Kökstankar

Något som jag är i närmsta besatt utav är kök och det är ingen hemlighet att jag drömmer ganska friskt om ett nytt. Jag har ju haft lång tid på mig att tänka - och även haft turen att ha haft två stycken lägenhetskök som har renoverats. Men än dröjer det ett tag innan jag får igenom drömmen om ett nytt fint kök i modell husstorlek och tankarna har snurrat och snurrar ganska mycket hit och dit och fram och tillbaka. Jag vet inte exakt hur det ska se ut men vissa saker känns mer aktuellt än andra.
 

Hamrat kakel är också tjusigt. Blir lite levande även om jag för tillfället är ganska så inne på vanligt vitt 15 x 15 kakel med ljusgrå fog. Också klassiskt.
 
 
Och så golvet då. Schackrutigt är alltid snyggt och jag är absolut mer förtjust i grå nyanser tillsammans med vitt. Svarta rutor kan bli lite mer hårt och i vissa fall rörigt tycker jag. Om man inte vågar gå på ett ljusgrått marrakesch-kakel då. Jag hoppas att vi kommer att våga! För finns det något finare? Men som med allt annat så beror det ju på hur man gör i resten av inredningen; närliggande golv, planlösning och stil. Såklart!
 
 
Just nu i mitt drömkök drömmer jag om; stora ytor, inga överskåp, bulligt kylskåp, gasspis, fönster ovanför diskbänken och snygg lamplösning ovanför diskbänken. I anslutning till köket ska det finnas ett stort vitrinskåp fullproppat med min kära kermaik och fina glas.
 
Tänk vilken tur att drömma inte kostar något!
Foton: alla bilder kommer från Alvhem Mäkleri, lägenheten är nu till salu.
#1 - - Petra:

Visst är det härligt att drömma och planera allt nytt ochfint man ska ha hemma. Och som sagt: tur det inte kostar något att drömma. :)

#2 - - Jenny:

Hej, hamnade här av en slump och ser att det är ett kök jag har ritat/ sålt! Lite festligt att se det så här något år efter! Jättefint- håller med! Det är ett lindomekök- luckan poet! Jättefint med Marmorskivor och rutigt golv- vill också ha!

Med vänlig hälsning, jenny
www.exbokok.se

#3 - - Karin A:

Ja tack gärna! :) Fast jag lär få drömma ännu längre om nytt kök. Kram

#4 - - Ullrika:

Så läckert med grå nyanser i det vita! Och marmorskivan... oj, jag dånar lite så fint!

Så skojigt att köksritaren hamnade här också, verkligen jättefint Jenny!

#5 - - Johanna | Tillvaron.se:

Marrakechkakel slår allt. Håller helt med :)