Utekök med mig och ErnstJapp, det stämmer!

Sitter just nu och tittar på Ernst i 4:an som bygger utekök, något vi precis har gjort i vårt uterum. Jag fick en förfråga i veckan från TV4:s Hemmakanalen.se - som sett lite av uteköket här på bloggen - och som undrade om jag hade lust att visa mer och det ville jag ju såklart! Nu ligger bilderna och lite text uppe om vårt utekök så där kan ni se och läsa mer om ni vill.

Klicka här för BILDSPEL!

Någon annan dag ska jag även visa fler bilder här på bloggen på uteköket och även mer helhetsbilder på hela uterummet men det väntar jag med tills det är helt klart!

Härligaste veckan

Det kan vara så att jag har haft årets härligaste vecka. Inga måsten. Inget inplanerat alls. Vi, lilleman och jag, har bara tagit dagen som den kommer och varit hemma i princip hela tiden utan att ha blivit ett dugg uttråkade. Vi har haft trevligt besök de flesta av dagarna, vi har tokätit jordgubbar varje dag, vi har lagat enklast möjliga men ändock goda mat, vi har busat och umgåtts, pysslat om trädgård och blommor, badat i minipoolen, jag har solat och lyssnat på alla sommarpratare och på kvällen har jag och pappan suttit i uterummet och druckit rosé ända fram till midnatt.

Ända nackdelen som jag kan se det är att jag är lite trött. Det har blivit några timmars för lite sömn tack vare uterums-hänget. Och så är jag alldeles för dålig på att dricka vatten vilket ger sig till känna såhär på eftermiddagen. Det hjälper inte att fylla upp vatten på fina flaskor... (Bilden är tagen i vårt nya utekök vilket jag snart ska visa mer av).För att toppa den här härliga veckan med något ändå mera härligt och roligt så åker vi imorgon till Stockholm. Min vän Anna ska få sin Peter och det ska givetvis firas rejält! Jag och sambon ska bo på hotell mitt i stan och imorgon ska vi ut och äta på restaurang och förhoppningsvis hinner jag med lite shopping på lördag förmiddag när sambon ska till kyrkan och öva pianospel tillsammans med solisten innan bröllopet kör igång. Lovely!

Och imorgon kör vi igång fotoutmaningen - jag kommer att publicera mitt första inlägg nångång på förmiddagen och temat är självporträtt. Spännande. Ni är väl med?!

Kram.

Morötter när de är som färskastMorötter behöver vi inte odla själva. Åkermarken som vi har arrenderar vi ut till bonden och han odlar morötter i parti och minut. Bland annat på åkern utanför köksfönstret. Idag var det dags för start av upptagning av dessa morötter och det var fullt med traktorer med släp på plats - rena eldoradot för lilleman - så lilleman och mormor knallade dit och jag kom efter med kameran.Vi får alltid en massa morötter och kan gå och hämta när vi vill så med oss tillbaka hade vi ett stort fång som vi sedan kunde mumsa på. Till nästa år tycker jag att bonden kan odla ändå fler olika sorters grönsaker - det hade ju varit enormt praktiskt, eller hur?! :)