Ommålningsplanerna i köketEgentligen borde vi väl inte göra något innan vi vet när det blir dags för renovering men asch, lite kul måste man ju ha på vägen dit också. Köksinredningen har vi ändå tänkt spara - den är väl fungerande och känns lite nostalgi. När det blir dags att inreda kontor och gästhus ute i en av ladorna så kommer vi sätta in det köket där hade vi tänkt.

Att vi bara varit sjuka sista tiden har satt käppar i hjulen, annars hade det kanske redan varit målat men nu tar jag nya tag igen.

Med tanke på att jag är gravid hade jag redan tänkt att jag denna gång skulle testa att måla med Jotuns Lady Sensitive. Jag målar nästan alltid med Ladys färg för jag tycker att den är så bra. Sensitivefärgen är allergitestad och ger ifrån sig minmalt med emission av giftiga ämnen vilket lämpar sig bra även när man är gravid - ingen lukt, inget gift känns bra. Jag vill ju gärna både kunna måla själv och sedan vistas i köket redan från början. Dessutom fastnade jag för två av färgerna i kollektionen som jag gärna testar; Lammull och Neutral. Hur lägligt som helst har jag dessutom fått förmånen att få testa Lady Sensitive i ett samarbete så ni ska få följa med under processens gång.
Så här tror jag att jag hade tänkt mig:

Skåpet som idag är brunt träfärgat ska få den gråbruna kulören Lammull som bordet ovan har. Likadant med två stokkestolar som också ska få denna färg. Köksluckorna och bordsskivan på matbordet ska få färgen Neutral, lite ljusgrå sådär som på väggen på bilden.

Vad tror ni, visst kan det bli kanonfint?!


Dörren till vänster, där rosa korgen står, går in till mitt nya arbets-/pysselrum som jag också borde visa lite bilder ifrån nån dag...


Ovanför skåpet ska vi sedan sätta upp en eller två svarta hyllor där jag kan ställa lite fin keramik bland annat. Tavellisterna ska bort alltså.
Köksluckorna är just nu målade i en retroturkos färg som jag tagit efter min Kitchen Aid. Hur roligt det än är med färg så har jag nu tröttnat och det är dags för något nytt lite mer neutralt. 


Jag har några fler bilder från köket, för att få helhetsintrycket hur det ser ut nu som jag publicerar i nästa inlägg om köket.

-

Nu ska vi ut och åka kabinlift. Från soffan i lägenheten ser vi kabinliften och varje dag har Lilleman tittat trånande, pekat och uttryckt sin önskan om att få åka sådär "högt upp i luften!" Väl på toppen blir det lunch och glädjande nog ser vi en aning mer av fjällväggarna idag, topparna är dock täckta av tjock dimma men vi är så glada bara det inte regnar. I eftermiddag tänkte jag ta lite ensamtid i byn för att titta i butiker i lugn och ro. 

Det blir nog en bra dag!

Kram. 

#1 - - Annika:

Blir spännande att följa hela eran renovering. Sådant man vill göra själv med som inte går i lägenhet

#2 - - Charlotta - www.ohlovely.se:

Vad spännande! Ser framemot att få följa er i den här renoveringen. Ni har vitt golv och vita väggar i övrigt? Eller är det en bruten vit färg? :)Kommer säkert bli dösnyggt!

Nu blev jag sugen på att måla lugna gråajordtoner här hemma också. Istället för färgglada Josef Frank tapeten vi bestämt oss för. Hm....PS: Jag gillar också Jotun. Får bli den färgen när vi ska måla om nästa gång. Var det nu blir...Kram!

#3 - - Helena:

Fina bilder! Lycka till med renoveringen.

#4 - - Linda:

Vilket läckert kök du har! Ååå har du DEN färgen på Kitche Aid, det är min dröm :)