fotoutmaningen dag 2 - FAVORITPRYLDet kommer väl inte som en överrakning direkt att min favoritpryl är min kamera, en Nikon d90 (drömmer dock om en fullformatskamera). Kameran är med mig nästan för jämnan. Jag köpte den för snart två år sedan när jag var höggravid och väntade på lilleman och ville lära mig att ta fina foton på min bebis. Dessutom hade jag börjat följa Ann-Louises blogg En bulle i ugnen och var helt tagen av hennes fina barnbilder. Sedan dess har intresset skenat kan man säga och nu tänker jag mest hela tiden på fotovinklar, schysst ljus och tänkbara motiv. Men så vansinningt kul det är!I min kameraväska finns två objektiv som jag använder ungefär lika mycket: ett fast Nikor 50 f/1,8 och ett Sigma 24-70 f/2,8. Det gamla stativet som jag har till låns ser ni bakom mig i soffan. Och ibland använder jag även close up filter +4 och +10 som fungerar utmärkt när man vill prova på makrofotografering. Och så får ni mig på bild även idag - visste inte hur jag annars skulle kunna fota kameran. Och det är ju så här man ser mig för det mesta.

Kul att så många är med på utmaningen - det glädjer mig enormt! Jag lägger till er i länklistan i den mån jag hinner. Men om jag missat er eller om et är fler som tillkommer så skriv bara en kommentar så fyller jag på eftersom. Och på söndag när jag är hemma igen så ska jag kika in hos er alla!

Andra som också gör utmaningen (och som jag vet om) är: Nina, Carina, Lotta - Oh lovely, Rijo, Fröken K, Matilda, Hippiemamman, Olicka, Familjen Toad, Emma, Madeleine, Frida, Karro J, Marie, Magdalena, Finurliga fröken, Lairama, Malin, Emma H, Helen, Signerat71, Pillargontanten, Dagarna och Lotta.

Idag är det dags för bröllop - min kompis A ska få sin P och det kommer med säkerhet att bli alldeles, alldeles fantastiskt! Vi har precis avslutat en lång hotellfrukost och innan det är dags att ta svida om till finkläder ska vi ta en svängom på stan. 

Kram!
#1 - - Malin:

Åh, dina bilder är alldeles ljuvliga - jag är SÅ glad att jag råkade snubbla in på din blogg!

#2 - - fröken K:

Så snällt av dig att länka till alla. Själv har jag en Canon, men börjar bli sugen på en Nikon, har hört att de ska vara "bättre"?

#3 - - Carina - inspirera:

Ja, det förstår jag att det är en favoritpryl... och du tar otroligt fina bilder också!

Kramen.

#4 - - Carina - inspirera:

Ja, det förstår jag att det är en favoritpryl... och du tar otroligt fina bilder också!

Kramen.

#5 - - Hemlängtan:

Förstår dig såväl. Kameran hör till mina favoritprylar också. Och som du skriver, det blir bara roligare och roligare. Jag önskar att jag hade lite mer tid att lära mig kameran bara.Kram

#6 - - Linda:

Superduperfint utekök!! :) Åh, vad kul med fotoutmaningen. Jag skulle verkligen vilja vara med, men jag tror tyvärr inte att tiden kommer att räcka till...Ha de gott!

#7 - - Shiko:

Hej!

Hjälp mig att bli Nellys nästa klänningdesigner, rösta 5 stjärnigt på min klänning.http://nelly.com/se/designyourdress/?obj=1JReXo92UCLofpPsLUkcEGwhIkKN3hhqryKCbG4vICZlrmT254T8#GalleryTryck på femte stjärnan, skriv in koden & klicka på "rösta här"...Är otroligt tacksam! ^^

Snälla, ignorera inte detta. <3

#8 - - Yohanna:

Hejsan! :)Jag är med i en tävling hos Agria och skulle bli superduperglad om du skulle vilja rösta på mej!http://fireflybaby.blogg.se/2011/july/kom-igen-nu-gor-mej-glad.htmlP.S. Du får en länkning som tack!

#9 - - Lotta ♥ ohlovely.se:

Härligt! Lite sent kommer nu mitt bidrag här, inte så oväntat... samma favoritpryl som du har. ;)http://www.ohlovely.se/2011/07/03/fotoutmaning-dag-2-favoritpryl/

#10 - - Anna/Rackarungar:

Åh vad mycket fin, älskar självporträttet! Önskar så att jag hann haka på din utmaning - så himla kul!! Kram Anna

#11 - - Pernilla:

Även här är kameran en favoritpryl :-). Snart är det dax att beställa en nyare variant. Vilka roliga självporträtt du tagit!

#12 - - Ann-Louise:

Vad gullig du är! :)

Du är helt fantastiskt duktig med din kamera. Bjuder alltid på så urfina bilder och inspirerar massor!Kram på dig!