Alla bilderna på uteköket. Plus svar på frågor.

Det har ju nu gått över en vecka sedan som vårt utekök lades ut med bilder på Hemmakanalen.se och nu tänkte jag lägga ut alla bilderna här också - för er som inte har sett det. Och så ska jag skriva lite mer om vad vi har gjort för det har jag fått frågor om både här och på mail. (Jätteroligt att ni hör av er och undrar!)


Hela uteköket är platsbyggt och till det har det använts tjocka plank (24 mm) som var helt obehandlade. Vi valde att ha en stor bänk, avdelad i mitten och på enda sidan med ett hyllplan. Jag tyckte att det var viktigt att ha en snygg diskho (det fanns en gammal diskbänk liggandes här men när vi provade såg vi hur trist det skulle bli) och valde istället en i porslin för att förstärka lantkänslan en aning. Vår är köpt på Ikea och heter Domsjö. Även blandaren är ny och kommer från Ikea.

Till uteköket har vi dragit in vatten. Det är från samma uttag som vattenutkastaren och därför kan vi bara få kallvatten. Men det är helt ok, med en vattenkokare nära till hands kan man snabbt värma diskvatten. Avloppet går rakt ut genom väggen till dräneringsdiket som vi har där.Här syns det lite bättre hur bänken är byggd. På den högra sidan ska det stå ett kylskåp - vi har bara inte hittat ett tillräckligt litet ännu på Blocket. Framför hela bänken ska jag sätta upp en vajer och sy ett tyg i vitt linne som man kan dra för hela vägen. Då blir intrycket ändå bättre och aningen lugnare än om man ser allt.

Ovanför bänken har vi satt upp två stycken hyllplan med enkla konsoller från Ikea och alltsammans - både bänken och hyllplanen - har jag penslat med Jotuns drivvedsbets för att få till lite samma stil som de gamla väggarna.


I och med att det här ligger i en lada så är det väldigt högt i tak. Underbart! På bilden här ovanför kan ni se lite av den takhöjden. På andra sidan väggen använder vi just nu som verktygsbod och där har vi även veden men tanken är att det ska byggas om till vårt gästhus och kombinerat kontor med en liten kokvrå och ett sovloft.Den här delen av ladan har tidigare varit vagnsförråd och det är därför som det är en hel öppning ut mot innergården. Perfekt för uterum tänkte vi! Läget är sådant att under hela morgonen och dagen är det skugga här inne - svalt och skönt - och på eftermiddagen, vid halvfem-tiden, kommer solen och lyser in och värmer och gör det ända fram tills dess att den går ner. Där hade vi verkligen tur!!

Det stora vita skåpet var det som jag rotade fram från matkällaren för några veckor sedan. Då var det inte lika kul men, som jag misstänkte, med ett antal lager vit färg blev det riktigt fint och där har vi nu allt porslin, skafferivaror och annat vi behöver här ute.

Sist men inte minst, verkar det som. Flera stycken har undrat var de prickiga plastmattorna, som syns både här och under soffbordet, kommer ifrån. Jag köpte de för flera år sedan på Rusta och jag vet faktiskt inte om de finns kvar i sortimentet men det kan ju vara värt att kollas upp om man är sugen.

Jag tror att jag varit ganska utförlig nu men har ni fler frågor så är det bara att fråga igen!

Kramar.
#1 - - isa:

Det är vackert som i en saga!!! Ser verkligen ut som i en tidning och som en dröm, hade en poäng skala haft 10 som max hade ni spräckt det. Finns verkligen inte ord i mitt ordföråd över hus jag ska beskriav hur fint jag tycker att det är. Super gumman!!! Härlig läsning också. Kramar

#2 - - Maria - med bebis i magen ☆:

ser riktigt fint ut :)

#3 - - Annixen.:

WOW, vilket utekök och vilken miljö! Gillar verkligen mixen med gammalt som möter nytt + du tar så himla fina bilderKram!

#4 - - ZANDRA - AUGUSTIFAMILJEN:

Superfint! Är ett stort fan av ruffiga panelväggar, blir sån känsla av det alltså.. Verkligen ett fint utekök :)

#5 - - Martina:

Jätte fint! Blir så inspirerad till o fixa o pyssla :)

#6 - - Therese:

Helt fantastiskt! Ni måste vara så himla nöjda:) Allt är liksom helt perfekt sammansatt och ser otroligt inbjudande ut.Måste visa detta för min man, ett utekök är hans dröm den dagen det blir dags för hus...!Kram Therese

#7 - - Gabriella:

Vilken härlig inspiration!

#8 - - Dagarna:

WOW vilket härligt utekök!Jag vill ha ett sommarhus och göra något liknande!

#9 - - tuva:

helt otroligt vackert, ser ut som du har tagit kort på mina drömmar. helt otroligt!

#10 - - Marcela:

woow nihar det verkligen vackert! blir ju lite sugen på hus när jag ser dina fantastiska foton. :)

#11 - - Sara Rekvik:

Men WOW vilket fantastiskt utekök! Helt makalöst fint. Fantastiskt att stå där och laga mat under sommardagarna kan jag tro :)