Sovrumslängtan...

 
Våra renoveringsplaner som förra året byttes till bygga-nytt-planer har nu svängt igen!
 
Ja, här snackar vi beslutsångest. Hur vill vi bo egentligen? Men efter den här sommaren med vår fantastiska innergård och med insikten om att vi faktiskt älskar vårt gamla hus och inte riktigt kan förlika oss med tanken på ett nybyggt hus så har vi nu blåst nya vind i seglen för renoveringsplanerna.
 
 
 
Ni som följer mig på instagram (@ingenvanligdag) har säkert sett några av bilderna på vår vindsröjning. En hel container fyllde vi med skräp som vi burit ner från vinden och mer står och väntar på bättre tider i ladorna. Redan om ett par veckor startar del 1 i vår renovering och det är att isolera och göra alla ytskikt på vinden plus sätta in en hel del takfönster för att optimera ljusinsläpp. Spännande är bara förnamnet.
 
Dit upp flyttar vi våra sovrum (i nuläget sover vi alla fyra i ett och samma sovrum...) och även ett teverum. Ni kan ju förstå så skönt detta kommer att bli. 
 
 
Det som ska blir så in i bänkens jädrans roligt är att jag äntligen kan gå lite inredningsbananas. Från att vi faktiskt flyttat hit för att ha det som sommarhus och inrett det efter det och levt minst sagt ganska enkelt under fyra års tid nu får lite större ytor. Möbler och inredning har vi inte heller köpt sedan vi flyttat hit och många möbler är sådant som redan fanns i huset och som vi egentligen inte riktigt kanske vill ha. Ett ihop-plock helt enkelt.
 
 
Jag har pinnat sovrumsbilder det sista och när jag tog upp mappen för alla sovrumsbilder så såg jag ett ganska tydligt tema. Vitt, lugnt, gråtoner, naturmaterial och rena väggar. Jag tror också att jag har hittat den perfekta ljusgrå väggfärgen som inte är vitt men inte heller drar åt något annat kulörhåll än just bara ljust, ljust grå. Kanske blir det så på väggarna. Dock tror jag ju att min förkärlek till mönster och färg kommer att smyga sig in också - men det får bli på detaljerna den här gången i sovrummet.
 
Hoppas nu inte vi hinner med att ändra oss (igen!) innan snickarna kommer i mitten av september...
 
Kram
 
 
 
Bilderna kommer via: 1 & 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
#1 - - e ★ mamma till en prinsessa:

Fina bilder! Härlig inspiration.

#2 - - Sofia:

Spännande! Väldigt fina inspirationsbilder, så det kan inte bli annat än bra! :)

Svar: Ja, vi får hoppas på det! Det är kul när man har samlat inspirationsbilder och ser ett tydligt mönster :)
Kristina

#3 - - Hannaskreativahörna:

Underbara bilder!

Sovrummet ser riktigt härligt ut!

#4 - - Sofie - Up close with big cats:

så fint :)

#5 - - Karin O:

Grå/svart/vit-färgskalan är så himla snygg och rogivande. Vi har det riktigt vitt och ljust i vårt sovrum nu och vi sover så otroligt bra, det är viktigt att trivas i sovrummet!

#6 - - Lotta - ohlovely.se:

Men åh. Kära du! Detta har jag ju totalmissat!! Så himla kul att ni nu bestämt er för att bygga ut istället. Det gör ni rätt i. :) Ser framemot att få följa det.

Och precis som du har jag fastnat för gråa sobra vackra färger i sovrummet. Vi lär få göra om vårt efter att vi flyttat in. Tänker mig precis som bilderna ovan. Så tack för inspiration! :)

Kram från Lotta

PS: Du får gärna dela med dig av färgkoden på den perfekta ljusgrå nyansen. Jag letar fortfarande! haha ;)

Svar: Ja, jag har inte berättat frrän nu. Vi har ju velat så hemskt mycket att jag inte ville berätta mer den här gången innan det var helt bestämt. Nu är snickare, rörmokare och elektriker beställda så nu kör vi! I höst blir det vinden med sovrum och teverum plus en ny trappa upp. Till våren blir det lite mer omfattande med utbyggnad och flytt av kök med mer. Spännande!
Färgkoden till den grå är 1500-N. Ljust, ljust grå så att man bara precis anar det. Så snyggt tillsammans med vita snickerier. Funderar på att kanska ha det till nya trappan också.

Kram.
Kristina

#7 - - Lotta - ohlovely.se:

Tack fina Kristina för svar! Ska genast kolla upp den ljusgråa färgen. Svårt det där. Antingen blir färgen för blå/lila när man målar upp den eller så blir den för brun. Väldigt svårt att hitta rätt nyans till rätt vägg. Beror ju lite på hur ljuset faller också så klart. Puh! :) Kram!

PS: Jag förstår att ni väntade in i det sista. Vi är också lite veliga. Eller ganska så mycket stundtals... haha :)