Barnrum blir prio ett

Nu går det i ett ska ni veta. Butiken varvas med det sista renoveringsfixet på vinden och planeringen inför nästa del av husprojektet. Men vi har kommit ganska långt hitills känner jag och fler och fler pusselbitar faller på plats. 
 
Ni som följer mig på instagram läste kanske mina tankar för butiken i vår. Jag måste hålla lite i handbromsen den närmsta tiden och de tre nya leverantörerna som jag hade tänkt att ta in nu i år får avvakta litegrann. Det största problemet är egentligen platsbristen och jag måste inse att jag inte kommer att kunna lagerhålla så många och skrymmande artiklar när nästa etapp väl drar igång och vi blir tvugna att tömma hela nederplan på huset. Det känns helt okej och jag kommer att fortsätta ungefär så som det hitills har varit, det blir bara inte en växel till ännu. Till hösten eller nästa årsskifte kan jag satsa desto hårdare och om allt blir som planerat så sätter vi igång med ytterligare ett projekt så snart vi renoverat huset klart och det är våra ladugårdar. Planen är att riva den ena delen och bygga upp den på nytt i gammal stil men med den skillnaden att vi gör en ny platta och med isolering, värme och el. Där ska vi bygga så att vi får våra kontor, ett rejält lager och en gårdsbutik. En egen butik är ju det jag drömmer om varje dag!
 
Tapeten Harlequin i fin mint-färg som ska sättas upp hos Vidar. Tapeten kommer från ferm LIVING.
 
Imorgon sätts Vidars tapet upp och sen kan vi börja med att iordningställa hans rum (gavelväggen blir klar först när vi bestämt oss för fönster så det är enda väggen som förblir otapetseras några veckor till). Prio ett blir Vidars rum. Ni kan ju förstå som han har längtat (Elis har ju inte alls den kollen än och är inte i så stort behov ännu av ett eget rum så hans fixar vi sedan när vi hinner). Vidar har fått välja matta och kuddar och vi ska måla om både bord och skåp till honom. I taket vill han ha pom poms (rosa, mint och gula) och jag letar med ljus och lykta efter ett fint mystält att ha där också (Granits fina indiantält verkar ju aldrig finnas på lager ...). Några fina illustrationer ligger och väntar i pappersrör och ska ramas in och alla leksaker som nu stuvats ner i flyttkartonger ska placeras ut! Tids nog ska han få en bredare och platsbyggd säng under snedtaket med förvarig under men det kommer vi nog inte att hinna med än på ett tag. I övrigt är tanken att det ska vara ett ljust och fint rum i dova pasteller och  mycket plats för lek på golvet. 
 
 
Tapeten Half moon från ferm LIVING som Elis fått i sitt rum.
 
 Allt annat där uppe får nog ta sin tid. Det är ju så många val helt plötsligt att jag känner att jag nog inte längre tänker riktigt klart. Så som en ny soffa. Det blir nog att vi flyttar upp en av tresits-sofforna från vardagsrummet så hinner vi fundera och känna in rummet till dess att vi bestämt oss. Likaså med lampor däruppe. Men så vansinnigt roligt! På något vis vill jag inte göra alla val nu - vill liksom suga på karamellen ett tag och först och främst bara njuta av att vi kommer att få ett helt våningsplan till och sovrum till alla!
 
Nu tar vi fredagskväll!
 
Kram.
 
#1 - - tinajo:

Härliga tapeter, helt i min smak! :-)

#2 - - Lina:

Å vad jag gillar half moon. Är lite sugen på den och brukar kika in hos dig och bli ännu mer sugen... Duktiga du som har butik. Måste vara tokmycket jobb och samtdigt vara tokroligt. Kram!

#3 - - Sara:

Kollade just in din affär. Jättefina grejer, hörru! ;)
Jag blev jätteinspirerad, det måste vara alla glada färger...
Min personliga favorit? Tandborten i trä ;)
Keep up the good work! :D