Och just nu tänker jag mycket på kök.

 
Men vi börjar med badrum ...
 
Det som mest drar mina blickar till sig just nu är det kommande badrummet och köket i nästa del av renoveringen. 
 
Nästa badrum blir lite mer i gammal stil än det mer moderna och "spaiga" badrummet vi valt att göra i nybyggnaden på övervåningen. Det är i alla fall så vi tänker just nu. Lite mer gedigna och klassiska materialval så som: hamrat kakel, marmor, fasade avlånga kakelplattor i halvförband och kanske mässingsblandare. Jag vill gärna ha en platsbyggd hylla löpande längs med hela rummet, där toalettstolen byggs in och ovanför handfat med en marmorskiva för tjusig förvaring. Precis som på bilden ovan.
 
 
Jag har även fastnat för ett italienskt hamrat kakel som är fantastiskt vackert i en grågrön kulör och 13x13cm. Fräscht, levande och mjukt på en och samma gång. Det tänker vi nog på golvet. Färgen är mycket mer sval och grågrön är den här på duschväggen som syns här men jag tycker ändå att detta var så fint att bilden fick hänga med ändå.
 
 
Och så kommer vi då till köket ...
 
Från att varit ganska så säker på ett lindblomsgrönt eller gröngrått kök har jag nu svängt tillbaka till gamla favoriten som är ett mörkgrått kök. 
 
Bilden här ovanför är kanske en av mina absoluta favoiter bland köksbilderna i köksmappenPinterest. Så vansinnigt fint, även om man inte får se så värst mycket egentligen. Men ... färgen, beslagen, den vaniljvita kulören på väggarna, fönstret (som vi äääntligen kommer att få i vårt nya kök över bänkytan när vi flyttat det ut mot trädgården istället för inåt huset som nu), shakerlucka och avsaknaden av överskåp. Schnyggt!
 
 
Här är en bild till på ett fint kök och jag är särskilt förtjust i att kaklet bara löper halvvägs upp och bryts av med en hylla. Kanske extra smart om man dessutom ska tänka belysning med infälld belysning under hyllplanet. Att det sedan går att måla om och byta kulör på väggen ovanför kaklet kan ju också vara en fördel. 
 
 
Nu tycker inte jag att man måste gömma undan sin kaffemaskin men jag tilltalas av tanken att ha ett skåp enbart för kaffe och te - favoritmuggarna, teförpackningarna och snygga kaffeburkar. Praktiskt och snyggt på samma gång! Bild ovan.
 
Med tanke på att vi inte kommer att ha några överskåp i vårt nya kök (vi har ingen enorm takhöjd där det gör sig och så tycker jag att det är grymt snyggt utan) så kommer vi att fixa med extra förvaring på annat sätt. Dels kommer köket att fortsätta ut i det som idag är vårt kök och matplats, jag tänker att känslan blir som att köket breder ut sig med vägghängda skåp och vitrinskåp i samma stil som köket ut till det som blir en liten samlingsyta utanför köket innan den nybyggda inglasade verandan tar vid med matplatsen.
 
 
 
... Och dels kommer vi att göra om det som vi nu nämner som "pigkammaren"som ligger intill köket till ett skafferi, ni vet ett sådant gammaldags som man går in i med hyllor från golv till tak. Där kommer det även bli plats för extra kyl och frys och förhoppningsvis lika klockren ordning och reda som på bilden
 
 
Jag tänker att jag kommer att baka och laga mat massor i vårt nya kök. Det ska framförallt bli praktiskt, härligt och lätt att hänga i tillsammans - så att det bidrar till mycket mat och bak. Inte alltid det lättaste att planera ...
 
Blir ni sugna på den oerhört vackra rabarberkakan på bilden så finner ni recept och fler bilder här.
 
 
Och bara på några timmar kom kyligare vindar, en massa regn och den varma sommaren känns med ens väldigt långt borta. Just nu längtar jag efter stickade tröjor och den på bilden har funnits i min stick-inspirationsmapp länge. Tänkte eventuellt be min duktiga mamma om ett liknande höstplagg :)
 
 
Och som avslutning och veckans "kloka ord" så blir det det där om prioriteringar. Tänker ofta på att det inte alltid är positivt att vara en "ja-sägare" - för om man säger "ja" till något betyder det att man säger "nej" åt någonting annat. Kan behövas tänka på i detta stressade land och nu när alla krav sätter full fart igen.
 
Kan inte heller låta bli att tipsa om att jag just nu har 20% på allting i butiken, på rea och allt.
 
Detta är sista veckan med sommarkampanj och efter söndag tar jag bort en hel del av rea-erbjudandena. Därefter väntar en hel del nyheter. Så passa gärna på att fynda finheter och hjälp mig att tömma lagret för allt det nya! (Kod: "TJUGO" gäller för att få 20% på hela sortimentet och du slår in koden i kassan, rabatten dras då automatiskt).
 
Trevlig tisdagskväll och förhoppningar om en riktigt härlig fortsatt vecka!
 
#1 - - Ninette:

Vilka fantastiska inspirationsbilder! Färgen på det där badrumskaklet - to die for!!

Svar: Jag vet! Så fräscht och fint.
/Kristina
Kristina

#2 - - detnyagula.blogg.se:

Tack för inspirationen. Är själv i startgroparna för både köks och badrumsrenovering. :)

Svar: Oj! Kul men många, många val blir det. Lycka till - till oss båda! :)
/Kristina
Kristina

#3 - - Bodil:

Du har säkert redan övriga bilder till köksbilden där man inte ser så mycket, men om du inte har det så hittar du fler bilder här:

http://arentpyke.com/m/projects.php?pr=balmoral


Tack för härlig inspiration och fina bilder.

Svar: Åh, tack! Nej det hade jag inte. Nu måste jag ju genast kolla mer! /Kristina
Kristina