fabriken | ORDNING OCH REDA

Lätt men samtidigt svårt tema. Jag strävar alltid efter ordning och reda men om jag lyckas nå dit vet jag inte riktigt. Dessutom går ju det där i perioder. Just nu är jag i en period när jag väldigt gärna skulle vilja återfå lite ordningskontroll igen efter ett smärre förfall sedan ett tag tillbaka. Därför har jag skrivit upp en lång lista på allt som måste fixas, städas och organiseras upp här hemma och försöker bocka av minst en till två punkter i veckan. Den här veckan har jag städat, rensat och frostat ur kul och frys och rengjort spis och ugn. Till exempel. Nu vill jag verkligen inte låta pretenentiös och superduktig - för det är jag som sagt inte - men det är kul när det är ordning så därför gör jag nu ett riktigt försök till det. 
 
Vårt hus ligger inte direkt inne med de rätta förutsättningarna för ordning och reda. Tre fasta garderober är allt som erbjuds och två små dragskåp till köksskåp. Därför har vi massor av små skåp här och där med grejer, vinter- och sommarkläder får turas om att hänga framme och mycket är nerpackat i lådor som står i källaren eller på vinden. Hallen är superliten och är allt annat än ordningsam. Just därför, vis av denna erfarenhet så tänker jag väldigt mycket på hur man kan ge ett hus de rätta förutsättningarna för ordning och reda. Vad krävs, hur ska man prioritera och i vilka rum behöver man vad? Till vårt nästa boende hoppas jag att vi kan ta med oss alla dessa tankar och skapa ett riktigt praktiskt hus som gömmer de mest fantastiska lösningar, oavsett om det handlar om ett nybyggt eller renoverat hus. Hur det blir, ja det återstår att se!
 
 
Idag ger jag er ingen rundvandring bland "ordningen och redan" i skåpen utan bara det bästa tipset jag kan ge för att snabbstäda och göra så att det ser lite mer ordningssamt ut. Korgar till leksaker! Vi har korgar i alla rum till alla dessa barnprylar som har en tendens att spridas som en matta längs golven... och när det städas hivar vi traktorer, dockor och doktorsväskor i korgarna och vips ser det hur fint ut som helst!
 
 
Pysselskåpet som jag visade för ett tag sedan är också en riktigt bra grej. Där har vi alla rit- och pysselgrejer samlat intill köksbordet så att man kan plocka fram och ställa undan i ett litet kick. Plus att jag måste slå ett slag för dymon igen! Så bra, så bra. Ju mer man "namnar" lådor och burkar desto roligare blir det och helt klart är det lättare i en familj att hålla ordningen om man är supernoga - då uppstår sällan frågetecken.
 
I Fabriken finns idag fler tips i detta ämne. Jag ska ta en rundtur ikväll och låta mig inspireras!
 
 


 
#1 - - Marias Hörna - Njut av Livet ♥:

Vilken härlig ordning och reda :)
Go torsdagskväll på dig från Maria

#2 - - Petra/Popetotrora:

Ja, leksakskorgar i alla rum är nog ett måste i barnfamiljer. I alla fall om man vill undvika total kaos.

Kram på dig och ha en fin torsdagskväll!

#3 - - Victoria - Elvira Spekulerar :

Bra tankar kring ert eventuella nya boende, förvaringsmöjligheter är ju a och o i ett hushåll.
Fina förvaringskorgar ni har, hos oss är det trälådor som samlar upp alla mina tidskrifter bland annat.

Kram Victoria

#4 - - Johanna / Fru form o fix:

Visst är det så att det är svårt att upprätthålla ordningen i vardagen, ibland får man köra lite extra röjning och rensning för att komma tillbaka till noll liksom.

#5 - - Emma Johansson:

Jag gillar verkligen Fabrikens koncept med torsdagsteman! Och du gör ett grymt jobb! Helt klart ordning & reda hemma hos er ;)!

#6 - - Karin - karikulla:

Jag kan skriva under på det mesta! Vi har inte heller något jättestort hus, liten hall och rätt små sovrum. Det gäller att tänka till. Vi har samma lösning för leksaker i flera av rummen, det är otroligt smidigt!

Dymo och pysselskåp ska jag nog härma dig med, bra idéer!

Tycker mig ana ett beslut i ditt inlägg... Så det blir något annat en dag? Vi har också pratat en del fram och tillbaka... Men vi har bara bott här i drygt 1 år och trivs så himla bra med huset... Vi får se vad framtiden bjuder på :)

Trevlig helg!

#7 - - Linda:

Fina bilder som alltid! Som jag skrivit till dig innan, jag tror du är en riktigt ordningsam person och jag ser upp till dig som flitigt betar av din lista. Oj vad jag också behöver göra rent ugnen... får nog börja på en lista här också. Vet du, ditt tips om pysselskåp har jag tagit efter!
Innan hade jag korgar i Lillys rum, en för pennor, en för lera, en för pärlor osv. Hur många gånger bar jag inte på dom varje dag fram och tillbaka. Nu har finporslinet fått maka på sig i vardagsrummets skåp och istället har vi gjort pysselskåp där. Det är ju där vi sitter! Tack Kristina! Jag gillar dina tips.

Kram och trevlig helg!
Linda