Tvättstuga

Vår tvättstuga ska bli ganska stor och innefatta båda plats för tvätt, vikning och mycket förvaring i form av lådor och garderober - det är i alla fall önskemålet. Det ska finnas fönster och dörr ut till trädgården så att man enkelt kan gå ut och hänga tvätten och så ska det var fint, fräscht och praktiskt och ligga på nederplan ganska nära köket och i anslutning till groventrén.Det är inte så enkelt att hitta inspirationsbilder på tvättstugor och inte på fina sådana. På Ikeas sida hittade jag två bilder som jag gillade. Ikea är bra på förvaring helt klart. Men så finns det ju sådär vansinnigt snygga platsbyggda tvättstugor också med porslinsho, öppna hyllor och rutigt golv. Tänk att man till och med ska välja stil och inredningsval till en tvättstuga?
Vad ska man tänka på tycker ni när man planerar tvättstuga? Mest bara praktiskt va? En direktkanal från badrummet på andra våning för alla smutsiga kläder att bara kasta rätt ner i tvättkorgen står med på min önskelista bland annat, det måste ju spara en hel del bärande i trappan av smutstvätt.


Foton: Ikea.se

#1 - - Petra:

Förstår att det inte är så lätt att hitta inspiration kring tvättstugor, för det är ju kanske inte husets roligaste rum. Men ack så härligt att ha en stor, fräsch och fungerande tvättstuga! Lyckliga ni! :-)

#2 - - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan:

Med barn spenderar man ju en jädra massa tid i tvättstugan. Så jag tycker det är viktigt att den är mysig.Så här ser min ut: http://ninaruthstrom.se/huset-del-1-tvattstugan/

#3 - - Malin - Stjärnflocka:

Tips: Vi satte i köksskåp, över och under, med en tillräckligt lång bänk för att hela familjens tvätthögar ska få plats. Så smidigt att vem som i familjen alltid kan sortera upp tvätten och sen är det upp till var och en att ta hand om sin tvätt.

#4 - - Camilla:

En sån direktkanal drömmer jag oxå om! :)) Hade fungerat om nya tvättstugan skulle vara på samma plats som idag, men att landa i tvättkorgen i badrummet under är iofs inte fel det heller! Hmm... tål att funderas på... :)

#5 - - Jill:

En snygg och praktisk tvättstuga står högt upp på listan. Vi ska fixa till våra, men det är ju så många ting som står på den där listan... :-)Ha det gott! Och lycka till med era tvättstugeplaner.

#6 - - Hemlängtan:

Låter ju helt underbart med en stor tvättstuga med både fönster och dörr. Det är så långt ifrån min tvättstuga som man kan komma. Och eftersom rustningen av vår tvättstuga är så pass långt fram så har jag inte riktigt tänkt så mycket över det. Inga vettiga tips från mig alltså.Hoppas allt är bra med dig!

#7 - - Louise Alexandersson fotografier:

åh tänk att ha en stooor organiserad fin tvättstuga.Vi syns i Malmö den 11:e!

Kram Louise

#8 - - Annika:

Åh vilka fina bilder! Jag har verkligen en stor tvättstuga, säkert 15-20 kvm men i totalt kaos! Kanske dags att göra nåt där? Tack för fina inspirationsbilder :)

#9 - - Karin:

Snyggt och smart på bild nummer två :) älskar den tvättstugan!