Midsommar

 


Midsommar kom och gick. Det var en fin midsommarhelg - och framförallt otroligt lugn för vår del. Vädret har varit ett stort samtalsämne den här helgen och har inte visat sig från sin bästa sida utan det har regnat. Massvis. Och jag har tagit tillfället i akt och sovit. Sovit i kopiösa mängder. Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att jag har sovit mer än jag varit vaken. Med lillebror som sällskap på bröstet, på magen och bredvid mig har vi besökt de flesta sängar och soffor i vår närhet. Så skönt. Jag har haft några kroppsskavanker de sista dagarna som nog tog musten ur mig och sova brukar vara bra medicin plus att jag nog hade några timmar att ta igen... Men nu får vi väl ladda om och hoppas på att vädret snart vänder. Eller?!
 
 
 
 
Jag har i alla fall hunnit bläddra lite i mina två inredningstidningar som legat oberörda på tok för länge, Elle interiör köpte jag enbart den här gången för att jag visste att Sofias hem från bloggen Mokkasin skulle vara med. Vilket hem! Tigare har vi fått se det i Plaza och jag var minst lika förtjust då som nu. Lite av ett favorithem för mig faktiskt och jag klipper ut och sparar i inspirationspärmen för där finns mycket fint att hämta i just inspirationsväg!
 
 
 
 
Någon krans blev det inte i år. Jag hann inte med innan regnet kom och då försvann också lusten. Det var likadant förra året, då hann jag inte heller med kransbindningen så det gjorde vi ett par dagar senare istället. Och så kunde vi fota i lugn och ro i strålande väder. Okej, lite fusk är det allt men åh så praktiskt om man gillar fina kransbilder. Så det kanske får bli en favorit i repris även i år :)
 
Kram.
 
 
 

Glad midsommar!
God morgon och glad midsommar på er allihop!

Jag fortsätter att bjuda på pioner, är det pion-tider så är det. Det har varit en riktigt varm natt och jag är glad för att vi hann sätta upp myggnätet ovanför Elis säng igår. Var kommer alla flugor ifrån? De kommer liksom från ingenstans på bara en dag. Men så länge det inte är myggor så får man ju ändå vara glad - då hade jag blivit galen på riktigt.

Nu blir det en uppfriskande dusch, packning av blöjor, extrakläder och vagnar innan vi drar vidare för att fira midsommar med delar av släkten i Glommen. Ikväll är vi hemma igen och då väntar grillning hos min mamma. När det blir kväll och dags för nattning är det oerhört smidigt att vara nära hem. En betydligt lugnare midsommar i år än förra året då vi var 17 vuxna och 13 barn här hemma hos oss. Man få helt enkelt anpassa sig efter vad som passar bäst i livet just nu.

 Där på linneskåpet hänger mina kläder och väntar. Vit blus och den härliga sjalen från Beck Söndergaard som jag köpte från Country Dreams. Och det finns en positiv sak med att det väntas regn idag... jag kan premiärgå mina nya finfina gummistövlar! :) Nej, nu är det dags att sätta fart!

Ha en strålande dag och kram på er.


Pioner och rabarbercurd
Det är så vackert nu när pionerna blommar. Jag har än så länge tre stycken pionbuskar och har den turen att de blommar i tur och ordning så att man hinner njuta av en och en åt gången. Givetvis kan jag inte låta bli att plocka in några stycken och sätta i vas lite här och var. De är vackra i rabatterna men jag vete katten om inte de är snäppet bättre ändå i vas! 

Imorgon är det midsommarafton och ikväll har jag bland annat förberett för jordgubbstårtan. Det måste finnas med en jordgubbstårta varje år (den ska ätas på kvällen, efter sillunchen på dagen vill jag helst ha jordgubbar med gräddmjölk - är man en vanemänniska så är man) och i år ska vi testa på en tårta med rabarbercurd, maräng, jordgubbar och grädde uppblandad med turkisk yogurt. Receptet har jag hämtat hos m.ade b.y m.ary som alltid inspirerar med god mat och bakverk. Kanske ett tips om det är någon som ännu inte vet vad ni ska äta till efterrätt imorgon.

Nu blir det sängen för min del. Ryggen måste vila - att sitta upp är värsta tänkbara för onda ryggar märker jag. Aj aj.

Kram.