Dagens dos av inspiration.

Så här i slutet av februari och inför den första vårmånaden och ljusets återkomst börjar även energi och lustan komma tillbaka. Min Pinterest går som vanligt varmt och detta är vad som inspirerar mig just nu ...
 
Bilden hittades här.
 
Köket är fortfarande en tankeprocess och från att ha velat fram och tillbaka över att ha öppna hyllplan eller inte så lutar det just nu åt att ha just öppna hyllor. I alla fall på någon vägg för det är ju så snyggt! Särskilt i något mörkt träslag som jag sett på ett flertal inspirerande bilder det sista.
 
Snygga bilden med bokhyllan hittades här.
 
Gamla fina skåp kan man nog inte få för många av. Jag får lite dåligt samvete när jag tänker på att några av våra inte står på allra bästa stället i väntan på att få komma in i huset igen. Färgkoordinera bokhyllor, hiss eller diss? Frågar ni min sambo skulle han säga galenskap. Frågar ni mitt öga så säger det vackert, svårt att låta bli liksom när man ser saker för dess färg ... 
 
Bilden.
 
Apropå kök. Sneglar sen en längre tid tillbaka på mörka blå toner på köket men hittade den här bilden och tänker att en lite ljusare gråblå ton också hade blivit fasligt fint. Vi är allt mer inne på grågröna kalkstensbänkskivor av något slag och en lite större diskbänk helt rosfritt så i slutänden blir det till att jämföra och tänka till vilka färger och material som passar bäst till varandra.
 
Matplatsbilden härifrån.
 
Många matplatser jag pinnar nu för tiden ser ut något åt det här hållet. Jag har ingen absolut favoritstol men däremot många jag gillar på olika sätt men med tanke på att stolar ofta är galet dyrt (för man behöver så många) så känns det som ett väldigt svårt val. Kanske ska vi klä om de gamla vi har från huset istället och låta farfars egengjorda kökssoffa få vara med på ett hörn och skapa en mysig och ombonad matplats med gedigna gamla trämöbler. Långt kvar till denna möblering så jag fortsätter pinna ...
 
 
Matbilder är bland det mest inspirerande som finns. Ibland drunknar jag bland alla fina stylade matbilder och klickar mig vidare till någon inspirerande fotograf, här är en. Vill samla på mig snygg rekvisita i form av gamla silverskedar, linnetyger i alla dess kulörer och måla om plankor för att kunna byta ut bakgrunder. Jag undrar vad det är för något galet gott i det där glaset?
 
Bilden kommer härifrån.
 
Jag har aldrig ägt en äkta skinnjacka och jag tror banne mig att i år är det dags. Har under många år gillat den här stilen och kommer säkert att göra många år till framöver. Vill ha en svart bikermodell som bara blir snyggare och snyggare ju mer den bärs. En riktigt snygg grå ullsjal står också på önskelistan. Hör du det sambo? Tips till födelsedagen :)
 
 
Till barnen är jag ständigt på jakt efter snygga tights. Älskar den här stilen och de turkos skorna var ju helfestliga till. Tänk att snabbare än vad vi tror befinner vi oss gympadojjeväder igen!
 
 
Sneglar lite på trädgårdar också och grusade gångar och sittplatser ligger högt upp på snygglistan tycker jag. Se så fint!
 
 
Just precis!
 
 
Sist men inte minst. Drömmer en hel del om mitt alldeles egna café och inredningsbutik också.
Kommer ni då? :)
 
Ha den allra finaste fredagen och en hejdundrande helskön helg!
Kram.
 

Vroom.

 
När jag handlar mat så tittar jag oftast efter de snyggaste förpackningarna (efter att först ha konstaterat att det är ekologiskt). Som tur är går eko och snyggförpackningar många gånger hand i hand!
 
 
 
Blev lite extra glad igår när jag sprang på dessa fina förpackningar i lekfulla och färgglada illustrationer på vår lilla lokala Coop-butik. Vroom-pasta och bokstavs-pasta från änglamark. Barnen gjorde även de tummen upp. Vroom rakt ner i magen liksom.
 
Tipsar även om Clippers apelsin- och kokoste - lätt beroendeframkallande och supergott! Och tipselitips för er som vill handla i butiken, CasaMina Living, gå till facebooksidan och hämta där en finfin rabattkod som gäller fram till kl.9 imorgon bitti.
 
 
 

Tar in lite vår.

Fy och usch så grått det har varit de senaste dagarna. Jag förväntar mig inte värme och kaffe på trappen riktigt än men det behöver inte vara grått och regna, särskilt inte regna snöblandat. Lite, lite vår och sol hade suttit fint nu och idag känns det som att det har lättat lite på grådiset däruppe tycker jag.
 
I år har jag faktiskt inte frossat lika mycket i tulpaner som jag brukar men igår fick ett gäng rosa följa med mig hem. Idag är barnen hemma på sin lediga dag, vi har spa:at (vilket innebär att de badar och jag bastar) och nu sitter de i soffan med film på ipaden för jag ska kolla på skidor. Jag älskar all form av skidmästerskap. Heja, heja vrålas det i min soffa minsann!
 
Gröna vasen hittar ni HÄR.