Vardagsrummet idagDenna dagen kunde knappast startat bättre än med kaffe på sängen och varma kanelbullar och ipaden i knät. Letandes efter köksinspiration och få ligga och morna sig alldeles för sig själv en stund är riktigt härligt. Nu brinner det i både vedspis och kakelugn och alla familjemedlemmar är igång med diverse söndagssysslor.

Och detta underbara ljus som vissa dagar är tillbaks igen! Även om solen inte är framme just nu så älskar jag det här blå ljuset och då gäller det att passa på att fota. Egentligen är det inget speciellt jag vill visa utan det är bara bilder från vardagsrummet så som det ser ut just nu. Med tanke på vi ska renovera och fokus mest är på det så har jag ingen större lust att fixa med något här hemma utan det får vara som det är - sakerna få byta plats litegrann då och då men inget nytt kommer in i första taget.Efter renoveringen är det nog nästan bara vardagsrummet som kommer att vara sig ganska likt. Det ska få sig en rejäl uppfräschning genom nya golv, fönster och lister (plus annat så som isolering av väggar och golv och en barriär och en liten vägg som ska tas ner för att skapa ett större rum och ett nytt fönster åt trädgårdssidan) men i övrigt ska det få behålla sina proportioner och användningsområdet förblir ungefär detsamma.


Tanken är också, till sambons stooora glädje och önskan, att ett piano ska få flytta in i rummet. Allra helst en mindre variant av flygel. Kanske kan jag med lite hjälp skramla ihop till en sådan i present på en jämn födelsedag framöver?Hur nära det än är till ett lekrum så verkar det som att det är stört omöjligt att leka där. Lilleman hämtar alla leksaker han kommer åt och leker sedan på soffan, framför kakaleugnen eller under soffbordet. Det är klart man vill vara där alla andra är. Korgar och lådor med lock är bra att ha till hands för att slänga ner allt i när man vill städa undan. Något att ta med sig i planeringen för "nya" huset.

Kanske är det bästa att satsa på bra förvaring - sådant som är gömt men lättåtkomligt i bokhyllor och skåp - i de rum man faktiskt vistas i än att satsa på lekrum avskilt? Ja, så går mina tankar fram och tillbaka nu hela tiden. 

Hoppas ni får en fin söndag! 
Kramar.

 

#1 - - Ninette:

Ja, ett piano är verkligen en dröm här hos oss också, och också det där med att skramla ihop till det när nån av oss fyller jämt (vilket närmar sig med stormfart!). Vi har största delen av leksakerna på barnens rum, men i vardagsrummet har vi två lådor med briotågbanan och två stora kassar med duplolego. Sen går det lätt att flytta bort dom när man har gäster och vill ha helt leksaksfritt.

#2 - - Malin:

ååå viket underbart vardagsrum...vill bara krypa upp i din soffa & njuta av det fina!!"Tror också att motion är nyckeln...jag gillar motionera. Men blir glad i hela kroppen liksom. Nyttig mat är mums....men nackdelen är att den alltid är dyrare..synd"Kramar MAlin

#3 - - Charlotta - www.ohlovely.se:

Åh, vilka underbara bilder! Ni vill inte ha en gammal orgel som stått i en skola? haha ;) Vi ska sälja en nämligen.Underbara bilder. Åh, vad jag blev kär i kudden med de svarta ränderna. Var har du köpt den? Jag älskar randigt!Vad har ni för soffa? Vi letar soffa för fullt.. ska sälja vår.Stor kram!

#4 - - Linda:

Å vad fint! Du har sån stil!! Ljust och fint och ombonat. Kram Linda

#5 - - Sessan:

Men så vackra bilder.

#6 - - Victoria:

Ser jättefint ut! kram

#7 - - Marika:

Å, älskar trälådorna. Och så mysigt med en liten knastrande brasa såhär i kylan =)

#8 - - Karin:

Skit snyggt med lådorna som förvaring av ved! Vad mycket härlig inspiration din blogg ger!