Vardagsbilden - bananätningOm man gillar banan så måste ju det vara det absolut bästa mellanmålet. I alla fall enligt mig. Packeterat och klart att ta med sig överallt, mättande, gott och kanon för små killar att tugga på - speciellt om man är som mig, en nojjig mamma som är rädd för hårda fruktbitar som kan fastna i halsen.

Igår var Lilleman så där ledsen igen när han kom hem från förskolan. Han är som en solstråle hela dagen enligt personalen och antagligen är det jobbigare än man tror att visa sig från sin bästa sida och lära sig massa nya saker hela tiden att han bara blir toktrött när vi väl kommer hem och måste visa lite missnöje. Igår tillbringade vi eftermiddagen utomhus och efter att ha fått gråta ut en skvätt och sedan ätit en banan sittandes på favoritbilen var han fit for fight igen.

Idag ska jag förresten på vårt allra första föräldramöte. Spännande och vuxet på nåt vis. Hoppas jag inte somnar bara. Det har jag nämligen varit orolig för att jag ska göra här framför datorn och alla siffrorna hela eftermiddagen. Puh! Är det höstluften eller som tar all kraft ur en?!

Kram på er.      

För ett år sedan och en liten utmaning...För ett år sedan hade vi en underbar dag på stranden och jag tog de här korten. Jag tar ju inga nya foton nu så då måste jag leta bland de gamla istället. Det här går ju helt enkelt inte an så jag måste göra något för att jag ska få tillbaka fotolusten igen - göra något kul med så lite prestation i det som möjligt. Därför tänker jag starta en utmaning till mig själv som går ut på att fota en vardagsbild om dagen som jag sedan publicerar här på bloggen. Det kan vara precis vad som helst: en lunch; Lilleman på upptåg; dagens outfit; något fint här hemma; skrivbordet; tvätthögen eller vad det nu kan bli.

Jag börjar imorgon och jag tänker att fotot kan vara antingen från dagen innan eller från samma dag, på så vis får man lite mer tid på sig. Någon som vill hänga med på utmaningen?Dessutom ska jag ta tag i mina osorterade bildmappar på datorn. Nu måste det bli ordning och reda där, plus att allt ska säkerhetskopieras både en och två gånger. Jag fick en sådan där hemsk känsla häromdagen att alla bilderna på Lilleman skulle försvinna. Hemska tanke, det får inte ske. Och så ska jag sortera in alla bilder som jag ska och borde redigera för framkallning till mig själv och för att ge bort till vänner i en mapp för sig så att jag vet var jag ska hugga in när redigeringslusten faller på. Låter det som en plan? Japp, jag tror det.Det som är kul när jag tittar på de här bilderna är att Lilleman fortfarande använder både byxorna och mössan, tröj-jackan var inte länge sedan vi lade undan heller. Många säger att man inte ska köpa så många och så dyra kläder till barnen när de är små men jag håller inte riktigt med. Många av de bättre kläderna jag har köpt har dels varit gjorda så att de har funkat både som lite stora och på sluttampen då det finns bra muddar och stretchigt material och dels är det fantastisk kvalitet i vissa märken som gör att det går att använda dag ut och dag in länge innan de blir slitna och fula. (Och visst kan man uppleva det med vissa billigare märken också men inte lika ofta...) 

Kram.

 

VitrinskåpVitrinskåp är ju så snyggt! Det är innehållet som gör det och visst har man sett prov på fullproppade skåp som inte alls är särskilt tilltalande att titta på medan andra skåp är som tittskåp. Man får se prov på lite av varje från hemmet: vilka glas och vilket porslin man har; fina böcker; om man är förtjust i keramikmuggar eller skålar; minnessaker eller bara vackra grejer som får synas så där lite diskret. Jag har gärna ett vitrinskåp nångång i framtiden.

Det har varit en fin helg, varmt och skönt och vi har varit ute mest hela tiden. Men däremot har jag inte tagit ett enda foto. Jättekonstigt. Och på kvällarna sätter jag inte ens på datorn utan lägger mig istället i soffan och tittar på teve vilket jag inte gjort på flera år känns det som. Jag är supertrött och det här med att ha börjat jobba och vridit upp tempot en aning tar på krafterna. Men jag är nog snart på benen igen, med sprillans ny energi dessutom hoppas jag på!  

Fin måndag till er!

[Foto: Nina Broberg / Ikea Livet Hemma]