Förändringarnas vindar blåser...

Förändringarnas vindar blåser. Och det är lite stormigt på toppen. Jag tar helg och några dagar med ledigt från bloggarnas underbara värld. Under tiden ska jag andas långa, djupa andetag, kamma till frisyren som blåst sig rufsig och gräva ner fötterna lite stabilare i myllan.

Allt blir bra.

Hoppas du får en fantastiskt fin helg, vad du än ska hitta på.

Varma kramar.Blå toner
Det pågår lite av en blå feber just nu och jag kan inte annat än att hålla med om att det är fint och fräscht med blått - speciellt nu när sommartiderna närmar sig. Blått är framförallt väldigt snyggt att matcha med varandra i olika toner och tillsammans med mycket vitt. I ett kuddhav, bland ljuslyktor eller - och framförallt - till en riktig somrig bordsdukning! 

Ikea har en tillfällig kollektion som de kallar "Kollektion blå" och som släpps i juni. Kollektionen innehåller bland annat många mönstrade textilier som är vävda i södra Indien, jättefina grejer såsom sittkuddar och trasmatta med mer. Jag fastnade allra mest för de fina pappersdekorationerna som man kan hänga i taket och som nog kommer att bli det som jag kommer att norpa åt mig. Kanske att det hade varit fint i uterummet.

Bilderna från hemmet (bild 1 och 4) här i inlägget hittade jag i Milk Magazine och det visar verkligen hur fint det är med blå detaljer (och kolla in det döfina soffbordet av en gammal dörr och korta bockben!). Detaljbilden med allt blå-vitt porslin uppblandat med lite svärta och brunt är så härlig och får mig att vilja samla på mig en liknande porslinssamling.


 


Bild 1 & 4: foto: Louise Desrosiers, Milkmagazine.net. Bild 2 & 3: Foto: Patric Johansson, stylist: Anna Dolata, Ikea.se/livethemma

Bilder från vardagsrummet

Idag blir det några bilder från vardagsrummet - jag lyckades ju inte så bra med helhetsbilderna sist. Det här med att ta bra helhetsbilder är verkligen jättesvårt. Helt klart.Det nya i vardagsrummet är en annan takkrona, fotoväggen som försvunnit ovanför byrån, nygammal golvlampa som återvänt och ett annat mycket mindre soffbord. Sedan vill jag ta in några fina stubbar som man kan använda till småbord eller liten pall. Allra helst några som redan är lite fint gråa av väder och vind annars får jag väl ta ett par nya och fixa till patinan själv.
Jag har även skalat bort lite färger. Det var nog alla förkylingar och magsjukor som gjorde att jag ville rensa och ta bort. Nu börjar jag bli lite smått sugen på färg igen... Kanske blir det till att köpa några nya orkidéer till fönstrena åtminstone. Lite pudriga pasteller hade suttit fint nu till vår och sommar.


Jag har fått många fina kommentarer det sista och det är så roligt att läsa vad ni tar er tid för att skriva. Tack! Jag ska försöka att hinna svara er och besöka er med bloggar idag hade jag tänkt för många av er är nya bekantskaper och gör mig såklart nyfiken. 

Nu drar vi igång den här torsdagen och hoppas på fint vårväder och solstrålar!

Kram.