Om pausandet...

Egentligen behöver man ju inte alls ursäkta sig eller ge en förklaring till varför man inte bloggar så frekvent som vanligt... men jag vill ändå på något vis. Jag finns på Instagram och där kommer så fina hälsningar och försynta frågor om bloggen och flera av er har hört av sig via mail - vilket får mitt hjärta att svämma över. Tänk att det finns så mycket omtanke därute men framförallt en vilja av att visa uppskattning. För min lilla blogg. Tack!
Nåväl.
Först och främst har jag haft datastrul - en borttappad datorsladd medförde några dagars bortkoppling plus att min dator har blivit gammal och trött och snart nog checkar ut. Den måste vila var tionde minut för att den inte ska bli överhettad och det är inte önskvärt om man ska få något gjort. Och i allt detta - i den ofrivillige pausen - föddes en liten gnagande tanke på att jag skulle börja tänka till, tänka om och utvärdera. Kan ärligt säga att jag surade lite också. Några tankar jag fick ta del av från någon via någon sårade mig och fick mig att fundera på vem jag egentligen skriver för och en vilja att ha kontroll på vem som läser.
Och vad har jag kommit fram till?
Bloggen är bland det käraste jag har. Jag älskar att sätta mig ner på kvällen när barnen lagt sig för att fixa med bilder. Skrivandet har också blivit en stor del av det hela - något jag faktiskt inte visste om att jag gillade så mycket. Och jag har sagt det förut; alla kontakter och små realationer som ständigt växer och stärks ute i internet-världen bidrar till "må-bra:andet" och att ha så mycket att titta tillbaka till i sitt lilla arkiv är fantastiskt. Jag kan ju inte kontrollera vem som läser och det vill jag ju egentligen inte göra heller så det är bara att komma över. Jag vet ju vilka min målgrupp är för så jag fortsätter ungefär som förut med inriktning på foto och inredning och allt annat som är härligt i livet.
Däremot så har jag tänkt till lite om det absolut mer privata. Jag är ju emellanåt ganska så generös både när det kommer till bilder på mina käraste jag har och tankar kring dem och min mammaroll och kommer nog tänka till en eller två gånger extra innan jag publicerar något om familjen - där vill jag kontrollera vem som läser. Allt det där kommer hamna på en annan lösenordsskyddad blogg där jag kan gå helt bananas med både bilder och känslor för mig och min familj :) 
Så nu får vi se om jag kan dra igång igen, som jag sagt ett par gånger redan. Men först ska jag på semester - en mycket välbehövlig sådan. Vi åker i veckan och kommer hem igen i mitten av oktober. Undertiden kommer jag att finnas på Instagram (@ingenvanligdag) och uppdaterar säkert flitigt med bilder från poolkanten...
Lite senare idag ska jag även meddela vem som har vunnit det fina setet med porslin från Iittala. Ni var så många tävlande med så härliga motiveringr att det inte kommer att bli det lättaste att bara välja en. Håll utkik under dagen som sagt (vinnaren får även ett mail!).
Fin söndag till er alla och en stor kram
/Kristina
#1 - - LyckligaPraliner:

Hej! Ja det var länge sedan sen sist och jag har också funderat hur det är. Jag frågade, du kanske förstår vilka, eftersom de pratar och skypar om det hänt något. Jag kikar in sen igen. Hade tänkt skriva mera men hinner inte nu.

Kram Ann-Louise

#2 - - Victoria:

Härligt att höra av dig, ännu en gång förbarmar jag mig för att jag inte kan ha Instagram. Hoppas ni får en trevlig semester & att ni får det underbart.

#3 - - Petra:

Härligt att ha dig tillbaka med inlägg och dina fina bilder! Ibland kan en liten paus och noga begrundande vara bra. Kanske för att komma fram till att man ska ändra riktning lite, eller så kommer man på att vägen man redan har är bra. Hur som helst tror jag det är kokt att stanna upp och begrunda då och då.

Hoppas ni får det alldeles ljuvligt härligt på semestern och jag kommer såklart följa er (lite avundsjukt) på Instagram. :)

#4 - - Johanna:

Jag vill bara säga hur mycket jag älskar din blogg! Det är så mysigt att sätta sig i soffan på kvällen och bara mysa ner sig i dina fina bilder. Du är en sån inspirationskälla och jag är så glad över att du bloggar!
You rock girl!!!

#5 - - Anonym:

Ha en fin semester! Jag gillar så mycket att följa dig på instagram också. Hoppas på semesterbilder :-) Kram Elina

#6 - - lilla.u:

Så härligt att se dig skriva igen. VI gillar dig massvis. Och dina bilder oavsett om de är privata eller inte. Det där väljer man själv.

