Julinspiration

 
Två inlägg på två dagar. Nu blev ni allt förvånade va? Tänkte fortsätta lite på jultema för nu tycker jag att det är helt i sin rätt att börja rusta för första advent som säkert kommer snabbare än vad vi tror. Min favorit här hemma när det kommer till juldekorationer är de saker jag har från Walther & co. Zinkhus har det blivit några stycken under årens lopp och de har jag faktiskt redan plockat ner från vinden för de tycker jag passar lika bra under höstmörkret som under julmyset.
 
 
I år ser jag att det kommit en nyhet - nämligen hus i koppar eller mässing eller något liknanade gyllene material. Dessa gjorde mina ben lite knäsvaga faktiskt. Åhå, så vackra! En sådan skulle jag vilja ha...
Och så alla dessa granar. Jättefina granar och tillsammans med zinkhus, stjärnor och hyacinter är det de bästa juldekorationer som finns - i kvistform och som dekorationer på det mesta.
 
Hör ni bjällerklanget komma närmre? Vi blir allt mer och mer peppade för jul, eller hur? And I like it!
 

Kökstankar

Något som jag är i närmsta besatt utav är kök och det är ingen hemlighet att jag drömmer ganska friskt om ett nytt. Jag har ju haft lång tid på mig att tänka - och även haft turen att ha haft två stycken lägenhetskök som har renoverats. Men än dröjer det ett tag innan jag får igenom drömmen om ett nytt fint kök i modell husstorlek och tankarna har snurrat och snurrar ganska mycket hit och dit och fram och tillbaka. Jag vet inte exakt hur det ska se ut men vissa saker känns mer aktuellt än andra.
 

Hamrat kakel är också tjusigt. Blir lite levande även om jag för tillfället är ganska så inne på vanligt vitt 15 x 15 kakel med ljusgrå fog. Också klassiskt.
 
 
Och så golvet då. Schackrutigt är alltid snyggt och jag är absolut mer förtjust i grå nyanser tillsammans med vitt. Svarta rutor kan bli lite mer hårt och i vissa fall rörigt tycker jag. Om man inte vågar gå på ett ljusgrått marrakesch-kakel då. Jag hoppas att vi kommer att våga! För finns det något finare? Men som med allt annat så beror det ju på hur man gör i resten av inredningen; närliggande golv, planlösning och stil. Såklart!
 
 
Just nu i mitt drömkök drömmer jag om; stora ytor, inga överskåp, bulligt kylskåp, gasspis, fönster ovanför diskbänken och snygg lamplösning ovanför diskbänken. I anslutning till köket ska det finnas ett stort vitrinskåp fullproppat med min kära kermaik och fina glas.
 
Tänk vilken tur att drömma inte kostar något!
Foton: alla bilder kommer från Alvhem Mäkleri, lägenheten är nu till salu.

Okej´rå

Ungefär i samma veva som jag skrev det där om: Ikea, julen och är det inte lite tidigt? så tändes jul-lampan hos mig. När jag tänker efter så brukar det nog vara just vid den här tiden varje år faktiskt. Har man väl börjat tänka på jul så är det liksom kört. Och helt ärligt. I detta tråkiga och regniga väder som huserar just nu så måste man väl ha lite roliga förberedelser att se fram emot.
 
Jag har i alla fall gjort mitt första jul-inköp. Sista året har jag haft ett mer eller mindre genomtänkt köp-stopp när det kommer till hemmet. Inte förrän velandet och ett bestämmande kring vårt boende är klart och planerna igångsatta har jag tänkt att det inte är någon ídé att köpa på mig fler prylar - jag får nöja mig med att flytta runt på det jag redan har. Förutom kläder och andra njutbara och ätbara ting då såklart som jag fortfarande shoppar. Men nu tänkte jag; Okej´rå, skit i köpstopp. Här behöver livas upp och förnyas inför julen!
 
Klickade mig in på Ellos för jag hade i bakhuvudet att jag sett en fin ljusslinga i näver därifrån. Och av bara farten blev det lite fler juliga saker. Till exempel en ny ljusstake till ett av fönstren.
 
 
Ha en bra lördag och tack alla ni som fortfarande kikar in här trots glesheten bland inläggen. Jag laddar för fullt bak i kulisserna för ändring på detta ska ni veta!