Ha en härlig julmånad!Jag har alltid velat att min blogg ska vara en positiv plats - både för egen del och för er som är här inne och läser. Därför har jag medvetet valt att inte ta upp tråkiga saker som händer, försöker inte att gnälla eller vara negativ. Tråkiga och privata saker delar jag med andra i min närhet och jag trivs bäst så.Men tråkiga saker händer och så även för oss och just måste vi fokusera på en sak i taget. Jag vill kunna inspirera och just nu så känner jag mig allt annat än just inspirerande och då blir bloggen mer ett måste än den energikälla den vanligtvis är. Av den anledningen pausar jag året ut från bloggen. All ledig tid jag har över ska jag se till att ägna med min familj: stötta, krama och framförallt finnas till hands. Vi ska fokusera på att få en riktigt bra och mysig jultid tillsammans, klappa på lilla magen, busa med Lilleman och önska att det nya året bara har goda och glada överraskningar att erbjuda.

Det önskar jag er också!Lova mig en sak: ta hand om varandra extra mycket och visa alla nära och kära hur betydelsefulla de är - för det är ju precis det som allting handlar om när det kommer till krita! 

Stora, stora kramar,
Kristina- Det kan hända att jag skickar ett litet blogg-julkort eller visar en bild eller två om andan faller på. Och är det något ni vill mig så finns jag på mailen: ingenvanligdag(at)hotmail.com -

Önskelistan...

Idag ska vi på årets första julfest. Sambons farmor åker varje år över till sin dotter i USA och firar sin jul där med start redan i början av december. Därför har det blivit tradition att barnbarnen med familjer träffas i anslutning till första advent och firar tillsammans. Det brukar alltid bli otroligt mycket mat så jag laddar med en enkel lunch idag.

I vår familj säger vi varje år att vi inte ska köpa julklappar i mängder, kanske bara nån enstaka. Men jag tänkte ändå dra till med min önskelista - om-ifall-att. Om inte annat så kanske det kan vara tips till någon av er andra som letar efter en julklapp till en inredningsintresserad och hemmakär 31-åring!

Ha en härlig fredag!
Kram.1. Renfäll från Mio.
2. Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar, snacks & smårätter, Adlibris.
3. Riktiga vinterkängor från Canada Snow.
4. Finaste ljuslyktorna från Tine K, Blackballon. 
5. Sopset i trä, Ellis Corner. 
6. Doftljus kan man aldrig få för många av, Stil, inredning & design.
7. Vargpläd från Hemtex som gärna får värma frusna ben.
8. Hello cupcake som är Leilas nya bakbok och ett måste, Adlibris.
9 och 10. Doftspray och diskmedel till köket från Maison Belle som jag bara hört gott om, Ellis Corner. 
11. Armband från Lite kalabalik. Så snyggt! Stil, inredning & design.
12 och 13. Sängkläder i både billigare och dyrare variant. Lika snygga men jag tror nog att Beach House lakan är som en dröm att sova i. Linnelakan från H&M och Jerseylakan från Beach House hos Nordljus.

Litet levnadsteckenVi är med i en kooperativ förskola som vi trivs jättebra med. Enda nackdelen är dessa städveckor som kommer lite då och då. Vi har en sådan vecka just nu. Varje dag efter jobbet måste vi alltså städa häcken av oss.

Måtte denna vecka snart ta slut!

Det lustiga, eller egentligen inte alls så lustiga i kråksången, är att vårt eget hus är i desperat behov av att städas och på söndag är det första advent och jag har inte köpt en endaste liten hyacint eller tagit ner adventslådan från vinden - knappt ens ägnat adventspynt en tanke det här året. På söndag får vi köra ett storröj och pynta och mysa till det av bara den här hemma - får inte glömma att köpa glögg och pepparkakor också så att vi kommer in i rätt pyntmood. Hur går det för er, när kommer stjärnor och pynt upp hos er? Av graviditeten har det nu gått nästan 15 veckor. Mår så otroligt mycket bättre och har inte kjäkits på några veckor nu - halleluja för matlusten som återvänt, tänker jag varje dag! - men däremot är det ingen större skillnad på tröttheten som är som seg sirap. Om jag får betämma så går jag helst och lägger mig klockan åtta på kvällen så det är inte mycket till sällskap man kan bidra med just nu men det kanske vänder när man minst anar det. 

Bilderna kommer från Sacre Coeur i Paris. När jag hinner ska jag visa lite fler bilder från resan.

Må gott!
Kram.