Må väl och njut av er semester!!!!! Härligt. Underbart! Vill också! ;)
kram. Ulrika / lilla.u

#7 - - Lotta [ohlovely.se]:

Hej fina du! Först och främst... så kan jag förstå hur du känner. Jag har gått igenom något liknande och valde då att nej.. nu ska jag låsa allt personligt och bilder på grabbarna osv. Känns bättre så. Då har man lite koll i alla fall. Så jag kan mycket väl förstå hur du känner. Man är så utlämnad när man har en blogg... på gott och ont. Heja dig! Jag älskar din blogg och följer dig slaviskt på instagram.

Men så härligt att ni ska på semester! Hoppas ni kan vila och bara vara i massor.

Många kramar!

#8 - - Christina:

Hej!
Härligt att du är tillbaka och att du mår bra!
Jag gillar din blogg precis som den är och brukar vara...med bilder av hem o familj. Jag bloggar själv och har varit i liknande situationsom du beskriver där jag blev sårad av en kommentar om bloggen, det känns inte alls bra. jag tror att man ska följa sitt hjärta och göra det som känns rätt.
Ha det fint! och titta gärna in på min blogg

#9 - - Camilla:

Klokt resonemang :)
Det slog mig faktiskt nyligen hur bloggen har glidit mer och mer mot det privata. Jag minns att du pratade om att vara försiktig med bilderna när du startade den, men jag kan tänka mig att det är hopplöst svårt att låta bli när man som du älskar att skriva - och är jäkligt bra på det! - och tar så rackarns fina bilder på sina älsklingar som man helst vill visa för hela världen!! :)

Hoppas ni får det alldeles fantastiskt i Grekland!

Stor kram!

#10 - - Pernilla :

Ha en fin semester! Härligt att komma iväg så här nu när höstmörkret börjar lägga sig.

Det är några år sen nu, som jag valde att gå över till ett system med registrering på bloggen. På så vis har jag koll på vilka som kan ta del av mer privata tankar och även foton där man ser barnen ordentligt. Internet har en otrolig spridning och jag, som bor i en liten by, tyckte inte längre det kändes bekvämt att folk i kön på Ica, personalen på förskolan, funktionärerna på friskis&svettis - ja vem som helst, kunde läsa och se bilder om vår vardag - utan att jag hade en susning om det.

Samtidigt - precis som du älskar jag bloggande och bildfix

#11 - - Pernilla :

.....hann ju inte klart ;-). ...och allt det där, min hobby och avkoppling- så jag ville inte ge upp det. Låsta inlägg och användarregistrering blev lösningen! Hoppas du hittar ett sätt att blogga och dela med dig som känns bekvämt!

Ha det gott! /Pernilla

#12 - - christin:

Amen gud - ROSBILDERNA!!!! Så fint och så behövligt en måndagsmorgon!

#13 - - Jess:

Jag tycker att du resonerar bra. Ta din tid och jag (med flera) hoppas givetvis att du kommer tillbaka, det är så mysigt att läsa din blogg. Att du funderar på att lösenordsskydda de allra privataste inläggen förstår jag, det funderar jag också på ibland och då har jag inte alls så många läsare som du! Stor kram (och ha en härlig semester!)

#14 - - Sophie:

Ville bara säga att jag gillar din blogg MASSOR!!! Såå inspirerande på alla sätt men jag förstår dina tankar kring vad som ska vara privat och inte...

Ha en skön semester!
Kram
Sophie

#15 - - karikulla:

Hoppas du känner igen mig ;)...

Många fina och kloka ord i det här inlägget. Jag tycker att du resonerar klokt och har rätt, både i det du skriver här och har skrivit på Instagram.

Jag hoppas att ni får en alldeles fantastisk semester och att vi "ses" mycket framöver - både på Insta och på webben. Du är en mycket fin blogg-vän Kristina.

Kram.

#16 - - Linda:

Nä det är inga lätta frågor. Hoppas du kan koppla bort ordentligt nu och bara ha semester! Kraaaaam Linda

#17 - - Anna/Rackarungarckarungar:

Asså bilden på V vid den gula kanten - så ljuvlig!!

Funderar också, men det vet du ju redan. Önskar att vi kunde prata vidare om ämnet. Kram

#18 - - Ullrika:

Jag har ju hittat hit av en slump (via just Instagram) och tycker din blogg verkar vara en bra balans mellan vardag och personliga fotografier! Det är klart att det är lite speciellt att visa foton på sina barn just och jag har löst det genom att lösenordsskydda vissa inlägg och på så vis känner jag mig rätt nöjd med att kunna fortsätta blogga nästan "som vanligt"!