Lindblomsgrönt

 
Alltså sen jag fick syndet här köket häromdagen så kan jag inte få detta Lindblomsgröna vackra ut ur huvudet. Det är ju fortfarande så att köket ligger lite längre fram i renoveringen och egentligen ska jag lägga störst huvudbry vid färger och tapeter på övervåningen men kök är något som jag gått och tänkt på konstant i över fyra år så det är liksom lönlöst att försöka kämpa emot.
 
Vi har väl egentligen hela tiden tänkt att det ska vara ett vitt kök. Ni vet: "något som står sig som man inte tröttnar på och som känns tidlöst på så sätt att man kan ändra på detaljer istället". Men jag börjar alltmer känna att vi kanske ska strunta i det. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag ändå att vilja ha någt annat om tio år oavsett vad jag väljer.
 
 
Några saker står på min absoluta önskelista. Carraramarmor som bänkskivor är ett av dem. Bred ugn och spis är en annan. Helst inga, eller i alla fall så lite överskåp som möjligt. Fönster över diskbänken. Enkelt vitt 15x15 kakel med grå fogar och helkaklade väggar. 
 
Det som står på kanske-om-vi-vågar-önskelistan är: blandare och lamppor i mässing och skåp i något annat än vitt. Grått eller oljad ek utan handtag. Och nu då så tänker jag lindblomsgrönt. Ni ser ju så snyggt! Hela stylingen och alla detaljer är så snygga!
 
Men som sagt, det är några månader kvar innan vi behöver bestämma oss fullt ut och man vet aldrig vad som ligger närmast hjärtat just då :)
 
Igår och idag har det isolerats hos oss. Eko-cellulosa har sprutats in i golv, väggar och tak. När man bygger enligt eko-principen och använder lös cellulosa så blir ju arbetsgången lite annorlunda och man isolerar först när golv, tak och innerväggar är på plats. Nu är halva huset gjort och det känns redan skillnad - mycket varmare och skönare än vad vi har haft den sista månaden när vi varit helt oisolerade uppåt. 
 
Längtar så tills vi är klara med den nya övervåningen!
 
 
Bilder: från Ballingslöv hittade via Trendenser.
#1 - - Karin A:

Ja visst blir man sugen på Lindblomsgrönt när man ser dessa bilder - underbart! Snyggt ihop med Carraramarmor och mässing. Det senare är kanske lite mer av en "fluga" men marmorn känns tidlös. Sugen på kök är jag med! Kram Karin

Svar: Helt klart. Marmorn är jag inte alls rädd för men mässing känns lite mer flyktigt. Fast väldigt snyggt! :) Luckorna kan man ju i alla fall lasera om ifall man ändrar sig. Vi får se vart det landar :) Kram.
Kristina

#2 - - Sara:

Hej Kristina.
Wow vilka inspirerande bilder, inredningsintresset för mig har svalnat helt nu när det nya jobbet tar mer och mer tid. Men dessa bilder och det fantastiska köket fick det att börja klia lite i fingrarna igen, som det mesta du bjuder på. Hoppas allt är bra med dig och dina och hälsa massor från mig.Kram

Svar: Visst är det fantastiskt! Ja, allt har sin tid och man hinner ju inte med att fokusera på allting samtidigt. Hoppas du har det bra och att nya jobbet är kul! De hälsar tillbaka här! :)Kram K.
Kristina

#3 - - Nilla Tankebubblor:

Å vad roligt med köksrenovering! Det blir spännande.

Svar: Ja, otroligt spännande. Äntligen! Vi har ju levt med ett pyttelitet kök och ingen diskmaskin nu i över fyra år så det känns som att gå från koja till slott :)
Kristina

#4 - - frupastell:

Vi sitter och planerar köksrenovering nu och det är så roligt, samtidigt som man velar hit och dit.

Svar: Ja, vela är man bra på! Man får titta, diskutera och bolla fram och tillbaka så har man förhoppningsvis tillslut kommit fram till något som passar. Det finns ju så mycket fint bara :)
Kristina

#5 - - frupastell:

Vi sitter och planerar köksrenovering nu och det är så roligt, samtidigt som man velar hit och dit.

#6 - - Linn:

Härliga inspirationsbilder!

#7 - - llilla.u:

säger bara: kör!
önskar att vi 'vågade'. här är det vitt och kalt.
praktiskt men trist ... hahahah.
en stylist som var här sa; "jaha, har du inget framme på dina bänkar som livar upp det lite!"
hihihi ... njae, en orange gryta då kanske?!!

kram kram.
u

Svar: Ja, just nu känner jag också att KÖR! Men sedan vet man ju att det är så otroligt lätt att tröttna och vitt står sig så bra i längden. Men jag tänker att skåpsluckor går ju faktiskt att lackera om efter några år. Det gäller att tänka till så att man får ett bra och praktiskt kök i övrigt och att man kanske inte byter kakel och bänkskivor lika lättvindigt. Kram K.
Kristina

#8 - - Malin - Stjärnflocka:

Det är fantastiskt fint!
Jag tror inte man tröttnar på det man verkligen gillar och så är det ju som du säger att till slut vill man ändå byta.

#9 - - Ullrika:

Jaa!! Strunt i vitt och kör på färg på lådor och skåpsluckor! Vi körde vitt när vi renoverade för några år sen för vi tänkt precis som du skriver (kan variera med detaljer), men... asså... jag hade gärna haft lite färg istället! Fast det blir lite "snällare" om man inte gör misstaget vi gjorde å väljer kritvitt iofs :)