Det går framåt...

Det är egentligen inte alls tänkt att detta ska bli någon butiksblogg men just nu är det butiken som upptar mina tankar till nästan 100 % så därför får det bli mycket om det ett litet tag. Precis som förra året i maj när jag gick i väntans tider och bara kunde tänka bebis...
 
"Det hjärtat är fullt av talar munnen"
 
För er som undrar så kan jag meddela att det går framåt. Vissa dagar i stormsteg, andra dagar lite mer stillsamt, nästan lite bakåtgående - när livet kommer omkring med alla andra måsten och trevligheter och när man ibland måste ta ett steg tillbaka och begrunda. Göra om, göra rätt. Det som händer just nu är att e-butiken ska bli klar och jag sitter långt in på småtimmarna med bilder och lägger in nya produkter. Allt annat med sidan får jag riktig hjälp med vilket känns betryggande. Hade jag försökt med webdesign och kodning själv hade inte blivit så som jag tänkt det... På dagarna kommer det leveranser som ska packas upp, räknas, avsynas, struktureras och läggas på lager för att sedan stylas och fotas och redigeras. Vansinnigt roligt - men ganska tidskrävande. Allra roligast är det att få träffa leverantörerna, vilket jag var iväg och gjorde igår bland annat. Är helt uppslukad av allt fint jag fick se igår men det kommer jag berätta mer om en annan dag (alla dessa cliffhangers...)!
 
Så ser det ut just nu.
 
Mitt mål, som jag nämnt tidigare, är att ha ett ganska blandat livsstilssortiment och jag tar bara det som jag själv verkligen faller för och storgillar. Det ska vara kvalitet, fint som snus, hantverk och gärna unikt och ganska mycket blir ekologiskt och fairtrade - blandat med andra finheter från de lite större leverantörerna. Ni ska få se!
 
Idag ska jag presentera en leverantör som tillhör den lite mer unika varianten. Keramikern Emelie Johansson som gör vacker och lite grov keramik i svart och vit stengodslera. Jag storgillar! Bland annat blir det de fina hus-bokstöden, den svarta krukan som jag vet kommer att göra sig helt fantastiskt tillsammans med en grön växt och de små skärbrädorna som jag kommer att servera charkistallriken och morgonmackan på framöver!
 
Hur fint som helst!
 
 
 Och så till nästa avslöjande...
 
Butiksnamnet! För det är klart att jag har ett sådant. Helt ärligt så har jag haft det här namnet klart sedan nästan tre år tillbaka i tiden och redan då reggade jag en domän. Det är ju så länge som den här butiken har funnits i mina tankar. Och namnet...
 
TADAA! 
(Alltså, namnet är inte Tadaa! ni får klicka på länken)
 
I nästa inlägg ska jag förklara namnvalet lite närmare och varför det ligger mig varmt om hjärtat. Vill bara höra era reaktioner först :) 
 
Trevlig Valborg på er - blås inte bort!
Kramar

Lilla ♥

 
Vi har varit ute hela eftermiddagen. Lilleman har fått en spade och en kratta och jobbat hårt med arbetshandskarna på i trädgården hos mormor. Jag har fått två leveranser idag som jag packat upp mellan varven. Sedan kastade vi freesbe och sparkade boll medan lillebror satt i vagnen och var så här nöjd av att titta på. Vårt lilla ♥ 
 
Vårkänslor och fredagsfeeling på en och samma gång!
 
Ha en underbar helg!

fabriken | APRIL MOODBOARD

 
Var det inte just precis som Fabriken presenterade moodboard för mars? Okej, det börjar bli lite tjatigt nu att tiden bara rusar men den här månaden gick verkligen undan! Vädret har inte varit superskönt men jag har haft en otroligt kul månad. En helg i Stockholm med kompishäng, en tur till Malmö på trevligheter, några turer till Göteborg på diverse roliga upptåg och en herrans massa planerande, fixande, fotande och magpirr.
 
 
Jag har lyckats träffa inte mindre än tre stycken bloggvänner under månaden. Anna var en kär återträff - vi pratade i mun på varann, drack vin, skrattade ena stunden och pratade allvarsamt i nästa och jag önskar att alla de där milen inte var så många och så långa för jag hade velat dricka vin tillsammans oftare. Likaså med Lotta. Senaste träffen var med Karin och vi bor ju faktiskt riktigt nära varann, så vi kommer att träffas titt som tätt nu. Hoppas jag :) Det är så roligt att träffa nya bekantskaper, dessutom med folk som man redan från början vet att man delar drösvis av intressen med - samtalsämnen finns det gott om!
 
Mitt moodboard får illustrera mitt liv just nu; produktfotograferande mestadels, färger och glädje. Sist in genom dörren är te, kaffe och drickchoklad från Clipper och choklad från Go*Do. Jag som själv är svag för mjölkchoklad slog till på flera smaker med just mjölkchoklad i botten och denna med hasselnötter är min absoluta favorit. Dessutom är jag så glad att vår lokala lilla butik har tagit in ekologisk frukt och grönsaker (på prov efter påtryckningar från ett visst håll...) nu ser apelsinerna och citronerna ut som de ska - små med lite skavanker här och där och med ljuvlig smak. Hoppas nu att alla andra också köper så att sortimentet får bestå!
 
 
Den roliga gröna växten (Asparagus tror jag den heter?) fick följa med från "Floramor & krukatös" när jag var i Göteborg nu senast. Likaså de fina tjocka glasen från Lagerhaus som jag velat ha länge nu - i dem ska jag dricka både te, kaffe, smoothie och en och annan drink i sommar!
 
 
Hoppas ni har det bra och att ni är laddade för de sista dagarna av april, valborg och en hejdundrande maj månad!
 
Och förresten, appropå maj; är ni sugen på en fotoutmaning? Favorit i repris från förra året när jag körde en utmaning under hela månaden som uppskattades mycket. Då var jag höggravid med lillebror och i väntans tider i stort sett hela månaden - det känns nästan som väntans tider nu med. Vi kan köra både blogg och Instagram för de som vill det. Jag behöver lite uppslag för bloggandet och orkar inte riktigt tänka själv på vad för blogg-inlägg jag ska göra varje dag samtidigt som jag gärna vill att bloggen ska leverera lite bilder och text till alla er som tittar in här! Om ni ropar Kör! så ska jag plita ner en utmaning. Okej?! (Ni får gärna tipsa om tema om ni vill!)
 
Kramar