Nu målas det med linolja igen.

Jag har ju tänkt berätta mer om vår renovering för det är faktiskt både spännande och väldigt intressant när man väl sätter sig in i det. Vi har varit oerhört noga med våra materialval från yttersta läkt på panelen ända in till målarfärgen på insidan av väggarna. Till alla trädetaljer, panel, lister, golv, dörrar och snickerier, har vi valt att måla med linolja. En underbar färg som ger vacker yta och som även vårdar trät bland annat genom att färgen är diffusionsöppen och inte täpper till ytan vilket kan orsaka fuktproblem om man har otur. Istället drar linoljan in i trät och därför flagar den inte, när det är dags att måla är det bara att fortsätta måla på samma yta. Vi har helt undvikit olje- eller vattenbaserade färger som innehåller plaster, lösningsmedel och andra kemikalier. Vill man läsa mer om vilka naturliga och miljöanpassade färger det finns så kan jag rekommendera Ekobyggportalen som har mycket information som är lätt att ta till sig om det mesta inom hus och miljösmart byggande.
 
Efter en liten paus av allt som har med renoverande att göra på några månader så har vi nu fått lusten tillbaks igen och nu är det en av de nya fina dörrarna som har målats med linolja i två lager. Nu ska den till glasmästaren för att få ett vackert katedralglas innan vi ska sätta in den till badrummet på övervåningen. Det kommer att bli så fint!
 
 
#1 - - Nilla Tankebubblor:

Det blir så fint hemma hos er! Ha det bra.

Svar: Tack snälla!
Kristina

#2 - - Anonym:

Är det nya dörrar el gamla? Om nya, vart har ni köpt dem? Tack för svar! Vill nämligen ha "riktiga" dörrar massiva o lurar på att måla själv för att spara en slant....

Svar: Dörrar till övervåningen har vi nya och vi har valt att köpa från ett snickeri som heter Allarängens snickeri. Därifrån köper vi även alla fönster och kan måttbeställa precis den storlek vi önskar.
Kristina