Blå toner
Det pågår lite av en blå feber just nu och jag kan inte annat än att hålla med om att det är fint och fräscht med blått - speciellt nu när sommartiderna närmar sig. Blått är framförallt väldigt snyggt att matcha med varandra i olika toner och tillsammans med mycket vitt. I ett kuddhav, bland ljuslyktor eller - och framförallt - till en riktig somrig bordsdukning! 

Ikea har en tillfällig kollektion som de kallar "Kollektion blå" och som släpps i juni. Kollektionen innehåller bland annat många mönstrade textilier som är vävda i södra Indien, jättefina grejer såsom sittkuddar och trasmatta med mer. Jag fastnade allra mest för de fina pappersdekorationerna som man kan hänga i taket och som nog kommer att bli det som jag kommer att norpa åt mig. Kanske att det hade varit fint i uterummet.

Bilderna från hemmet (bild 1 och 4) här i inlägget hittade jag i Milk Magazine och det visar verkligen hur fint det är med blå detaljer (och kolla in det döfina soffbordet av en gammal dörr och korta bockben!). Detaljbilden med allt blå-vitt porslin uppblandat med lite svärta och brunt är så härlig och får mig att vilja samla på mig en liknande porslinssamling.


 


Bild 1 & 4: foto: Louise Desrosiers, Milkmagazine.net. Bild 2 & 3: Foto: Patric Johansson, stylist: Anna Dolata, Ikea.se/livethemma

#1 - - angelica:

Älskar bordet på första bilden!

#2 - - Anna:

Jag gillar verkligen bordet på första bilden! Kanske man skulle gå ut i ladorna och se om man hittar något liknande? :)

#3 - - LyckligaPraliner:

Jag har länge gillat turkos och nu även olika blå nyanser. Jag inhandlade lite turkosa ting idag. Bara två små handdukar men de kommer att passa i köket där jag har lite annat turkost. Tyvärr blev jag lite "ur funktion" nu. Typiskt när jag äntligen kom igång med W:s rum. Jag målar några väggar och på en vägg ska det upp tapet. I hans rum blir det turkosa och blå nyanser men ljusa väggar. Han säger själv att han tycker om lila...Ja är det så måste han ju få något lila också. Tapeterna som var där i hans lilla rum var mörkblå, även snedtaket. Suck...jag måste måla fyra gånger innan det täcker ordentligt. Det roliga kommer sedan - Fixa och dona som han vill ha det :)Tycker verkligen att dina kort du visade i ett tidigare inlägg var otroligt snyggt fotade. Svårt ja, precis som du skrev men vet du vad - Du fixade det lätt som en plätt ändå!Kram Ann-Louise