Lillsnickar´n
Med tanke på att varken jag eller min  sambo är superskickliga med hammare och skruvmejsel känns det skönt att det är verkar vara en i familjen som tar tag i det här området. Hejsan vad det går när lillsnickar´n är i farten!

Favoritfärg/färger kommer lite senare idag. Det är Fabrikens tema idag. Och... nya vykort, I heart you, från Therese Sennerholt släpptes idag. Jag har redan beställt dem.

Nytt tygIdag har jag beställt tyg som jag ska sy nya kuddar till soffan med. Både kulört, svart och vitt och enfärgat och mönstrat. Och det kommer nog att bli både runda och fyrkantiga kuddar när det hela är klart. Kuddarna i soffan är urgamla och behöver verkligen bytas ut och att gå ut i affär och köpa alla nya blir fasligt dyrt så därför tänkte jag ge mig på att sy egna. Sedan kan man alltid komplettera med någon annan dyrare snygging som man hittar. 

Jag beställde från Stoff & Stil vilket jag inte gjort tidigare så det blir spännande att se vad jag tycker om tygerna. Priserna var i alla fall väldigt bra. Är jag nöjd kommer jag beställa mycket mer för till sommaren behöver jag massvis av kuddar till hörnsoffan i uterummet.

Och så ett litet tips som jag fick från Stoff & Stils inspirationsbilder är att sy små flaggvimplar. Det kan man ju göra på spillbitar som blir över när man syr kuddarna. Helt klart behöver man inte bara göra stora vimplar, små vimplar är också fint. Kolla så fint det var att dekorera burken. Perfekt dekoration i barnrummet.

 

Måndag och sista januari

Oj så snabbt den här helgen gick. Vi har tillbringat den med vänner och familj. Kalas i lördags och sedan en riktigt slapp söndag. Jag har inte haft datorn på sedan i fredags förmiddags och det kan vara riktigt skönt att strunta helt i den ibland. 

Idag fyller min mamma år och lilleman och jag tar en extra kalasdag här med goda rester och en fika på stan lite senare i eftermiddag. Nu när lilleman sover middag tänkte jag ladda ner massa bilder från kameran men upptäckte då att jag glömt sladden för att kunna göra det med. Så kan det vara. Bilderna får vänta till en annan dag helt enkelt.

Tänk att det är sista januari! Februari brukar ju vanligtvis kännas som en ganska kort månad och mars är ju en vårmånad. Dessutom funderar vi på en weekend till någon härlig vårig europisk stad i slutet på mars eller början av april vilket kommer att göra väntan på våren ändå bättre.


Josefin med fina bloggen In my House har haft sitt och sambons hem med i Hus och Hem och jag gillar massor av det jag ser och sparar bilderna i min inspirationsmapp. Hallen är jättefin med rymlig takhöjd, ljus, har en häftig trappa och ett fönster i anslutning till trappen som ger extra ljus. Precis som jag vill ha det när vi renoverar vår hall och trappa upp till vinden. Dessutom är det så fint med fönster inne i huset som jag skrivit om tidigare. Jag skulle vilja ha det mellan kök och vardagsrum. Och så förälskade jag mig i de gula stolarna - kulören känns fräsch och pigg och hade passat finfint i vårt kök. Och så har ju paret så skön mix av grejer och inredningsstil. På Hus och Hems sida finns alla bilder från reportaget upplagda.

Fin måndag!