Grattis!

 
Oj oj. Som vanligt är det otroligt svårt att välja bara en vinnare... Därför valde jag ut några stycken med motiveringar som jag tyckte var roliga, genomänkta och/eller fyndiga och lät slumpen avgöra i nästa steg. Sambon fick dra lott och den här gången vann:
 
*trumvirvel*
ELIZABETH!
Motivering: "Något av det bästa jag vet är godis. Choklad framförallt. Det kan periodvis bli ganska mycket sånt hemma hos oss. Om lägger upp det fint så känns det på något sätt inte riktigt lika dåligt. Min favorit är således maribowl. Ganska självklart när man tänker efter =) Svaret på fråga två är 'ingen serie'. Skulle det va nåt så sitter jag i soffan och håller tummarna."
 
Stort grattis till dig! Du får snart ett mail av mig med mer info. Och tack alla ni andra för att ni var med och tävlade. Det är verkligen kul att ordna tävling när det är så många som är med!
 
 
Idag hade vi barnens farmor på bsök på eftermiddagen och då dukade vi fram med Sarjaton och mina gamla assietter från Rörstrand. Det är kul att kunna mixa gammalt och nytt. Till fika hade jag och lilleman bakat en kladdkaka och till den testade vi att ha vispad grädde som vi blandade med Kesella vanilj. Något som jag blev tipsad om i somras från Anna på Instagram och som föll oss i smaken. För att det inte skulle bli alldeles för sött så blandade vi i blåbär i grädd-kesellan. Hade jag haft hallon hemma så hade det åkt i också för det hade nog blivit riktigt mums tror jag - syrligt och gott.
 
Igår testade vi grädd-kesella till hallon och smulade Digestivekex som jag varvade i ett glas. En annan dag framöver ska jag testa en efterrätt med Kesella vanilj och creme fraiche och hallon i ugn som Linda tipsat om, via Instagram också.
 
Instagram är världens bästa tips-plats!
 

Om pausandet...

Egentligen behöver man ju inte alls ursäkta sig eller ge en förklaring till varför man inte bloggar så frekvent som vanligt... men jag vill ändå på något vis. Jag finns på Instagram och där kommer så fina hälsningar och försynta frågor om bloggen och flera av er har hört av sig via mail - vilket får mitt hjärta att svämma över. Tänk att det finns så mycket omtanke därute men framförallt en vilja av att visa uppskattning. För min lilla blogg. Tack!
Nåväl.
Först och främst har jag haft datastrul - en borttappad datorsladd medförde några dagars bortkoppling plus att min dator har blivit gammal och trött och snart nog checkar ut. Den måste vila var tionde minut för att den inte ska bli överhettad och det är inte önskvärt om man ska få något gjort. Och i allt detta - i den ofrivillige pausen - föddes en liten gnagande tanke på att jag skulle börja tänka till, tänka om och utvärdera. Kan ärligt säga att jag surade lite också. Några tankar jag fick ta del av från någon via någon sårade mig och fick mig att fundera på vem jag egentligen skriver för och en vilja att ha kontroll på vem som läser.
Och vad har jag kommit fram till?
Bloggen är bland det käraste jag har. Jag älskar att sätta mig ner på kvällen när barnen lagt sig för att fixa med bilder. Skrivandet har också blivit en stor del av det hela - något jag faktiskt inte visste om att jag gillade så mycket. Och jag har sagt det förut; alla kontakter och små realationer som ständigt växer och stärks ute i internet-världen bidrar till "må-bra:andet" och att ha så mycket att titta tillbaka till i sitt lilla arkiv är fantastiskt. Jag kan ju inte kontrollera vem som läser och det vill jag ju egentligen inte göra heller så det är bara att komma över. Jag vet ju vilka min målgrupp är för så jag fortsätter ungefär som förut med inriktning på foto och inredning och allt annat som är härligt i livet.
Däremot så har jag tänkt till lite om det absolut mer privata. Jag är ju emellanåt ganska så generös både när det kommer till bilder på mina käraste jag har och tankar kring dem och min mammaroll och kommer nog tänka till en eller två gånger extra innan jag publicerar något om familjen - där vill jag kontrollera vem som läser. Allt det där kommer hamna på en annan lösenordsskyddad blogg där jag kan gå helt bananas med både bilder och känslor för mig och min familj :) 
Så nu får vi se om jag kan dra igång igen, som jag sagt ett par gånger redan. Men först ska jag på semester - en mycket välbehövlig sådan. Vi åker i veckan och kommer hem igen i mitten av oktober. Undertiden kommer jag att finnas på Instagram (@ingenvanligdag) och uppdaterar säkert flitigt med bilder från poolkanten...
Lite senare idag ska jag även meddela vem som har vunnit det fina setet med porslin från Iittala. Ni var så många tävlande med så härliga motiveringr att det inte kommer att bli det lättaste att bara välja en. Håll utkik under dagen som sagt (vinnaren får även ett mail!).
Fin söndag till er alla och en stor kram
/Kristina

Tävla och vinn ett set muggar och skålar i serien Sarjaton från Iittala

Som jag nämde i förra inlägget så ska jag kick-starta igång bloggen igen med en riktigt fin tävling. Ni har chans att vinna ett helt set från Sarjaton Iittala innehållandes: 4 muggar och 4 skålar i fyra olika kulörer, precis som ni ser på mina bilder här. Servien som kan mixas och matchas med varandra och med andra serviser och är verkligen jättefin tycker jag!
Det ni måste göra för att ha chansen att vinna är:
1. Motivera kortfattat vilken produkt från Iittala som under åren har varit din favorit!
2. Vad betyder Sarjaton? Ta reda på det genom att besöka Iittalas facebook-sida.
Svara i kommentarsfältet i detta inlägg. Tävlingen pågår en vecka så sista dag för att tävla är fredag 28/9.
Visst är de fina? Underbara färger tycker jag.
 
Lycka till!