Teverummet i bilder ...

Ja, nu blir det en liten bildkavalkad på nya teverummet på övervåningen.
 
Vi gillar vårt nya rum väldigt mycket - kanske mest för att det är nytt och fräscht och inte har superkalla golv men också för de åtta mindre takfönstren och den två meter höga gjutjärnskaminen som är mina absoluta favoriter. Och ljuset, det slår allt! Även det där dripp-droppandet som man får på köpet när det regnar - så mysigt! 
 
Tak, golv och alla snickerier är målade med linolja. Penselmålade ska jag tillägga. Det kanske bara är jag som märker det men jag kan verkligen gå och studera det och njuta av den vackra lyster som linoljan ger och att det verkligen finns avtryck av penseldrag. Under hela renoveringen har ledorden varit byggnadsvård och i största möjliga mån miljövänliga och ekologiska material. Otroligt intressant och rolig resa.
 
Vi är ute efter en fin soffa också som vi får plats i hela familjen och tanken är att det ska bli schäslonger som vi ställer på rad så att det blir väldigt liggvänligt och mysigt. På andra sidan murstocken, som inte syns här på bilderna, har vi en lika stor yta som ännu inte är möblerad och ännu inte vet hur vi vill använda. En stor läsfåtölj eller några stycken fåtöljer runt ett bord eller en soffa för ändå mer mys. Vi får helt enkelt se och det får växa fram tror jag. Väggarna är fortfarande kala och det får nog också växa fram - om och när vi hinner tänka på det.
 
Nu måste jag jobba lite innan det blir dags för sängen. Imorgon väntar nämligen en heldag i Göteborg med tjejkompisarna. Shopping, fika, mat, vin och en hel del prat står på schemat.
 
 
 
 
#1 - - Tina:

Ja här har ni verkligen lyckats! Och det låter som en inspirerande och klok ide att fundera vidare på hur ni ska nyttja de tomma ytorna... Att hasta är väldigt sällan bra...

Kram

Svar: Ja, klokt men svårt för det är tråkigt med tomma ytor och fylls lätt på med skräp. Det är jättesvårt med sådana där ytor - hur ska man fixa en plats som används flitigt och inte bara blir en installation med fina fåtöljer som ingen sitter i? :) Kram.
Kristina

#2 - - AnnMarie i Connecticut:

Jättefint! Den där puffen i brunt läder är något jag sneglat på lääänge...

Hälsningar från New England

Svar: Tack! Ja, puffen är fin och barnens favorit :)
Kristina

#3 - - frupastell:

Så otroligt fint! Förstår att ni tycker om det!

Svar: Tack!
Kristina

#4 - - Ullrika:

Ni har det så jäklans fint! Men soffa... det är svårt. Vi letade i flera år innan vi av en slump sprang på ett utställningsex på Mio. En grön hörnsoffa i kantig 60-talsstil som passar fint med både mina kassa diskar (en mjuk Howard - eller flera - låg på önskelistan men det funkar liksom inte för mig att sitta i en sån). Då hade vi ändå varit o sniffat på dyrgripar från ire t ex, typ två månadslöner på en soffa... men då ska den kännas PERFEKT! Det gjorde ingen. Å så stod den där gröna och ropade på oss för tio glada tusingar! Kändes ju som ett fynd på alla vis!

Lilla bordet med handtag; det har jag snokat på! Skulle det funka att stå ute tror du? Nu tar jag ut lilla brickbordet att ha bok och kaffe på, men det hade varit lyxigt att ha ett permanent utebord på altanen liksom :)

Svar: Härligt när sofforna ropar efter en. Det är ju det man vill åt! Jag har jobbat många år med möbler och främst soffor och det är inte många som tänker som du; att det ska passa både till personerna som ska använda och till rummet (då menar jag inte färg utan främst storlek och form). Jag har lite kärat ner i mig i Ikeas Sandhamn (?) - för det priset får man en väldigt fin soffa som skulle passa perfekt i vårt teverum plus att det är lättsamt att byta klädsel den dagen när man tröttnar. Men som alltid är jag skeptisk till stoppningen hos Ikea, det blir till att puffa :)
Vet inte riktigt med bordet. Vågar inte alls råda. Så länge lacken sitter på borde det ju funka men den kanske ärbar bort och det börjar rosta? Väldigt fint är det i alla fall!
Kristina