Barnrum blir prio ett

Nu går det i ett ska ni veta. Butiken varvas med det sista renoveringsfixet på vinden och planeringen inför nästa del av husprojektet. Men vi har kommit ganska långt hitills känner jag och fler och fler pusselbitar faller på plats. 
 
Ni som följer mig på instagram läste kanske mina tankar för butiken i vår. Jag måste hålla lite i handbromsen den närmsta tiden och de tre nya leverantörerna som jag hade tänkt att ta in nu i år får avvakta litegrann. Det största problemet är egentligen platsbristen och jag måste inse att jag inte kommer att kunna lagerhålla så många och skrymmande artiklar när nästa etapp väl drar igång och vi blir tvugna att tömma hela nederplan på huset. Det känns helt okej och jag kommer att fortsätta ungefär så som det hitills har varit, det blir bara inte en växel till ännu. Till hösten eller nästa årsskifte kan jag satsa desto hårdare och om allt blir som planerat så sätter vi igång med ytterligare ett projekt så snart vi renoverat huset klart och det är våra ladugårdar. Planen är att riva den ena delen och bygga upp den på nytt i gammal stil men med den skillnaden att vi gör en ny platta och med isolering, värme och el. Där ska vi bygga så att vi får våra kontor, ett rejält lager och en gårdsbutik. En egen butik är ju det jag drömmer om varje dag!
 
Tapeten Harlequin i fin mint-färg som ska sättas upp hos Vidar. Tapeten kommer från ferm LIVING.
 
Imorgon sätts Vidars tapet upp och sen kan vi börja med att iordningställa hans rum (gavelväggen blir klar först när vi bestämt oss för fönster så det är enda väggen som förblir otapetseras några veckor till). Prio ett blir Vidars rum. Ni kan ju förstå som han har längtat (Elis har ju inte alls den kollen än och är inte i så stort behov ännu av ett eget rum så hans fixar vi sedan när vi hinner). Vidar har fått välja matta och kuddar och vi ska måla om både bord och skåp till honom. I taket vill han ha pom poms (rosa, mint och gula) och jag letar med ljus och lykta efter ett fint mystält att ha där också (Granits fina indiantält verkar ju aldrig finnas på lager ...). Några fina illustrationer ligger och väntar i pappersrör och ska ramas in och alla leksaker som nu stuvats ner i flyttkartonger ska placeras ut! Tids nog ska han få en bredare och platsbyggd säng under snedtaket med förvarig under men det kommer vi nog inte att hinna med än på ett tag. I övrigt är tanken att det ska vara ett ljust och fint rum i dova pasteller och  mycket plats för lek på golvet. 
 
 
Tapeten Half moon från ferm LIVING som Elis fått i sitt rum.
 
 Allt annat där uppe får nog ta sin tid. Det är ju så många val helt plötsligt att jag känner att jag nog inte längre tänker riktigt klart. Så som en ny soffa. Det blir nog att vi flyttar upp en av tresits-sofforna från vardagsrummet så hinner vi fundera och känna in rummet till dess att vi bestämt oss. Likaså med lampor däruppe. Men så vansinnigt roligt! På något vis vill jag inte göra alla val nu - vill liksom suga på karamellen ett tag och först och främst bara njuta av att vi kommer att få ett helt våningsplan till och sovrum till alla!
 
Nu tar vi fredagskväll!
 
Kram.
 

Badrumsplanering pågår

 
 
Först och främst: Gott Nytt 2014!
 
Som ni märker är jag inte särskilt aktiv med bloggen längre och det har sina förklaringar - främst tidsbrist. Men också att det finns nya planer i sikte och som jobbas på i bakgrunden. Jag avslöjar om några veckor vad det bär av då. Min förhoppning är att det ska fungera bättre i mitt liv just nu, i kombination med butiken och att jag samtidigt får lite mer lust till att sköta bloggandet så som jag vill. Det händer ju en hel del spännnade i våra liv framöver som jag gärna vill kunna skriva om samtidigt som jag vill dela vad som händer i butiken.
 
Ja, det är ju mer renovering på gång. Vi har ännu inte flyttat upp på övervåningen men nu är det verkligen inte långt borta. Nästa vecka kommer rörmokaren och installerar värme, ett av elementen var tvunget att specialbeställas och och drog tyvärr ut på tiden. Efter det är det sista målningen kvar av väggar runt elementen, golvlister som ska upp och till sist elektrikern som ska sätta upp alla vägguttag och strömbrytare. Om två veckor tippar vi på att vara inflyttningsklara!
 
