Kvistar

 

Häromdagen sågades det ner ett körsbärsträd och jag har varit och hämtat kvistar därifrån som jag hoppas snart kommer att bjuda på små vackra vita körsbärsblommor. När jag plockade kvistarna var det ungefär som när man hämtar julgran - de blir så oerhört mycket större när de kommer in. 
 
 
 
Lillebror har redan varit på kvistarna några gånger så det blir spännande att se om jag får behålla dem inomhus fram till blomning eller inte! Imorgon ska jag nog hämta fler kvistar och fylla upp hela huset både i köket och i sovrummet.
 
 
Idag har jag sett de sista avsnitten på säsong tre av "Dowton Abbey" igen. Kan liksom inte få nog av de där miljöerna. Och språket. Dessutom har jag surfat resor utan egentligen större eftertanke eller hopp om att det blir en vårresa men jag är så sjukt sugen på att lapa sol, få lite färg på kinderna och bada i ljummet vatten med mina älsklingar. Alla kompisars instagram-bilder på vita stränder och turkos vatten gör mig lite sådär smått res-tokig! Och så har vi ätit semlor idag. Säsongs-premiär! Min mamma har haft storbak och jag säger då det - det finns inget som slår hembakta, små och saftiga semlor med riktigt mjuk och go mandelmassa!
 
 
Sen börjar jag bli allt mer sugen på vårkläder och har börjat blicka framåt. Vad ska man satsa på i år? Jag skulle vilja byta ut hela garderoben efter förra årets gravid- och amningsår och borde kanske tänka till ordentligt en gång för alla för att få en samstämt garderob som går att mixa och matcha i alla oändlighet. Nya jeans, skor, smycken och snygga t-shirts står högt upp på min önskelista just nu!
 
Och förresten. Idag blev mitt lilla hjärta, guldklimpen och lillebror åtta månader. Hej vad det går! Och hej vad han är underbar och rolig - och några kilo tyngre än när han föddes är han också fick vi bekräftat idag på bvc. 
 
 
 
#1 - - Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok:

Vad härligt med stora körsbärskvistar!

#2 - - Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok:

Vad härligt med stora körsbärskvistar!

#3 - - michaela- med syskon i magen <3:

så himla fint!

#4 - - Augustifamiljen:

Oj så fint Kristina!! Nu blir jag också sugen på att kvista upp huset. Tyvärr måste man pulsa i all denna snö för att komma åt dom :)

#5 - - Nilla:

Jättefint! Idag har det varit lite grann solsken och fågelkvitter och sugen på vårkläder det blir man! Visst är Downton Abbey bra! Det börjar en ny serie på lördag Mr Selfridge som jag tänke kolla in. Ha det så bra. / Nilla

Svar: Tack för tipset! Jag tittade på Mr Selfridge och det verkar ganska lovande. Alltid kul med kostymdrama!
Kristina

#6 - - Emma Johansson:

LOVELY!

#7 - - Anne:

Men åhhh.. självklart! Jag har ett körsbärsträd! Som verkligen skulle behövas beskäras. Det blir ett projekt i helgen. Trädet mår bra till i vår och jag får fina kvistar att ta in!

#8 - - Emma:

Vilket bra tips :D Har en hög vas som behöver lite sällskap ;)

#9 - - Sandra:

Åh, det är ju inte utan att man blir lite sugen på att leta upp ett gäng körsbärskvistar... Börjar med bli sugen på vårgarderob, men först måste det jag har nu rensas bland! Kram

#10 - - Karin O:

Så enkelt men så effektfullt, bra tips!

#11 - - Anonym:

SÅ fint!

#12 - - Maria:

Åh det är ju en av vårens höjdpunkter. Att plocka kvistar fråmn fruktträd och plocka in. Tack för att du påminde mig. Ååå, sol kom snart ...

#13 - - Jessan:

Det är mysigt att kunna ta in en del av naturen! :)