fabriken | JANUARI MOODBOARD

 
Ja, så var vi redan på sista dagen av januari månad. Det gick fort! Månaden har erbjudit snö, minusgrader, regn och lite sol. Nystart för mig och för många. Jag har skrivit långa listor i min lilla bok och planerat stordåd både inom det ena och det andra området för 2013. Och den här texten som jag läste någonstans på någons blogg eller pinterest vid årsskiftet har jag tagit till mig och tänkt ska få prägla året. Inget häpnadsväckande men vi behöver alla påminnas om det enkla i livet och att tro på sig själv!
 
 
Jag påbörjade utrensing och struktering av hemmet - mycket är kvar att ta tag i. Resor har planerats, både korta dagsturer och lite längre med familj och med vänner. De första tulpanerna införskaffades och tulpanfrosseriet nådde nog sina höjder här på slutet (februari månad kommer det nog att bli lite annat i mina vaser). Jag hade en fantastiskt rolig kväll med tjejgänget och det får på något vis lysa som den starkaste stjärnan på januarihimlen det här året.
 
 
Vi har dessutom pushat på planerna för vårt nya boende och börjar sakta men säkert komma någonstans i tankarna - som vi nu behöver göra verklighet av. Den tråkigare delen av myntet januaris baksida är förkylningar. Attjo, prosit! Men vi är positiva och tänker att nu har vi klarat av årsdosen och blickar framåt mot sol och friska dagar. Eller hur? Jag hade hoppats på att kunna ta min första löparrunda men antingen har snö och is satt stopp för det eller attjo och prosit. Men i februari - då smäller det! Hälsa, mat, skratt och vänner står högt på min agenda för detta året.
 
 
Jag hade hoppats på att kunna fota ett vackert kollage ute idag med lite mer inslag av naturen. Men det blåser så förfärligt och jag har två småkottar som är förkylda att vi fick bli inomhus istället och plockade ihop lite smått och gott av det som påminner oss om månaden. Te-drickningen får jag inte glömma att nämna. Den här årstiden är te-drickandets tid för mig. Varje kväll framför dator med en rykande varm mugg och en för dagen nyvald favoritkopp medan småttingar nanar i sina sängar efter en lyckad och härlig dag tillsammans - det är ro i själen. För mig. 
 
 
 
För att få se fler tolkningar av januari-moodboard tycker jag att ni ska besöka Fabriken och klicka er vidare därifrån och låta er inspireras.
 
Jag önskar en fin sista januaridag och för vår del blir det som det alltid blir den 31:e januari - kalas. Min mamma fyller år och vi har redan varit där på morgonen med paket, blommor och skönsång men i eftermiddag blir det dessutom lite fika. Det ser vi fram emot!
 
 
 
 
 
 

Bilder

 
Det ligger något i de där talesätten att "Skomakarens barn har inga skor och bagarens inget bröd". Jag tänker främst på mig själv och bilder. Jag tar ju tusentals bilder, oftast flera varje dag. Men vad gör jag med dem? Inte mycket. Och det gnager inom mig. Visst har vi framkallat en del som hänger på väggarna men oj det var länge sedan. Inga fotoböcker. Inga online-album. Ingenting. Bara en massa mappar med oändligt massa bilder i.
 
Nähäpp, så får det inte vara! Ett av mina mål för nya året (och nu har det redan gått en månad!) är att få ordning på mina foton. Ordna, sortera, redigera klart, ge bort till alla andra som säkert också blir glada för foton, framkalla, göra fotoböcker och skapa online-album som vi kan visa på teven med mer. Jag tror att det ligger i att jag är så petig - blir aldrig riktigt nöjd. Foton jag fotade och redigerade för några år sedan är jag inte längre lika nöjd med och tänker att jag ska göra om. När man börjar redigera och finner denna fantastiska redigeringsvärld gör man som med så mycket annat - går bananas - och redigerar sönder bilderna. Plus att man lär sig så mycket nytt hela tiden och hur man kan nå ändå bättre resultat. Nu idag eftersträvar jag rena, ljusa bilder med bra komponering och fina uttryck, vardagsglädje och miner som ser härligt naturliga ut på bild. Och från att inte alls varit ett stort fan av svartvitt börjar jag så smått redigera även svartvita bilder - faktiskt svårare än vad man tror. 
 
Jag har börjat nu - bara för att börja nånstans - att gå igenom alla mappar från start med förra året (de andra åren får komma eftersom jag blir klar...) och sorterar ut de foton jag vill göra något mer med i en egen mapp. Sen hoppas jag att jag kommer kunna beta av mapp efter mapp, månad efter månad och foto efter foto. Känner mig aningen taggad faktiskt! Men herregud vilken tid det tar! Medan jag höll på igår tittade jag på en av mina favoritfilmer "Love actually" och lite smått inspirerad av den tänkte jag på hur mycket kärlek det finns i alla foton. Överallt - i varendaste liten familjebild, busbild, på god mat, fina blommor eller små vackra ögon. Kärlek överallt.
 
Idag är det vår ute. Ser ni? Det är nästan så att man tittar efter små musöron på träden även om det är way för tidigt än. Solen lyser och bilderna ni ser däruppe, det är bilder från förra våren. 
 
   

Kvistar

 

Häromdagen sågades det ner ett körsbärsträd och jag har varit och hämtat kvistar därifrån som jag hoppas snart kommer att bjuda på små vackra vita körsbärsblommor. När jag plockade kvistarna var det ungefär som när man hämtar julgran - de blir så oerhört mycket större när de kommer in. 
 
 
 
Lillebror har redan varit på kvistarna några gånger så det blir spännande att se om jag får behålla dem inomhus fram till blomning eller inte! Imorgon ska jag nog hämta fler kvistar och fylla upp hela huset både i köket och i sovrummet.
 
 
Idag har jag sett de sista avsnitten på säsong tre av "Dowton Abbey" igen. Kan liksom inte få nog av de där miljöerna. Och språket. Dessutom har jag surfat resor utan egentligen större eftertanke eller hopp om att det blir en vårresa men jag är så sjukt sugen på att lapa sol, få lite färg på kinderna och bada i ljummet vatten med mina älsklingar. Alla kompisars instagram-bilder på vita stränder och turkos vatten gör mig lite sådär smått res-tokig! Och så har vi ätit semlor idag. Säsongs-premiär! Min mamma har haft storbak och jag säger då det - det finns inget som slår hembakta, små och saftiga semlor med riktigt mjuk och go mandelmassa!
 
 
Sen börjar jag bli allt mer sugen på vårkläder och har börjat blicka framåt. Vad ska man satsa på i år? Jag skulle vilja byta ut hela garderoben efter förra årets gravid- och amningsår och borde kanske tänka till ordentligt en gång för alla för att få en samstämt garderob som går att mixa och matcha i alla oändlighet. Nya jeans, skor, smycken och snygga t-shirts står högt upp på min önskelista just nu!
 
Och förresten. Idag blev mitt lilla hjärta, guldklimpen och lillebror åtta månader. Hej vad det går! Och hej vad han är underbar och rolig - och några kilo tyngre än när han föddes är han också fick vi bekräftat idag på bvc.