Mitt i allt stök...

... måste man ju ha någonstans som är lite mer ordning och reda och som man kan vila ögonen på. För oss är det just nu en liten hörna i köket - det är nog enda stället som inte upp och ner. I övrigt är det mest stökigt och väldigt smutsigt överallt tycker jag. Byggdammet letar sig in på alla möjliga ställen. 
 
 
Det stora glashuset är verkligen så fint tycker jag. Perfekt ställe att ställa in doftljusen på också tycker jag om man inte vill att de ska stå framme och dofta av sig hela tiden. I övrigt byter jag runt rätt friskt på dekoration inuti och ibland är det ett vanligt växthus med örter i. Funderar på att ha det i vårt nya sovrum sedan på byrålängan som kommer bli längs ena väggen.
 
Jag funderar hela tiden på hur det ska inredas och självklart är det vinden som står i fokus. Ny säng ska inhandlas, och nya gardrober och byråer till sovrummet. En bra sänglösning till pojkarna ska funderas ut också, jag vill att det ska byggas in sovalkover i snedväggrna till dem som blir ganska breda och som små kojor. Teverummet har vi ganska klart för oss hur vi vill ha det. Teven ska flytta upp från vardagsrummet nere så det kommer att bli ett renodlat teverum och mysrum däruppe istället med en kamin i mitten av rummet. Därför är vi ute efter en riktig härlig och djup soffa. Jag skulle nog vilja ha tre schäslonger på rad så att det blir som en stor soffsäng. 
 
 
 
Idag kommer takfönstren och det första sätts in redan i eftermiddag. Vi måste passa på nu näre det är fint väder. Perfekt med hål i taket när det inte regnar. Vår trapp-byggar-kille har dessutom varit här på morgonen och gjort några mätningar men ännu vågar vi inte bestämma definitivt. Vi väntar på två innerväggar i trappan så att det blir perfekt passform. Trappan får hellre dröja några veckor till än att den blir sned eller att det blir massa fula springor på fel ställen.
 
Dagens lägesrapport :)
 
 
- Glashuset/växthuset | doftljuset | svart dekorationshus | svarta antikasken | svarta ljusstaken | finns hos CasaMina Living -

Min favoritkopp

 
 Angående renoveringsarbetet så finns det nog inte så mycket att säga idag. Jo, kanske förresten. När nu hålen är gjorda till trappan så såg vi några små men ack så bra förändringar vi kan göra. Visst är det lustigt hur man ändrar sig in i sista sekund? Imorgon kommer trapp-byggar-killen hit och ska göra en sista mätning innan han sätter fart och bygga trappan och då ska vi även rita om den en aning nertill. Den kommer bli fantastisk och till och med större och mer öppen ner mot hallen än vad vi först trodde var möjligt. Vi har inte tagit det absolut sista beslutet i trappans färg än men det lutar åt ljust, ljust grå. Jag ska ta det där med färgkulörerna lite mer en annan dag. Min hjärna håller på att bränna just nu av alla beslut och variationer som jag tänker på. Ge mig två dagar så är det spikat! Tror jag...
 
 
 
Min favoritkopp är den här underbara vita koppen med sina svarta prickmönster i innerkant. Det finns några olika mönster. Kajsa Cramer är keramiker och de finns så klart i min butik att beskåda. Dessutom finns det fler varianter i ljuvt rosa och med guldtexter på. Underbara! Favoriter på bilden är även den vackra anteckningsboken i läder och canvas och de vackra smyckena med svalor från Secrets by B. 
 
Nu ska jag brådska vidare... fundera på mina beslut jag ska ta och packa fler av dagens ordrar. Det har fullkomligt drällt in beställningar det sista - vilket gläder mig enormt - och jag får verkligen bekänna färg för att hinna få gjort allt på den tid jag tänker mig. Äter till exempel försenad lunch nu medan jag skriver blogginlägg samtidigt - effektivitet när man behöver det som mest (och jag vet att det inte är bra, ska snart bli bättring när det lugnat sig lite och kroppen inte går i spinn! :))
 
Kramar på er!
 
 
 
 

Lugnet före stormen

 
 
Igår eftermiddag hade vi det så här mysigt hemma med tända ljus och eld i kakelugnen. Idag: not so much. Jag tänker redan hur jag ska fixa detta under flera veckors tid. Klockan sju i morse kom tre snickare och började riva trappan och en bärande konstruktion (jag har haft en knut i magen hela dagen och rycker till varje gång det vibrerar i huset). Till råga på allt kom det även en elektriker som inte avtalat tid för att fixa med belysning och elektricitet i ladugårdarna så det blev lite halvkaosigt ett tag att valla alla rätt. Plus att det ringde en chafför med en pall med inredning som han ville leverera till butiken och lillebror fick feber. Puh!
 
Nu är läget lite mer under kontroll men alla paket som jag skulle ha fixat i förmiddags får jag istället ta tag i nu och packa. 
 
Men nu är vi igång! Tjoho! Efter fyra års velande, grubblande och tänkande hit och dit. Det är inte fy skam. Och det kommer att bli så jädrans bra - jag är helt övertygad om det!
 
JIPPY!
 
 
- Den stora fina träljusstaken hittar ni här! -