fabriken | FEBRUARI MOODBOARD

 
Årets nystart gav mig så oerhört mycket energi men det blev lite paus i allt det där på grund av förkylningar och elaka virus som härjade hejvilt under slutet av januari och början av februari. Nu är jag tillbaks igen känner jag. Kanske till och med upphöjt till två. Det är nästan lite svårt att strukturera och proiritera bland alla tankar och idéer jag har i mitt huvud just nu. Listor, listor och åter listor är och förblir min räddning. Och en stor anslagstavla att kunna fästa upp allt på och se det i helhetsperspektiv. 
 
 
Jag kanske är lite före min tid just nu och andas vår men slutet av februari har erbjudit vårkänslor för min del. Utomhusvistelserna har både blivit fler och längre och vi med våra torra ansikten har fått smörja oss flera gånger per dag (Weledas baby face cream är fantastisk!). Och jag som trodde att tulpanernas tid var förbi efter januari hade helt fel. Frosseriet bara fortsatte! Nu är de dock vissna i min vas och vi får väl se vad vaserna erbjuds inför nästa månad i blomväg. Kiwi fick också vara med på ett hörn för det har vi ätit i mängder. Apelsiner, blodapelsin och andra exotiska och samtidigt ekologiska frukter kan man faktiskt få tag på till hyggliga priser och fantastiska smaker. Passa på! Dessutom går jag med ständig radar på gällande inspiration till nya huset - kommer närmare och närmare i tankar och inspirationsbilder på hur det är vi tänker oss.
 
Med stor längtan i blicken gluttar jag dessutom på vårmodet. Vill. Inte. Ha. Mössa. Och. Vinterskor. Mer. Jag har redan börjat med mina rosa converse när mina utebesök inte innebär alltför långa promenader, det är härligt. Och precis som bilden från H&M visar så är det så här jag vill se ut i vår: snygga jeans, stickade tröjor, knalliga skor, vackra smycken och färg på naglarna. Jag vill det nu! 
 
 
Baka hör våren till tycker jag. De tidigare åren har jag bakat som en toka inför vårsäsongen för att fylla frysen till maxgräns så att man aldrig, aldrig ska stå utan fika när vårsolen gassar och utomhusfikorna exploderar. Jag har börjat med att baka bullar men de har vi i princip redan ätit upp. Med fler och fler glupska familjemedlemmar och vänner märker jag att det inte räcker på lång väg med att göra enkel sats... 
 
 
Häromdagen rensade jag bort alla kuddar i soffan. Jag har fortfarande inte bestämt vilka som ska få komma tillbaks men jag är sugen på lite färg och de två godingarna på bilden ligger där och känns på lite. Kanske fortätter jag med grafiskt i sofforna men i ljusare färgskalor och satsar på de färgglada och blommiga kuddarna i kökssoffan istället. Vi får se, vi får se. Till fönstren ska det i alla fall shoppas knallrosa orkidéer - det är jag toksugen på!
 
Vår, sol, färg och nya kläder. Det är vad jag är sugen på. Herregud så rolig vår det kommer att bli. Ni anar inte?!
 
Inspirerad av Hannahs och Amands podcast tänker jag att det ska bli "The golden year". Är ni med på det? Låt oss peppa varandra, sprida kärlek över nätverken och heja på varandra ända in i kaklet!
 
- sometimes I surprise myself by being pretty damn FANTASTIC -
 
 
Fler februari moodbord kan ni se om ni klickar er vidare till Fabriken. Det är nog många som har vårkänslor där anar jag.
 
Stora kramar från mig!
 
/Kristina
 
 

Rött och rosa

 
Jag har alltid gillat kombinationen av rött och rosa. Gärna lite orange till också så får man en riktig glad-kombo! Här hemma har jag inte så mycket rött men desto mer rosa. Tvättkorgen från Afroart är en riktig favorit och lilleman har kommit på att den är ett riktigt bra gömställe när vi leker kurragömma. 
 
 
Igår var vi ute och eldade med mormor och morfar H - perfekt väder för att vara ute och släpa ris. Efteråt är det skönt att bada och krypa ner i soffan och äta banan i väntan på sockerkaka och nyponsoppa hos mormor.  
 
Idag har jag en riktigt spännande dag och möte framför mig. Det kommer att hända massa roligheter i vår!
 
Kram!
 
 
 

Dags för ombyte

 
Igår kände jag våren i luften på riktigt. Ljuset, solen och den där friska luften som samtidigt värmer lite är tecken på att nu är det nära. Vi var ute en lång stund på eftermiddagen igår och när jag kom in igen så rensade jag bort alla kuddar och fårskinn i sofforna. Idag ska sofforna dammsugas och tvättas. Vi får se om det blir något mer fårskinn och kanske blir det dessutom några färgglada kuddar där framöver! Jag är sugen på mer färg nu igen efter en ganska svartvit historia i sofforna den sista tiden. Eller så gör jag som vanligt och byter fram och tillbaka lite efter som jag känner för det.
 
 
Idag lyser solen igen och vi skyndar på med alla måste-sysslor inne för att kunna sticka ut nosen i solen idag igen. Kanske, kanske blir det att vi eldar ris också om jag får småkillarna med mig på det - vi har en hel del högar att elda upp nu eftersom vi håller på att rensa upp kullen där vi tänker oss det nya huset. 
 
Trevlig tisdag!