade hud- och hårvårdsprodukterna från Estelle & Thild till lilleman. Fritt från både parabener och mineraloljor och vi är jättenöjda med resultatet och att de inte svider i ögonen. Nästa gång ska jag köpa oljan också - kroppsolja är bra både i badvattnet och till min torra hud.

Ett extra plus är de fina förpackningarna. Det är så viktigt med fina burkar och flaskor, snygg logga och härliga färger!


Ett lövigt sovrumIkväll tog jag en kik in på alla Alvhems lägenhetsobjekt som är till salu - där finns alltid massvis av fint att titta på och är ju nästan som en inredningstidning emellanåt även om man kan se hur otroligt stylat det är. Det som mina ögon fastnade på idag var ett sovrum där man gjort en väggmålning som jag gillade skarpt (för det är väl ingen tapet?). Läckert, eller hur? Sedan gör det ju inget att rummet har en takhöjd, vackra pardörrar eller breda golvlister att avundas och titta på heller.

Nu ska jag titta klart på House, som jag ägnat ett halvt öga medan jag skriver, och sedan blir det sängen tidigt!

Kram.

[foto: Alvhem]