Helgen...

...gick den här gången fortare än kvickt. Vi har inte gjort så mycket värt att nämna mer än haft sovmornar, ätit gott, haft utelek i snön, myst med familjen, träffat kusinerna, varit på semelkalas och drömt stora och små drömmar om husrenovering (det har fullkomligt övertagit min hjärna...).Nån gång emellanåt är det ett absolut måste att göra vitlökskykling. Något som min mamma brukar göra och som jag nu även har överfört till min familj. Så gott!

Dessutom älskar Lilleman det och lovordar maten: Mmm, gott mamma. Vidar älskar kyckling!

Ni ska få receptet och här gäller inga exakta mått utan man måttar i lite efter tycke, smak och känsla.

Ta så många kycklingfiléer du önskar (jag brukar göra så att det räcker till dagen efter också för det är minst lika gott till lunch). Dela filéerna i lagom små portionsbitar och bryn försiktigt i lite smör i en järngryta. Sedan slår man på rejält med soja - gärna extra god sådan, Renée Voltaires rekommenderar jag - olivolja, lite vatten och en nästan en hel vitlök som man skivat upp. Krydda med en buljongtärning och chili. Sedan får det stå och puttra i nästan en timme och eftersom brukar jag smaka av om det är något av ovanstående som man måste spä på mer av.

Till det serverar vi ris, en sallad och en god tzatsiki. Gott och enkelt! Nu ska jag gå och lägga mig för trots sovmornar behöver jag några extra timmars sömn och med mig till sängen tar jag med mig en hel hög gamla inredningstidningar som jag roar mig med att klippa ut inspirerande bilder och reportage ifrån som sedan åker in i min inspirationspärm. På så vis blir jag även av med alla dessa tidningshögar som fullkomligt håller på att ta över vår bokhylla.

Kramar.#1 - - Karin:

Fina bilder!

#2 - - Victoria - Elvira Spekulerar:

Härliga bilder och finfint recept som jag tänker prova. Men du.... har du också överflöd av tidningar alltså ;)Kram Victoria

#3 - - Pernilla:

Tack för receptet - åker raka vägen in i min receptmapp :-)

#4 - - Annika:

Åh vad gott det där lät, ska absolut testa!

#5 - - Anna/Rackarungar:

Asså jag kan inre koncentrera mig på kycklingen alls. Han är så bedårande din son, förvillande söt!! <3