Bilder

 
Det ligger något i de där talesätten att "Skomakarens barn har inga skor och bagarens inget bröd". Jag tänker främst på mig själv och bilder. Jag tar ju tusentals bilder, oftast flera varje dag. Men vad gör jag med dem? Inte mycket. Och det gnager inom mig. Visst har vi framkallat en del som hänger på väggarna men oj det var länge sedan. Inga fotoböcker. Inga online-album. Ingenting. Bara en massa mappar med oändligt massa bilder i.
 
Nähäpp, så får det inte vara! Ett av mina mål för nya året (och nu har det redan gått en månad!) är att få ordning på mina foton. Ordna, sortera, redigera klart, ge bort till alla andra som säkert också blir glada för foton, framkalla, göra fotoböcker och skapa online-album som vi kan visa på teven med mer. Jag tror att det ligger i att jag är så petig - blir aldrig riktigt nöjd. Foton jag fotade och redigerade för några år sedan är jag inte längre lika nöjd med och tänker att jag ska göra om. När man börjar redigera och finner denna fantastiska redigeringsvärld gör man som med så mycket annat - går bananas - och redigerar sönder bilderna. Plus att man lär sig så mycket nytt hela tiden och hur man kan nå ändå bättre resultat. Nu idag eftersträvar jag rena, ljusa bilder med bra komponering och fina uttryck, vardagsglädje och miner som ser härligt naturliga ut på bild. Och från att inte alls varit ett stort fan av svartvitt börjar jag så smått redigera även svartvita bilder - faktiskt svårare än vad man tror. 
 
Jag har börjat nu - bara för att börja nånstans - att gå igenom alla mappar från start med förra året (de andra åren får komma eftersom jag blir klar...) och sorterar ut de foton jag vill göra något mer med i en egen mapp. Sen hoppas jag att jag kommer kunna beta av mapp efter mapp, månad efter månad och foto efter foto. Känner mig aningen taggad faktiskt! Men herregud vilken tid det tar! Medan jag höll på igår tittade jag på en av mina favoritfilmer "Love actually" och lite smått inspirerad av den tänkte jag på hur mycket kärlek det finns i alla foton. Överallt - i varendaste liten familjebild, busbild, på god mat, fina blommor eller små vackra ögon. Kärlek överallt.
 
Idag är det vår ute. Ser ni? Det är nästan så att man tittar efter små musöron på träden även om det är way för tidigt än. Solen lyser och bilderna ni ser däruppe, det är bilder från förra våren. 
 
   
#1 - - Anonym:

Fina foton.

#2 - - † HEELi:

Vilka charmiga bilder i detta inlägg :)

#3 - - Anna- Mamman som drömmer och längtar efter ett större boende:

Du är inte ensam om det där att fotona ligger i mappar på datorn. Det är dåligt samvete här med men jag ska bättra mig:) Kram

#4 - - Daniela:

Jag måste också ta tag i det där med bilderna. Vill göra någon form av album till min lille kille som är 6 månader.

Du tar fantastiskt vackra bilder! Jag önskar att jag kunde lära mig mer!

Kram

#5 - - Linda:

Bra ambition, jag måste också ta tag i mitt bildbibliotek. Det känns dock så övermäktigt stort jag jag börjar då och då och känns aldrig som jag kommer bli färdig. Tack för påminnelsen om att ta tag i det igen. Du verkar så effektiv Kristina, man verkligen känner din energi du har nu. Uuuuunderbart!

Fina bilder som alltid!

Love actually är också en av mina favoritfilmer. Du, missa inte PS I love you på lördag, men den har du säkert redan sett. Men ifall inte, ladda med näsdukar.

Kram Linda

#6 - - Emma Johansson:

Du srider några av dem på din underbara blogg- och det är vi (dina läsare) väldigt tacksamma för ;)!

#7 - - sara:

Känner igen mig i det där. Ett mål är att skapa en fotovägg i våran trapp när den är klar.
Och så ska jag ta mig för att skapa en fotobok av Mollys första år. Till att börja med =)

#8 - - Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok:

Precis! Oj vad jag har dåligt samvete för alla bilder som bara ligger... Våra bröllopsbilder som jag skulle göra ett album av, bilder på barnen som jag tänkte förstora... Backupar i alla fall, så de finns ju kvar!

#9 - - Sandra V:

Åh, tack för påminnelsen om att göra fotoböcker! Jag har gjort egna böcker för de resor vi varit på men skulle verkligen behöva ta tag i att göra några årsböcker också. Det är ju en speciell känsla att bläddra i ett album istället för på en skärm!

Ha en fin kväll!

#10 - - Hanna:

Åh, det borde jag verkligen också ta tag i.... Återkom gärna med inlägg om hur det går och vad du gör av bilderna, kan behövas lite tips och inspiration till oss andra som också borde få ordning bland fotomassorna :)

Kram Hanna

#11 - - Ullrika:

På nåt märkligt vis är det skönt att läsa om att andra är lika "slarviga" i att ta hand om sina fotografier. På sätt och vis var det faktiskt bättre förr: man fotade, framkallade och klistrade in i ringalbum = klart! Men nu... ja ujuj.

Så fantastiskt fina foton i det här inlägget också! Du är otroligt duktig, men motiven gör väl kanske mer än halva jobbet på just de här fotona :)

Svar: Ja, vi är nog alla mer eller mindre likadana. Som med allt annat så gäller det väl att hela tiden ligga i framkant och jobba undan eftersom. Men det sker ju bara inte. Bättre sent än aldrig... :)
Och tusen tack för dina komplimanger - både till mig och mina små!
Kristina

#12 - - Dessi at [Home and desire]:

Åh, vad jag känner igen mig. Jag måste ta tag i det nu. Fixa varsitt album till pojkarna. Börjar med Charlies, eftersom det är lättare att sortera bilderna direkt nu. Blir värre med Vilmers... Suck.

Svar: Ja, ett jäkla dilema det där! Bättre sent än aldrig :)
Kristina