Sovrumslängtan...

 
Våra renoveringsplaner som förra året byttes till bygga-nytt-planer har nu svängt igen!
 
Ja, här snackar vi beslutsångest. Hur vill vi bo egentligen? Men efter den här sommaren med vår fantastiska innergård och med insikten om att vi faktiskt älskar vårt gamla hus och inte riktigt kan förlika oss med tanken på ett nybyggt hus så har vi nu blåst nya vind i seglen för renoveringsplanerna.
 
 
 
Ni som följer mig på instagram (@ingenvanligdag) har säkert sett några av bilderna på vår vindsröjning. En hel container fyllde vi med skräp som vi burit ner från vinden och mer står och väntar på bättre tider i ladorna. Redan om ett par veckor startar del 1 i vår renovering och det är att isolera och göra alla ytskikt på vinden plus sätta in en hel del takfönster för att optimera ljusinsläpp. Spännande är bara förnamnet.
 
Dit upp flyttar vi våra sovrum (i nuläget sover vi alla fyra i ett och samma sovrum...) och även ett teverum. Ni kan ju förstå så skönt detta kommer att bli. 
 
 
Det som ska blir så in i bänkens jädrans roligt är att jag äntligen kan gå lite inredningsbananas. Från att vi faktiskt flyttat hit för att ha det som sommarhus och inrett det efter det och levt minst sagt ganska enkelt under fyra års tid nu får lite större ytor. Möbler och inredning har vi inte heller köpt sedan vi flyttat hit och många möbler är sådant som redan fanns i huset och som vi egentligen inte riktigt kanske vill ha. Ett ihop-plock helt enkelt.
 
 
Jag har pinnat sovrumsbilder det sista och när jag tog upp mappen för alla sovrumsbilder så såg jag ett ganska tydligt tema. Vitt, lugnt, gråtoner, naturmaterial och rena väggar. Jag tror också att jag har hittat den perfekta ljusgrå väggfärgen som inte är vitt men inte heller drar åt något annat kulörhåll än just bara ljust, ljust grå. Kanske blir det så på väggarna. Dock tror jag ju att min förkärlek till mönster och färg kommer att smyga sig in också - men det får bli på detaljerna den här gången i sovrummet.
 
Hoppas nu inte vi hinner med att ändra oss (igen!) innan snickarna kommer i mitten av september...
 
Kram
 
 
 
Bilderna kommer via: 1 & 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Feather från Lilla U

Ett litet tips i sista sekund. En tävling med ett urfint halsband från Lilla U. Det är ingen hemlighet att jag älskar mina smycken som Ulrika gör. Mrs Skull finns ständigt på min handled, nu gör den det på Vidars också ("mamma, nu är jag lika cool som du!":)), "London Star" och halsbandet "Jag hjärtar" är också ständiga följeslagare. Kul med smycken som alltid passar och som är gjorda med en stor portion kärlek dessutom!
 
 
 
Nytt smycke är det här urfina halsbandet "Indian feather" som jag gärna tar chansen att vinna! 
 
Nu startar en lång (och förhoppningsvis produktiv) arbetsdag. Fredagar är min dag och då har jag chans att få jobba helt ostört hela dagen utan att små kottar söker uppmärksamhet och det är helt galet så effektiv man kan vara när man måste. Älskar´t! En stor kopp kaffe, svara på mail, sen packa paket innan jag ska fota några nya finheter som jag fick levererat igår! 
 
Härliga fredag!
 

fabriken | KÖK

 
 
Jag har ju helt missat att Fabriken har dragit igång sin verksamhet med torsdagstema och söndagsbilder. Så roligt! Jag tycker att det är jättekul att blogga efter tema - det är annars inte alltid det lättaste att komma på nya saker att skriva om och fota. 
 
Idag är det tema KÖK - vilket egentligen skulle kunna vara ett favorittema för min del men icke denna gång. Jag har nog aldrig varit så less på köket som nu. Så less. Det ska bli ändring på det. Jag drömmer om fönster ut, stora bänkytor, en diskmaskin (!), helkakalade väggar, så lite överskåp som möjligt och en bred spis.   
 
Mina köksbilder idag får istället bli på köksbordet och det som står där just nu. Ljus har börjat få en mer framträdande roll igen inomhus. Visst känner man höstens vibbar?