Tvättstuga

Vår tvättstuga ska bli ganska stor och innefatta båda plats för tvätt, vikning och mycket förvaring i form av lådor och garderober - det är i alla fall önskemålet. Det ska finnas fönster och dörr ut till trädgården så att man enkelt kan gå ut och hänga tvätten och så ska det var fint, fräscht och praktiskt och ligga på nederplan ganska nära köket och i anslutning till groventrén.Det är inte så enkelt att hitta inspirationsbilder på tvättstugor och inte på fina sådana. På Ikeas sida hittade jag två bilder som jag gillade. Ikea är bra på förvaring helt klart. Men så finns det ju sådär vansinnigt snygga platsbyggda tvättstugor också med porslinsho, öppna hyllor och rutigt golv. Tänk att man till och med ska välja stil och inredningsval till en tvättstuga?
Vad ska man tänka på tycker ni när man planerar tvättstuga? Mest bara praktiskt va? En direktkanal från badrummet på andra våning för alla smutsiga kläder att bara kasta rätt ner i tvättkorgen står med på min önskelista bland annat, det måste ju spara en hel del bärande i trappan av smutstvätt.


Foton: Ikea.se

Helgen...

...gick den här gången fortare än kvickt. Vi har inte gjort så mycket värt att nämna mer än haft sovmornar, ätit gott, haft utelek i snön, myst med familjen, träffat kusinerna, varit på semelkalas och drömt stora och små drömmar om husrenovering (det har fullkomligt övertagit min hjärna...).Nån gång emellanåt är det ett absolut måste att göra vitlökskykling. Något som min mamma brukar göra och som jag nu även har överfört till min familj. Så gott!

Dessutom älskar Lilleman det och lovordar maten: Mmm, gott mamma. Vidar älskar kyckling!

Ni ska få receptet och här gäller inga exakta mått utan man måttar i lite efter tycke, smak och känsla.

Ta så många kycklingfiléer du önskar (jag brukar göra så att det räcker till dagen efter också för det är minst lika gott till lunch). Dela filéerna i lagom små portionsbitar och bryn försiktigt i lite smör i en järngryta. Sedan slår man på rejält med soja - gärna extra god sådan, Renée Voltaires rekommenderar jag - olivolja, lite vatten och en nästan en hel vitlök som man skivat upp. Krydda med en buljongtärning och chili. Sedan får det stå och puttra i nästan en timme och eftersom brukar jag smaka av om det är något av ovanstående som man måste spä på mer av.

Till det serverar vi ris, en sallad och en god tzatsiki. Gott och enkelt! Nu ska jag gå och lägga mig för trots sovmornar behöver jag några extra timmars sömn och med mig till sängen tar jag med mig en hel hög gamla inredningstidningar som jag roar mig med att klippa ut inspirerande bilder och reportage ifrån som sedan åker in i min inspirationspärm. På så vis blir jag även av med alla dessa tidningshögar som fullkomligt håller på att ta över vår bokhylla.

Kramar.Vardagsrummet idagDenna dagen kunde knappast startat bättre än med kaffe på sängen och varma kanelbullar och ipaden i knät. Letandes efter köksinspiration och få ligga och morna sig alldeles för sig själv en stund är riktigt härligt. Nu brinner det i både vedspis och kakelugn och alla familjemedlemmar är igång med diverse söndagssysslor.

Och detta underbara ljus som vissa dagar är tillbaks igen! Även om solen inte är framme just nu så älskar jag det här blå ljuset och då gäller det att passa på att fota. Egentligen är det inget speciellt jag vill visa utan det är bara bilder från vardagsrummet så som det ser ut just nu. Med tanke på vi ska renovera och fokus mest är på det så har jag ingen större lust att fixa med något här hemma utan det får vara som det är - sakerna få byta plats litegrann då och då men inget nytt kommer in i första taget.Efter renoveringen är det nog nästan bara vardagsrummet som kommer att vara sig ganska likt. Det ska få sig en rejäl uppfräschning genom nya golv, fönster och lister (plus annat så som isolering av väggar och golv och en barriär och en liten vägg som ska tas ner för att skapa ett större rum och ett nytt fönster åt trädgårdssidan) men i övrigt ska det få behålla sina proportioner och användningsområdet förblir ungefär detsamma.


Tanken är också, till sambons stooora glädje och önskan, att ett piano ska få flytta in i rummet. Allra helst en mindre variant av flygel. Kanske kan jag med lite hjälp skramla ihop till en sådan i present på en jämn födelsedag framöver?Hur nära det än är till ett lekrum så verkar det som att det är stört omöjligt att leka där. Lilleman hämtar alla leksaker han kommer åt och leker sedan på soffan, framför kakaleugnen eller under soffbordet. Det är klart man vill vara där alla andra är. Korgar och lådor med lock är bra att ha till hands för att slänga ner allt i när man vill städa undan. Något att ta med sig i planeringen för "nya" huset.

Kanske är det bästa att satsa på bra förvaring - sådant som är gömt men lättåtkomligt i bokhyllor och skåp - i de rum man faktiskt vistas i än att satsa på lekrum avskilt? Ja, så går mina tankar fram och tillbaka nu hela tiden. 

Hoppas ni får en fin söndag! 
Kramar.