Jo, nu ska ni få höra...


Från och till under många år har jag ju mumlat om det där andra som jag vill hitta på när "tiden är inne", "när det passar" eller "när jag ska ta tag i mina drömmar". Det är under de gånger jag har blivit lite mer personlig som de här mumlerierna har fått lite ljud. Bakom kulisserna har dessa drömmar varit realistiska och under genomförande en ganska lång tid - sett från min bakgrund så har detta varit det enda naturliga steget för min del. Förra våren var jag supertaggad och planerade hejvilt men med vetskap om att det var först den här våren som jag skulle kunna förverkliga något av det tack vare att jag bar lillebror inne i magen just då. Bebistiden finns det inget i världen som får komma i vägen för.
 
 
Under en ganska lång tid så har en fysisk butik hägrat och jag har varit nära det målsnöret ska ni veta. Men under de första dagarna på det nya året så tog jag mig en rejäl funderare och det blev faktiskt så att jag följde mitt hjärta - även denna gång - och kommer att göra det som känns bäst i maggropen. Nämligen:
 
Inredning. Livsstil. Foto. Personliga kontakter - nya och gamla. Konceptbyggande. Styling. Inspirera. Nätets underbara värld. Bloggande.
 
Och.
 
En. Alldeles. Egen. Butik.
 
 
Jo, så det blir en livsstilsbutik ändå, fast inledningsvis på nätet. På så sätt kan jag fortsätta styra över min egen tid till en viss del fast jag hoppas att jag kommer att ha häcken full där emellan. När jag kom fram till allt detta så stod det så klart för mig att det är självklart så här det ska bli. Jag följer mitt hjärta och det som jag har haft i tankarna ända sen den dagen jag startade den här bloggen och som har följt med mig sen dess. Tankarna som jag hade då har utvecklats sedan dess så klart och dessutom finslipats så när jag väl bestämde mig så har det varit väldigt enkelt allting. Jag har vetat precis hur jag vill att min butik ska se ut. Hur den ska nischas. Vad den ska innehålla. Vilka produkter och leverantörer och mycket mer än så.
 
Det är så kul att få dela det här med er - efter alla dessa år av tankar - även om ni är ganska många redan som vet vid det här laget och som har peppat mig i rätt riktning, agerat smakråd i vissa specifika produktfall, berättat vad ni saknar idag bland alla de hundratals fina webshoppar som redan finns på nätet och som kommit med en hel del varma ord. Nu är jag så redo att det ryker!
 
 
Om allt fortsätter att löpa linan ut och gå enligt planerna så öppnar min webshop under maj månad. Då är den förhoppningsvis till bredden fylld av alla spännande produkter från underbara leverantörer som väntas in under de närmsta veckorna. Till hösten kommer det att fyllas på ändå fler kategorier och ändå fler leverantörer. Jag kommer från och med nu att börja dela med mig av utvecklingen, vad som händer bakom kulisserna, hur jag tänker mig min butik och presentera leverantörerna allt eftersom det blir aktuellt. Men med korta ordalag så blir det en livsstilsbutik med lite av varje och för både stora och små, handplockade finheter från mindre och större leverantörer. Mycket som är ekologiskt och bra för hälsan, godbitar från de ännu inte välkända kreatörerna som finns och fortfarande andas unikitet blandat med en massa annan härlig inredning och som jag tycker är jäkligt fint helt enkelt.
 
... och så några av min mammas underbara grejer så klart! :)
 
 
Glad Påsk från mig, påsk-pussar i massor och fortsättning följer i den här nya kategorin; butiken... Var så säkra! :) 
 
Kramar Kristina
 
 
Uppdaterat: Kommentarsfunktionen har inte fungerat under dagen men nu är det åtgärdat.

fabriken | MARS MOODBOARD

 
Hjälp! Vart tog mars vägen?
 
Ja, inte var det i värme och vårväder vi avnjöt den här månaden i alla fall även om det gått i ett rasande tempo. Vi avslutade med att ta en veckas fjällsemester vilket nog var tur, i fjällen vill man ju ha kallt och snö så där försvann liksom en vecka för min del över att grymta om kallt väder och obefintliga vårtecken. Men nu är jag redo om något!
 
Okej, vi överlåter det hela till april och väntar med spänning på hur det ska slå om och bli vår-härligt. Komsi, komsi våren.
 
 
Till dagens moodboard tog jag som vanligt lite av varje. Först tänkte jag att jag för en gångs skull vara enhetlig och bara köra på grönt. Grönt lika med vår och nytt hopp liksom. Men det där med att vara enhetlig och inte använda färg brukar inte vara min grej och så ville jag ha med mitt nya fina påskägg på ett hörn, som min mamma kom med i present igår, och då adderades det en hel del färg. Så då fortsatte jag och plockade dessutom fram den lilla klädeshögen som jag köpt på mig i vårfärger (plus ett par vita jeans vilket inte var igår...) och som jag snart (förhoppningsvis!) ska inviga.
 
 
Jag vet att det tipsats hett om Coops medlemstidning "Mer smak" men jag kan ändå inte låta bli att göra detsamma. Otroligt inspirerande och jag blir alltid lika glad när den ligger i min brevlåda. Jag som går igång starkt på matstyling och vackra foton lusläser tidningen en och flera gånger och förhoppningsvis hinner vi testa någon av alla godsakerna under långhelgen som kommer.
 
 
Om man ska säga några ord om april som kommer så skiner jag upp som en sol bara av tanken. Jag har ju flera gånger nämnt att det är så mycket roligt som händer i vår. Skidresan var givetvis en av trevligheterna. Nästa heg ska jag och min kompis till Stockholm för att träffa massvis av vänner, mest av allt ha det vansinnigt trevligt och bo på hotell. Sen kommer det fler saker och jag tjatar ju hela tiden om den där andra grejen som jag har på gång. Det kommer, det kommer. Nästa gång jag skriver här så tror jag banne mig att jag ska ta och berätta! 
 
Trevlig start på påskveckan och glöm inte att ta en titt hos Fabriken för att se vad de andra Fabriks-medlemmarna har hittat på idag!
 
Kram.

Söndagsbilden

 
 
Idag visar jag en bild från vår förra semester i höstas när vi var på Kreta. En bild tagen med min telefon lite hastigt och lustigt sista dagen precis innan sista doppet i poolen. Det är härligt med semester och jag har alltid lite sådär "åh-nej-känslor" att en vecka gått så fort samtidigt som jag alltid tycker att det är skönt att komma hem. Den här gången känner jag extra taggad och har massvis av roligt framöver. Snart är jag dessutom redo att berätta vad som mer kommer att hända inom den närmsta framtiden...
 
Just nu sitter vi i bilen och jag tror bestämt att nu möter vi den. Hela Sverige badar i sol. Nu kommer den, inte sant? Våren alltså. 
 
Fler söndagsbilder finns inne på Fabriken. 
 
Kram.