Nesting-feber

Jag tror jag börjar så smått kravla mig ur det här vakummet som jag befunnit mig i sedan i höstas nån gång. Det har varit en period av att inte vilja göra särskilt mycket, inte heller orka eller känna behov av det. Urtrist! Illamåendet, tråkiga saker som hänt och allmän supertrötthet har väl varit några av anledningarna. Några av de där sakerna kvarstår men nu tänker jag att det är banne mig dags att sätta fart om det ska bli något gjort det här året, innan bebisen kommer. Kan det var ljuset som håller på att komma tillbaka och har en sådan enorm påverkan? Eller är det nesting-feber jag drabbats av? Jag skulle vilja städa ur alla garderober, skåp, skafferier, städskåpet och byråer på skit och bringa ordning bland sakerna igen. Och jag tror att jag ska börja sätta upp en plan för det hela. Jag gillar ju punktlistor. 

Lilleman behöver en ny sovplats - det är på tiden nu och vi har dragit ut på det länge nog. Han sover fortfarande i spjälsängen och så länge det har funkat så bra som det har gjort har vi inte känt att det har varit någon idé att ändra. Men om en sisådär tre månander kommer det en ny liten familjemedlem som ska få överta hans säng och det vore nog klokt att fixa det nu och inte en vecka innan. 

Men... (nu blev det väldigt långrandigt igen utav egentligen ingenting) det jag skulle komma till är att jag vill göra om rummet bredvid vårt sovrum till Lillemans rum helt och hållet (just nu sover han bara där och vi har det som kombinerat gästrum när vi får gäster, hans lekrum ligger intill köket och där har han alltså bara sina saker). Han skulle kunna få ett riktigt mysigt rum med en ny egen säng och alla sina saker på samma ställe alldeles bredvid vårt. Som en nystart.

Och. Jag. Kan. Få. Ett. Eget. Pysselrum. 

Jag vill nämligen börja sy! Så pass stor nesting-feber har jag. Har lusläst Stoff och stils nya kataloger och jag skulle verkligen vilja börja sy igen vilket är vansinnigt roligt och som jag har tänkt på länge nu. Flera år till och med. Och om jag inte minns helt fel så hade jag ju faktiskt talang för det dessutom och har världens bästa läromästare (mamma). Dessutom skulle allt hemmajobb vi håller på och envisas med för tillfället få sig en riktig plats och att slippa alla pärmar på köksbordet hade varit guld värt.

Är det dumt tror ni att göra sig av med gästsängen? Är det bara nesting-baciller som ger sig till känna och vill få mig att tro att jag ska sy en himla massa? Vi får väl höra med våra återkommande övernattningsgäster om de skulle ha något emot att sova på en vanlig inburen madrass istället? Det handlar ju bara om det närmsta året innan storrenoveringen sätter igång.  

Det här med att inte få ha några hemmaprojekt - ändra om, förändra eller förnya - är förbaskat svårt. Något kul måste man ju ha i väntan på det nya :) Det blev mycket text denna onsdag förmiddag - och ännu en dag hemma väntas för att kurera oss riktigt ordentligt.

Kram.
Skärmdump från Stoff och stils Hemtextilkatalog. Där fanns en massa kul pyssel att fixa och sy till bland annat barnrum. Kan nog vara en bra start innan men ger sig på kläder. 

#1 - - Nina:

Ja, jag känner igen mig! För varje dag blir det ljusare och ljusare och man känner riktigt hur orken blir bättre och bättre. Ser liksom änden på mörkret och vintern. Bara en månad kvar sen så borde våren ta lite fart med soliga och varma husväggar och lättare kläder.Vi får höras av någon dag och kanske ses när förkylningarna har lagt sig!Kramar Nina

#2 - - LyckligaPraliner:

Å NEJ! Hann jag först tänka - De har fått en hemsk feber!!Sekunden senare fattade jag ;) Att fixa, greja och röja bort är rana rama medicinen. Att rensa igenom de där garderoberna, lådorna och skafferiet är bland det bästa som finns. Mitt stora nöje, inte riktigt men nästan hihi. Jag gillar att ha ordning. Bara vetskapen om att jag vet hur städat det är på ett visst ställe kan få mig att le lite. Ordning gör mig avslappnad men tyvärr har vi för mycket oordning på en del ställen. Men bara jag har blivit frisk tar jag tag i det. Jag får några ryck varje år och kastar så det ryker. Nu är ljuset på väg tillbaka igen och nu kommer jag igång.När jag var gravid skulle jag också "boa" till det. Du har helt rätt i det att ordna rummet till V nu istället för veckan innan. Helt plötsligt blir den där veckan kanske bb-vecka också ;). Vilket fint och ombonat rum han kommer att få, det är jag helt säker på. Du har mycket god smak.Jag har också börjat sy igen. Kommer att beställa från "Stoff och Stil" troligen. Här finns ingen affär att köpa tyg på. Bara enkla saker syr jag. Kanske fortsätter jag om det inte bara är en tillfällig våg jag hamnat på.Hoppas du mår bättre och vilken tur att det inte var en hemsk feber!!Kram Ann-Louise

#3 - - joanna- att leva med Aspergers syndrom!:

Hej! Jag heter Joanna och är 23 år och när jag blev 14 år så fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund.

Så kolla gärna in min blogg:)

Ps. Du kanske tom vill göra ett bloglovinbyte?:)

Ps. Finns även flera tävlingar med fina priser så passa på att anmäl dej:)

#4 - - Malin:

Du boar dig lite nu inför bebisen :) Ljuset gör också sitt..Det låter som en toppen ide´till lilleman. Eget rum,ny säng osv....tror att han kommer tycka detta är super skoj. Och gästerna....de får ta madrassen ett tag framöver. Det viktigaste är att ni har det bra...

Lycka till med planeringen.Bilderna du visar är ju sjukt inspirerande. Vill också fixa till i lillemans rum...Men han envisas med att han vill ha en RÖD vägg...hur gör jag nu då??

Kram Malin

#5 - - Charlotta - www.ohlovely.se:

Vad spännande det låter med lillemans nya rum. :) Det är nog kombinationen nesting och ljuset som gör att du känner dig mycket mer sugen på att dra igång nu. Det gör jag med. Underbart vad lite ljus kan göra!Underbara bilder. Stoff och stil var helt nytt för mig. Nu ska jag botanisera där. (vi har ju inte gjort Alex rum klart än... han ska också byta rum nämligen inför bebis.. och säng!)Kram kram

#6 - - Karin:

Hej! Känner också igen mig på tröttheten och orkeslösheten. Plus att det hänt sjukt mycket negativa saker på sistone. Skönt att jag inte är ensam om det iallafall! Lycka till med allt och hoppas du blir ännu piggare med våren! :D

#7 - - sahra:

Det är så roligt att sy. Jag har ett riktigt härligt kort på mig när jag sitter i sunkiga pyjamaskläder med en tvåveckors i knät samtidigt som jag sitter och syr för glatta livet. Då var det höstgardiner och sånt som bara måste göras. Hoppas piggheten kommer smygande nu i och med ljuset och att våren snart är på ingång

#8 - - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan:

Jag vill också kunna sy!!!

Hoppas du får må bättre nu i fortsättningen av din graviditet. Nu blir det ljusare och varmare, snart. Hoppas vi.

Kram