Köksbilder.

Jag är otroligt sugen på ett kök i lite blå toner, gärna mörkt. Inga överskåp blir det så då hade det funkat finfint i vårt hus tycker jag. Bild härifrån.
 
Vi borde kanske ha bestämt oss för kök vid det här laget men det har vi inte. Börjar dock komma allt närmare beslut och har mer och mer rätt känsla i magen.
 
Dessa bilder är bland favoriterna av alla mina inspirationsbilder jag har i köksmappen, ingen som är precis så som jag har i huvudet men detaljerna inspirerar. Ibland är det färgval, ibland bänkskiva, ibland en hylla eller beslag. Ser ni några tydliga återkommande inslag?
 
 
 Snygga detaljer och en lite mörkare bänkskiva. Vet inte om det är betong eller kalksten men snyggt vilket som! Bild härifrån.
 
 Mörka luckor - så snyggt! Och fönster vid diskbänken - can´t wait! Bild härifrån.
 
 Daniella Wittes snygga kök utan överskåp. Vi tänker kanske skippa kakel på väggarna och troligtvis kommer vi att ha en hylla som löper längs med köksskåpen på hela väggen. 
 
Den gamla pigkammaren intill köket ska byggas om bli skafferi. Därinne kommer vi att ha konsollhyllor från golv till tak, extra kyl och frys, en vinkyl och en himla massa förvaring. Tänk om man sedan också kunde ha sådan här fantastiskt fin ordning därinne! Bild härifrån.
 
 Väldigt snygga beslag! Ett tag funderade vi på mässing men är nu inne på rosfritt igen. Det kommer nog att avgöras längre fram när vi vet exakt vilken luckfärg det blir och vilken blandare vi blir sugen på ... Bild härifrån.
 
 Öppna hyllor - älskar det! Men återigen, ordningen! Det gäller att tänka igenom det noga! :) Bild härifrån.
 

Lite julkänslor

Sakta men säkert börjar julkänslorna komma fram. Idag har jag plockat lite i jullådorna och igår var jag och storebror ute och hämtade smågranar som nu är utplacerade lite här och var. 
 
 
 
Trillade in på danska Feminas alltid så inspirerande inredningsreportage idag och fastnade för två bilder med dansk julkänsla. Tror nog att jag ska smyga in en tall i år och ha i en korg nånstans. Den vanliga stora kungsgranen, som är sambons absoluta favoritpryl under julen, kommer så klart också få en plats som sig bör. Han skulle nämligen aldrig gå med på att ha en tall till julklappshögen men man kan ju ha två julträd ...
 
 
Väldigt fin matplats i bilden ovan. Dessa vackra Caboche-lampor hängandes två stycken tillsammans var ju fantastiskt fint och jag hade gärna sett något liknande på vår kommande matsalsveranda. Är just nu också fasansfullt sugen på stolar i läder. Så snyggt!
 
I dagarna tänkte jag att jag ska ge mig på att göra några fina julkransar att hänga på dörren. Hittade en bild i mitt Pinterest-flöde som jag gillade och här är en länk för att läsa och se hur man enkelt kan fixa en på egen hand. Julkänslorna tar sig! Nu blir det glögg och soffhäng för resten av kvällen.