Hemma hos By Nord

Det här är säkert ett omdiskuterat och mycket väl beundrat hem som jag idag visar bilder ifrån. Har ni sett det får ni titta igen och jag får med det i mitt arkiv här på bloggen för fler "åååh-stunder!" när jag tittar tillbaka på egen hand.
 
 
Ägarinnan av denna fantastiska lägenhet är By Nords grundare Hanne Berzant och hennes familj och HÄR kan ni se fler bilder för er som önskar. Lika betuttad som jag blir i den ljuva inredningen i dova naturtoner blir jag i själva lägenheten. Vi har ju som bekant planer hit och dit på att renovera vårt hus eller kanske, kanske bygga ett nytt och håller därför på att finslipa planerna på hur vi vill ha det innan vi sätter igång några processer (hoppas inte det tar ytterligare tre år bara...). Och bygger vi nytt ja då kan vi ju verkligen tänka till hur vi vill ha det - om någon gång så är det väl då som man har störst möjlighter att prioritera rum och planlösning med mera vilket är den stora fördelen med nybygge i mina ögon.
 
Och det här har jag kommit fram till: genom alla de miljontals bilder på tusentals hem som jag beskådat och suktat över genom åren så är det sekelskiftesstilen som går hem mest hos mig. Hyffsat högt i tak, vackra lister, höga djupa fönster, rum i fil, en riktig matsal med bröstpanel och en ståtlig trappa i trä.
 
Hjärtat bultar på mig när jag ser det framför mig.
 
 
Nåväl. Den här lägenheten uppfyller det mesta av allt det där. Plus fantastisk inredning och underbara golv - för att inte tala om alla "önskelampor" som skymtar överallt på bilderna. Sedan att jag säkert hade adderat upp det hela med färg och mönster och vackra tapeter och ett och annat golv i marrakeshkakel - det kan man ju lätt se framför sig det med, eller hur?
 
 
Med tanke på att min dator inte mår helt hundra är det lite körigt att jobba i bildprogram just nu - därav avsaknaden av mina egna bilder som jag annars helst använder på bloggen. Men för att ändå komma igång med bloggeriet igen som jag känner en smygande lust till så får jag använda mig av andras bilder. Imorgon får vi hem en extra och stor extern hårddisk där vi kan säkerhetskopiera allting på så att jag kan rensa min dator och göra lite konstgjord andning på den ett tag. Hoppas på bättring då - att jag till exempel kan använda redigeringsprogrammen igen och besöka er andra bloggare och lämna kommentarer vilket nu bara sker genom smartphonen (därav inga kommentarer hos er andra alltså).
 
 
- Alla bilder kommer från Femina.dk -
Fin torsdag till er allihop!
Kramar.
#1 - - Petra:

Oh la la! Tjusigt. :)

#2 - - Anonym:

Åh, jag hoppas att ni inte tar bort fina tegelväggar och liknande då ni renoverar och bygger nytt! Ert hus är så fint!

#3 - - Linda:

Så himla fina bilder!
Kul att du är tillbaka!

KRam Linda

#4 - - lilla.u:

Detta hem är ett drömhem! Vilken underbar stil & smak!!
Sekelskifte : i looove!

#5 - - Annette:

Detta hem gillar jag, svart och vitt med varma bruna och naturfärgade toner. I like.
Fin blogg du har,


#6 - - Lotta | ohlovely.se:

Ja, det är verkligen ett underbart hem! Jag hoppasdin dator kryar på sig. :)

Kramar

#7 - - Paulina:

www.aliexpress.com
Där finns det att få tag i kopior av Tom Dixons stora vackra kopparlampor för ca 800kr inkl frakt till Sverige! Jag har köpt en därifrån. Det tog ungefär 14 dagar och den var hel när den kom fram :)