Samtidigt håller planerna och förberedelserna för resten av renoveringen på just nu. Vi har fått en grovskiss av arkitekten och håller nu på att bolla ideer med henne och skickar ritningarna fram och tillbaks på löpande band. Om allt går som planerat, och om kylan håller sig borta, så börjar vi utgrävningarna för plattorna till de två nya utbyggnaderna redan i februari. Hoppas! Först på tur står utbyggnaden som kommer på ena kortsidan av huset. På nedervåningen, som blir två trappor ner, hamnar vårt nya sovrum med ett dressingroom (som först blir kontor några år innan vi kan lämna barnen ensamma på övervåningen). Där blir det både fönster och två stycken glasade dubbeldörrar ut mot trädgården. Som jag har önskat mig det! På övervåningen blir det ett nytt badrum och vår tanke är att först göra klart det innan vi river ut hela nedervåningen (golv, kök, badrum) så att vi fortfarande kan sova däruppe och använda badrummet. På så vis blir renoveringstiden liiite lättare :)
 
Bild: Via
 
Under många år har jag haft den här bilden i min inspiratonsmapp och jag är fortfarande inte trött på den. Så fint, lugnt, behagligt och avkopplande miljö! Rena fina materialval och värme tack vare trä och naturmaterial. Den här bilden är den vi utgår ifrån när vi nu planerar.
 
Jag har "pinnat" många bilder i mina mappar på Pinterest men just nu är det badrumsmappen som går hetast.
 
Vårt badrum på övervåningen kommer att ligga på gaveln i ny utbyggnad så därför har vi ganska fritt spelrum nu när vi planerar. Det blir ett sadeltak så i mitten är det väldigt högt i tak och snedtak åt sidorna. 
 
Bild: Via
 
Jag vill ha många vackra detaljer i trä och naturmaterial. Nya vackra handdukar står också på önskelistan men känns just nu ganska avlägsna - det tar tid innan det är dags för handdukar att komma in så att säga :)
 
Bild: Via
 
Vårt handfat kommer vi att ha mot de två stora fönstren på gavlen som kommer ha utsikt över ängarna. Jag ser framför mig antingen ett trästativ (som bilden ovan) med handfaten ovanpå eller ett rostfritt stativ med en betongskiva och handfat. Lite som bilden nedan. 
 
Bild: Via
 
Den här mosaiken från Daniella Wittes vackra badrum har också legat högt på önskelistan men det sparar vi nog till badrummet som blir på nedervåningen som det verkar nu. Hur fint som helst och är marmormosaik i varma gråa toner. Blir bra därnere i ett lite mindre badrum tror jag.
 
Bild: Via
 
Från början var vi också inne på att bygga in badkret på det här sättet och utnyttja snedtaket till ett liknande takfönster. Men under tiden så har vi kommit på andra tankar och nu hägrar en ångbastu och duschrum som tar lite mer plats än bara en vanlig dusch. På så sätt måste vi välja ett lite mindre badkar och då bygger vi inte heller in det för att spara på platsen för dusch- och bastuutrymmet men det blir fortfarande vid ett fönster med vacker utsikt och jag tror att barnen kommer att älska att äntligen få ett badkar att bada i.
 
Bild: Via
 
Golvet ser vi framför oss ett i betong. Samtidigt vill vi ha ett lättskött golv och det finns stora kakelplattor som ser ut som betong som man dessutom kan sätta tätt ihop för ett mer sammanhängande känsla och då är lika lättskötta som ett vanligt klinkersgolv. Men vi ska först titta på det så klart så att det är så som vi tänker oss att det ska se ut.
 
Bild: Via
 
Blir det så som vi tänker oss just nu så kommer vi att bygga ett rum i rummet med dusch och ångbastu. Sidorna blir kaklade och fram mot rummet och mot fönstrena blir det glasat för att komma åt utsikten och då kan man även ha uppsikt på badkaret om barnen badar samtidigt. Dusch- och ångbastu-rummet tänker vi oss som ett mörkare rum med inbyggda och dimbara spottar för att skapa en riktig mysig plats. Antingen i samma som golvet, betongklinker, eller i en vacker mörk mosaik. Vi måste titta på detta först och helst se något liknande uppbyggt rum för att känna oss säkra men tanken lockar verkligen.
 
Bild: Via
 
En annan idé som surrar är att måla fönsterramar och spröjs svarta. Har sett det på några olika ställen och förundras över vilken härlig kontrast det blir till det gröna utanför. Vackert! Och snyggt om man kan binda ihop det mörka i duschrummet med något annat i rummet. Se på bilden nedan så fint (eller på länkarna ovan)!
 
Bild: Via
 
Utanför duschrummet blir det, förutom betong och naturmaterial, målade väggar - sådär så att det ser lite putsat ut. Älskar ljuset på bilden nedanför. Magiskt. Och se så fint det är med träbänken till allt det ljusa.
 
Bild: Via
 
Ja, så här håller jag på nu. Tittar på bilder, nästan till gränsen till galenskap och googlar alla sökord och kombinationer jag kan komma på i badrumsväg. Letar på forum efter de bästa lösningarna och ritar på husritningen för att vända och vrida till önskad perfektion.
 
Nu måste jag slita mig ifrån alla badrum och ställa mig vid spisen istället. Köket ska ju också förresten planeras snart men det bir en helt annan historia - och ett annat blogginlägg :)
 
Kram Kristina.