Söndagsbilden.

 
 
Här hemma är vi lite trötta idag efter en helkul kräftskiva igårkväll. Jag ska passa på att krya upp i soffan en stund och läsa nya tidningar som fick följa med från mataffären. Tillsammans med Lantlivs tidning fick man nu en mattidning också som jag inte sett tidigare men vars framsida och rubrik tilltalade mig - Äkta Mat. Jag hoppas på många bra uppslag för middagar framöver. 
 
 
 Hitintills går det ganska bra med min matsedel och det är verkligen en frid för själen att veta vad man ska laga för mat och ha det någorlunda förberett. Fredag och helger planerar vi inte utan då freestylas det och idag blir det en kycklinggryta med svartvinbärssaft och ädelost. Nästa mål är att dra ner ändå lite mer på vanligt kött och försöka få in två vegetariska rätter i veckan och två fiskrätter. Känns bra på alla sätt och vis - och gott!
 
Ha den allra bästa söndagseftermiddagen! Nu ska jag ägna mig åt tidningsblädder :)
 
 
 
#1 - - Anonym:

Mysigt värre! Borde oxå fixa en matsedel. Alltid problem med att förbereda/köpa/komma på vad man ska äta :/

Svar: Ja, det är väl allas lilla vardagsproblem det där. Kul när det funkar och bara ångestladdat och tråkigt när det inte gör det. Jag har delat med mig i kommentarerna ovan vad som har funkat hos oss än så länge. Hoppas på länge, länge till :)
... "Jag har valt att göra matlista måndag till torsdag, då känns det inte lika övermäktigt och så vet man ju aldrig riktigt hur helgerna ser ut i förväg. Jag har gjort färdiga listor som jag fyller i för hand med en kortfattat, nerklottrad recept-beskrivning eller länk till recept på nätet. Oftast gör jag det på söndag eller måndag och handlar på måndag eftermiddag för hela veckan. Jag har även valt att dela in dagarna efter "tema" så blir det enklare att välja. Vi har tex just nu: Vegetarisk, fisk, pasta och kyckling/kött." ...

Kram.
Kristina

#2 - - Hem ljuva hem:

Vilka mysiga bilder, sååå snygg kudde. Ska kolla in den mattidningen, bra att tänka på vad man äter. Mina försök att planera matsedeln rasar alltid första veckan efter nyår. Jag ska ta nya tag nu i höst. Kraaam Pia

Svar: Ja, jag är också en periodare. Men bättre det än inte alls får man tänka då :). I kommentaren ovan skrev jag lite hur jag gör och vad som funkar bra här just nu. Jag tror att det gäller att sätta ribban "lagom" högt så att man inte tröttnar så fort.
... "Jag har valt att göra matlista måndag till torsdag, då känns det inte lika övermäktigt och så vet man ju aldrig riktigt hur helgerna ser ut i förväg. Jag har gjort färdiga listor som jag fyller i för hand med en kortfattat, nerklottrad recept-beskrivning eller länk till recept på nätet. Oftast gör jag det på söndag eller måndag och handlar på måndag eftermiddag för hela veckan. Jag har även valt att dela in dagarna efter "tema" så blir det enklare att välja. Vi har tex just nu: Vegetarisk, fisk, pasta och kyckling/kött." ...

Kudden kommer förresten från Terrible Twins. Jättefin! Kram.

Kristina

#3 - - Erica:

Åh, kan du inte dela med dig av dina matlistor så kanske vi också kan dela med oss av tips. Hade nog hjälpt många! ;)

Svar: Jag har tänkt på det men just nu finns inte riktigt tiden till det. Det tar sin lilla tid att skriva ner alla recept och dela på bloggen. Men jag delar gärna med mig hur jag gör och vad som funkar här. Jag har valt att göra matlista måndag till torsdag, då känns det inte lika övermäktigt och så vet man ju aldrig riktigt hur helgerna ser ut i förväg. Jag har gjort färdiga listor som jag fyller i för hand med en kortfattat, nerklottrad recept-beskrivning eller länk till recept på nätet. Oftast gör jag det på söndag eller måndag och handlar på måndag eftermiddag för hela veckan. Jag har även valt att dela in dagarna efter "tema" så blir det enklare att välja. Vi har tex just nu: Vegetarisk, fisk, pasta och kyckling/kött. Sen kommer jag säkert att dela med mig av recept jag hittat och gillar extra lite då och då - och om tid finns kanske jag hinner skriva ner mina matlistor också. Hoppas det kan inspirera litegrann! :) Kram.
Kristina