Lindblomsgrönt

 
Alltså sen jag fick syndet här köket häromdagen så kan jag inte få detta Lindblomsgröna vackra ut ur huvudet. Det är ju fortfarande så att köket ligger lite längre fram i renoveringen och egentligen ska jag lägga störst huvudbry vid färger och tapeter på övervåningen men kök är något som jag gått och tänkt på konstant i över fyra år så det är liksom lönlöst att försöka kämpa emot.
 
Vi har väl egentligen hela tiden tänkt att det ska vara ett vitt kök. Ni vet: "något som står sig som man inte tröttnar på och som känns tidlöst på så sätt att man kan ändra på detaljer istället". Men jag börjar alltmer känna att vi kanske ska strunta i det. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag ändå att vilja ha någt annat om tio år oavsett vad jag väljer.
 
 
Några saker står på min absoluta önskelista. Carraramarmor som bänkskivor är ett av dem. Bred ugn och spis är en annan. Helst inga, eller i alla fall så lite överskåp som möjligt. Fönster över diskbänken. Enkelt vitt 15x15 kakel med grå fogar och helkaklade väggar. 
 
Det som står på kanske-om-vi-vågar-önskelistan är: blandare och lamppor i mässing och skåp i något annat än vitt. Grått eller oljad ek utan handtag. Och nu då så tänker jag lindblomsgrönt. Ni ser ju så snyggt! Hela stylingen och alla detaljer är så snygga!
 
Men som sagt, det är några månader kvar innan vi behöver bestämma oss fullt ut och man vet aldrig vad som ligger närmast hjärtat just då :)
 
Igår och idag har det isolerats hos oss. Eko-cellulosa har sprutats in i golv, väggar och tak. När man bygger enligt eko-principen och använder lös cellulosa så blir ju arbetsgången lite annorlunda och man isolerar först när golv, tak och innerväggar är på plats. Nu är halva huset gjort och det känns redan skillnad - mycket varmare och skönare än vad vi har haft den sista månaden när vi varit helt oisolerade uppåt. 
 
Längtar så tills vi är klara med den nya övervåningen!
 
 
Bilder: från Ballingslöv hittade via Trendenser.

Just nu kan ni få 20%...

 
 
...på ett helt köp hos CasaMina Living! 
 
Ja, det är sant! Jag vill visa att det faktiskt lönar sig att följa CasaMina på Facebook. Där läggs nyheter och specialerbjudanden ut med jämna mellanrum och jag hoppas att jag både ska kunna inspirera er och ge er lite extra.
 
Klicka in er på Facebook-sidan och följ oss där så kan du använda koden som ger dig 20% på ett helt köp fram till klockan 19 ikväll.
 
 
 
Det har kommit fler fina julsaker och idag ska jag fota lite av det tillsammans med hyacinter och julros som jag har köpt hem. Längtar verkligen efter advent nu. Gör inte ni det? Det är så mörkt nu mest hela tiden så man behöver advent, alla ljusen och jul att se fram emot. Näverkrukan som ni ser på bilden förresten - hur fin som helst - finns i butiken i två storlekar och visade sig vara perfekt för just hyacinter och julrosen!
 
Ha en fin dag och missa inte att följa CasaMina på Facebook!
 
 

Mörkt mest hela tiden

 
 
Alltså, man glömmer ju varje år hur otroligt mörkt det är vid den här årstiden. Jag blir lika chockad varje gång och vintertiden tar tid att vänja sig vid. Speciellt när man gillar och har ett visst behov av att kunna utnyttja dagsljus för fotografering så är det ett gissel. Vissa dagar ljusnar det aldrig (som igår) och en del dagar så hinner det mörkna under tiden man plockar fram grejerna man ska föreviga (som idag). 
 
Trist. 
 
 
Kuddarna är nya till butiken. Jag föll pladask för dem när jag såg dem på Formex i augusti och nu äntligen är de här. Jag vill proppa en hel soffa full med dessa just nu. Gärna blanda med några linnekuddar och mammas fantastiska fina stickade kuddar. I det nya allrummet på övervåningen blir det nog ganska mycket svärtade och grå nyanser till allt det vita. Den nya vackra kaminen är ju matt och mörkt grå och får sätta tonen. Till det lite mässing och guld som mjukar till det. Funderar litegrann (eller väldigt mycket ska jag erkänna) på den här lampan. Inte direkt unik men otroligt snygg och passar väl i en hög taknock!
 
Men nu ska jag faktiskt krypa upp i soffan med en stor skål glass och titta på några fler avsnitt av Californiacation. Oh my! säger jag bara. Har sett några avsnitt tidigare men kom liksom av mig men nu när vi har Netflix så passar jag på att kolla de säsongerna som ligger där. Rekommenderas!
 
Kram på er!