Sommarbordet och lite ledighet

Resväskorna står packade, passen är framplockade och det vanliga lilla resepirret har infunnit sig. Imorgon bitti, hiskeligt tidigt, styr vi kosan mot Kastrup för att flyga ner till Slovenien. Bästaste svåger och svägerska bjuder på bröllop och det kommer att bli en oförglömlig helg - helt säkert. Förutom bröllop blir det restaurangbesök, minisemester och bergsvandring. Och så ska jag fota. Håll nu tummarna snälla ni!


Under tiden jag är borta visar jag er mitt sommarbord som är tema hos Fabriken. På sommarbordet finns det plockade blommor från ängen, flädersaft, något gott att mumsa på, kaffe, blommigt porslin och både pasteller och starka färger - precis som det ska va! Här tillbringas många fikastunder ska ni veta.

Min klännig idag matchade nästan dukningen och därför får ni se lite av mig och den också. Vilket härligt väder det har varit idag - vi har varit ute nästan hela dagen.Det kommer att vara tyst här på bloggen några dagar men vi ses här igen i början av nästa vecka. Ha en alldeles strålande helg!

Kramar / Kristina

Maj månad

Svisch swosch så var maj månad till ända. Kanske årets vackraste månad. Till ända är även våren och nu tar sommaren vid. Alla förväntningar är på topp och som vanligt tänker jag att det här kommer att bli tidernas bästa sommar - på alla sätt och vis.

Här är några blandade bilder från månaden som gått - mestadels på blommor och blader - vissa har visats förut här på bloggen och vissa inte. Hinner jag lite senare ikväll ska jag även visa mitt sommarbord som är dagens tema på Fabriken idag.
Rensningen slutade i ett stenparti

Jag är nog egentligen inte särskilt eftertänksam när det kommer till inredning. Oftast inte. Utan får jag en idé genomför jag den gärna med detsamma - helst samma kväll. Och det har faktiskt varit de gånger jag gått upp riktigt tidigt på morgonen för att möblera om - nån idé jag fått strax innan jag somnat och som sedan surrat i huvudet under natten. När det kommer till trädgård är jag ganska novis så där bara gör jag lite som jag känner. Som igår. Det började med att jag skulle rensa bort ogräs som kommit upp lite varstans på innergården men helt plötsligt hade jag påbörjat ett stenparti istället - rensade, grävde, lade markduk, sand och kånkade stenar. Så när det var dags för att duka och grilla stod jag med skitiga kläder, gummistövlar och en skottkärra... Men det blev faktiskt bra med ett stenparti där och det är vansinnigt kul att göra något som man ser resultatet av med en gång! Helt i min melodi.